Ondervindt u problemen bij de installatie van Adobe Flash Player? Identificeer uw probleem en probeer de bijbehorende oplossing.

1. Hebt u gecontroleerd of Flash Player al op de computer is geïnstalleerd?

Flash Player is vooraf geïnstalleerd in Google Chrome en wordt automatisch bijgewerkt!
U kunt de onderstaande stappen overslaan. Zie
Flash Player is vooraf geïnstalleerd in Google Chrome, maar is niet ingeschakeld.
U kunt de onderstaande stappen overslaan. Zie
Uw mobiele Apple-apparaat biedt helaas geen ondersteuning voor Flash Player.
Op uw computer is helaas niet de nieuwste versie van Flash Player geïnstalleerd.
Ga naar stap 2.(Uw versie:11.7.700.224 Laatste versie:17.0.0.188)
De nieuwste bèta-versie van Flash Player is op uw computer geïnstalleerd.
UW SYSTEEMINFORMATIE
Uw versie van Flash
flashversioninfo
Uw browsernaam
browserInfo
Uw besturingssysteem
OSinfo

2. Wordt u gevraagd de browser te sluiten?

In Internet Explorer moet het installatieprogramma de browser sluiten om de installatie te kunnen voortzetten.

Volg deze instructies.

Als een toepassing bovendien al een geïnstalleerde versie van Flash Player gebruikt, kan het installatieprogramma van Flash Player niet goed worden uitgevoerd. In dat geval sluit u alle geopende toepassingen en probeert u het opnieuw.

3. Hebt u gecontroleerd of Flash Player in uw browser is ingeschakeld?

Zie Flash Player inschakelen voor Internet Explorer voor Internet Explorer.

Zie Flash Player inschakelen voor Firefox voor Firefox op alle besturingssystemen.

Zie Flash Player inschakelen voor Safari voor Safari op Mac OS.

Zie Flash Player inschakelen voor Chrome voor Google Chrome.

Zie voor Opera Flash Player inschakelen voor Opera.

4. Ontvangt u foutmeldingen over ActiveX-problemen?

Schakel ActiveX-filtering uit om Flash Player goed te laten werken.

Zie ActiveX-filtering in- of uitschakelen in IE9, IE10 en IE11.

5.  Startte het installatieprogramma de installatie?

U weet niet waar het installatieprogramma van Flash Player is gedownload.

Het Flash Player-installatieprogramma moet u vragen om de installatie te starten wanneer de download is voltooid. Als dit niet het geval is, kunt u het installatieprogramma rechtstreeks vanuit uw map Downloads starten.

1. Nadat Flash Player is gedownload, sluit u alle browsers.
  2. Zoek het installatiebestand van Flash Player. Tenzij u een andere map hebt opgegeven, wordt het bestand in de map Downloads opgeslagen.
  3. Dubbelklik op het installatiebestand om de installatie van Flash Player te starten.

Voor meer hulp bij het vinden van gedownloade bestanden leest u Een bestand zoeken dat u hebt gedownload en Bestanden downloaden van internet in de Help van Microsoft.

6.  Ondervindt u machtigingsproblemen?

Na installatie van Flash Player moet u uw computer opnieuw opstarten om alles goed te laten werken. Nadat de computer opnieuw is opgestart, vragen webpagina's u om Flash Player opnieuw te installeren.

Zie Hoe los ik machtigingsproblemen met Flash Player op Windows op?.

7.   Kunt u het probleem niet oplossen?

De rijke media-inhoud werkt niet en u weet niet wat het probleem is.

Bekijk de veelvoorkomende problemen met Flash Player.

8.   Start het ADM-installatieprogramma van Flash Player niet?

Dit kan het gevolg zijn van een certificaatprobleem. Het ADM-installatieprogramma maakt gebruik van het SHA256-certificaat. Dat certificaat is mogelijk niet compatibel met de besturingssystemen Windows Vista SP2 en Windows Server 2008 SP2.

Als u een van deze besturingssystemen gebruikt, ga dan naar de ondersteuningspagina van Microsoft om een update voor uw besturingssysteem te downloaden.

Nog steeds problemen?

Als u nog steeds problemen ondervindt met het installeren van Adobe Flash Player, download dan het installatieprogramma rechtstreeks van een van de volgende websites:

Zie ook: