Google Chrome-browser (32-bits) bevat een ingebouwde Adobe Flash Player. Het is dus niet nodig om Chrome en Flash Player afzonderlijk te downloaden.

In dit document worden vragen besproken over de uitgebreide ondersteuning voor Flash Player in Google Chrome.

Hoe installeer ik de nieuwste versie van Flash Player in Google Chrome?

Chrome-gebruikers hoeven de nieuwe versies van Flash Player niet te downloaden. Chrome werkt Flash Player automatisch bij wanneer er nieuwe versies beschikbaar zijn. Hierdoor hebben gebruikers altijd de nieuwste beveiligingsupdates.Selecteer Over Google Chrome in het menu Gereedschappen om te controleren of uw Chrome-browser is bijgewerkt. (U opent het menu Gereedschappen door te klikken op het moersleutelpictogram naast de adresbalk van Chrome.)Het kan enige tijd duren voordat de updates bij alle Chrome-gebruikers zijn geïmplementeerd.

Geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars kunnen specifieke plug-inversies van Flash Player installeren. Ze kunnen een preview of releaseversie van Flash Player installeren of debugversies voor ontwikkelaars van Flash Player uitvoeren.

Op welke manier is de geïntegreerde versie van Flash Player die wordt geleverd met Google Chrome, anders dan de afzonderlijk geïnstalleerde plug-in?

Alle versies van Flash Player, ongeacht de browser, bieden u dezelfde fantastische ervaring van een reeks van toepassingen en inhoud op het web. Met Flash Player geïntegreerd in Google Chrome hoeven gebruikers niet langer Flash Player afzonderlijk te installeren, wat een consistente ervaring op het web geeft. De Chrome-browser werkt automatisch de ingebouwde Flash Player bij om gebruikers met de meest recente beveiligingsupdates te beschermen.

Als de ingebouwde Flash Player in Chrome is uitgeschakeld, gebruikt Chrome de gedownloade plug-inversie van Flash Player als het op het systeem van de gebruiker is geïnstalleerd.

Als er meerdere plug-ins van Flash Player ingeschakeld zijn, gebruikt Chrome de geïntegreerde Flash Player.

Tenzij u een ontwikkelaar bent die een debug- of prerelease-versie van Flash Player nodig heeft, raadt Adobe aan dat Chrome-gebruikers gebruikmaken van de Flash Player geïntegreerd met hun browser.

Opmerking: de geïntegreerde Flash Player in Chrome heeft een andere bestandsnaam dan de systeemplug-in. Als u plug-ins inschakelt of uitschakelt, moet u zorgen dat u de juiste plug-in hebt geïdentificeerd.

Platform Geïntegreerde Plug-in Systeem-plug-in
Windows pepflashplayer.dll NPSWF32.dll
Mac OS PepperFlashPlayer.plugin Flash Player.plugin
Linux libpepflashplayer.so libflashplayer.so

Hoe kan ik de systeemplug-in, foutopsporing of de alternatieve versies van Flash Player in Google Chrome uitvoeren?

Ontwikkelaars die Google Chrome gebruiken, kunnen een afzonderlijk foutopsporingsprogramma of pre-releaseversie van Flash Player als systeemplug-in downloaden en installeren. Gebruikers die een nieuwe versie van Flash Player installeren voordat ze een automatische update via Chrome ontvangen, kunnen een afzonderlijke systeemplug-in installeren en gebruiken.

Adobe raadt Chrome-gebruikers die geen ontwikkelaar zijn echter aan om de Flash Player te gebruiken die met hun browser is geïntegreerd. Het gebruik van handmatig geïnstalleerde versies van Flash Player, door onderstaande stappen te volgen, betekent dat gebruikers niet meer profiteren van de automatische updates voor Flash Player die Chrome biedt.

Een alternatieve versie van Flash Player installeren en gebruiken:

1. Download en installeer de juiste systeemplug-in. Deze plug-in kan een programma zijn voor foutopsporing, een voorlopige versie of een releaseversie van Flash Player. (Zie Gearchiveerde Flash Player-versies voor gearchiveerde releaseversies van de systeemplug-in.)

2. Typ about:plugins in de adresbalk bovenaan een browservenster van Chrome.

3. Klik op Details in de rechterbovenhoek van de pagina.

4. Zoek de vermelding Shockwave Flash voor de geïntegreerde plug-in op de pagina en klik op de overeenkomstige knop Uitschakelen. Voor het identificeren van de geïntegreerde plug-in raadpleegt u de tabel met plug-in-bestandsnamen hierboven.

5. Zoek de vermelding Flash (of Shockwave Flash) voor de systeemplug-in op de pagina en klik op de overeenkomstige knop Uitschakelen. Voor het identificeren van de systeemplug-in raadpleegt u de tabel met plug-in-bestandsnamen hierboven.

6. Sluit alle Chrome-vensters en start de browsers opnieuw.

Chrome gebruikt de geïnstalleerde systeemplug-in. Om te controleren of de juiste versie van Flash Player momenteel in uw browser wordt uitgevoerd, raadpleegt u de Flash Player-help.

Ik kan geen rijke media-inhoud weergeven. Hoe zet ik Flash Player aan?

Het is mogelijk dat u Flash Player in Chrome hebt uitgeschakeld. U kunt het als volgt weer inschakelen:

1. Typ about:plugins in de adresbalk bovenaan een browservenster van Chrome.

2. Klik op Details in de rechterbovenhoek van de pagina.

3. Zoek de vermelding Flash (of Shockwave Flash) op de pagina Plug-ins op en klik op de overeenkomstige knop Uitschakelen.

4. Sluit alle Chrome-vensters en start de browsers opnieuw.