Opmerking: ga naar de Adobe Flash Player Help- en Ondersteuningspagina voor hulp bij belangrijke problemen. Verwijder Flash Player, start uw computer opnieuw op en installeer de nieuwste versie van Flash Player voordat u verdergaat met de aanbevelingen in dit artikel. Voor meer informatie raadpleegt u Installatieproblemen | Flash Player | Windows.

Registratieproblemen kunnen problemen met installatie van Flash Player veroorzaken

Een beschadigd Windows-systeemregister of onjuiste instellingen voor registerrechten kunnen ervoor zorgen dat u Flash Player niet kunt installeren.

Symptomen zijn onder andere:

• Nadat Flash Player is geïnstalleerd, werken webpagina's met uitgebreide media-inhoud niet goed tot u de computer opnieuw start. Flash Player wordt automatisch verwijderd nadat u de computer opnieuw hebt opgestart.
  • Tijdens de installatie ziet u het foutbericht 'Installatie mislukt." Raadpleeg Installatieproblemen | Flash Player | Windows om problemen op te lossen.
  • De installatie van Flash Player is foutloos verlopen, maar u kunt geen uitgebreide media-inhoud in Internet Explorer weergeven.
  • Op sommige sites ontvangt u het bericht dat u niet over de juiste versie van Flash Player beschikt, zelfs als u de nieuwste versie hebt geïnstalleerd.
  • Voor sommige sites moet u Flash Player opnieuw installeren, maar nadat u dit hebt gedaan, ontvangt u hetzelfde bericht.

Rechten kunnen een probleem vormen, maar in de meeste gevallen kunt u Adobe Flash Player installeren en gebruiken als u bij een Windows-beheerdersaccount bent aangemeld. Raadpleeg uw systeembeheerder of lees uw Windows-documentatie voor meer informatie.

Oplossing: register bewerken om problemen op te lossen

Waarschuwing! Wanneer u de onderstaande stappen volgt, brengt u wijzigingen aan in het Windows-systeemregister. Een fout kan ernstige schade aan het systeem veroorzaken, waardoor u uw besturingssysteem mogelijk opnieuw moet installeren.

Als u het register liever niet zelf wijzigt, neemt u contact op met uw systeembeheerder of een andere IT-deskundige.

Wilt u doorgaan, maak dan eerst een volledige back-up van uw harde schijf en een Windows-systeemherstelpunt.

Adobe Systems kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor schade die voortvloeit uit het volgen van deze instructies.

Van een expert: Windows-rechten voor Flash Player herstellen

In deze video legt Chris Campbell van Adobe Systems uit hoe u het Windows-registerprobleem oplost waardoor Flash Player automatisch wordt verwijderd.

1. Download en installeer Flash Player.
  2. Controleer of u aangemeld bent met een Windows-administratoraccount
  3. Download SubInACL van het Microsoft Download Center naar een locatie op uw computer.
  4. Dubbelklik op het bestand subinacl.msi. Volg de installatie-instructies. Installeer SubInACL (subinacl.exe) in de volgende map: C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools.
  5. Download het bestand reset_fp.zip, dat is bijgevoegd aan deze forumbijdrage: https://forums.adobe.com/thread/987370.
  6. Open het bestand reset_fp.bat.zip en pak het bestand reset_fp.bat uit naar de volgende map: C:\Program Files\Windows Resource Kits\Tools\.
    N.B. zorg dat de bestanden reset_fp.bat en subinacl.msi zich in dezelfde map bevinden.
  7. In Windows Vista en Windows 7 klikt u met de rechtermuisknop op het bestand reset_fp.bat en selecteert u Als administrator uitvoeren. In Windows XP dubbelklikt u op het bestand. U ziet nu een opdrachtvenster met een volgende boodschap: 'Dit duurt slechts enkele seconden.' Wacht tot het bestand de bewerking heeft voltooid.
  8. Download en installeer Flash Player.
  9. Om te bevestigen dat de Flash Player is geïnstalleerd, gaat u naar de pagina Versie zoeken |Flash Player.
  10. Start de computer opnieuw op en verifieer de Flash-Player-installatie op de pagina Versie zoeken | Flash Player.