Slechte videoprestaties in Flash Player

U kunt slechte videoprestaties met Adobe Flash Player ondervinden als u een lage netwerkbandbreedte hebt of als uw hardwarevereisten lager zijn dan aanbevolen. Symptomen zijn onder andere:

• Audio- of videoweergave hapert
  • Slechte beeldkwaliteit
  • Verloren frames
  • Trage weergavetijden
  • Haperingen
  • Video-artefacten
  • Verlies van audio
  • Video en audio lopen niet synchroon

Oplossing

Maak zoveel mogelijk netwerkbandbreedte vrij. Sluit bijvoorbeeld toepassingen die bandbreedte gebruiken, zoals instant messengers en peer-to-peer sharing-toepassingen.

Zorg dat uw computer aan de minimumvereisten voor hardwareconfiguraties voldoet voor optimale prestaties:

Resolutie Windows Macintosh Linux
852 x 480
(480p)
24 fps
Intel Pentium 4 2.33GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM
PowerPC G5 1.8GHz- o snellere processor

Intel Core Duo 1.33 GHz of snellere processor

256 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Pentium 4 2.33GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM
1280 x 720
(720p)
2430 fps
Intel Pentium 4 3GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Core Duo 1.83GHz- of snellere processor

256 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Pentium 4 3GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM
1920 x 1080
(1080p)
24 fps
Intel Core Duo 1.8GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM
Intel Core Duo 2.66GHz-processor
(of equivalent)

512 MB RAM

128 MB VRAM
Intel Core Duo 1.8GHz-processor (of equivalent)

128 MB RAM

64 MB VRAM

Bovendien kunt u eventuele weergaveproblemen met Flash Player, zoals een slechte beeldkwaliteit of trage weergave, verhelpen door Hardwareversnelling inschakelen uit te schakelen in het venster Display. Wanneer u de selectie van deze optie opheft, kan dit compatibiliteitsproblemen met hardware of stuurprogramma's elimineren. Flash Player gebruikt dan software om de inhoud te schalen en weer te geven.

U kunt hardwareversnelling als volgt uitschakelen:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Macintosh) op de Flash-toepassing of -video tijdens het afspelen.
  2. Selecteer Instellingen in het snelmenu. Het weergavevenster is het eerste deelvenster dat wordt weergegeven.
  3. Schakel de hardwareversnelling uit en klik op Sluiten.

Raadpleeg de Help-documentatie van Flash Player voor meer informatie over de weergave-instellingen en het schalen door middel van hardwareversnelling in Flash Player.

Aanvullende informatie

Hoewel deze TechNote bedoeld is voor eindgebruikers die Flash-video's bekijken, kunnen ontwikkelaars videoweergave optimaliseren door de aanbevolen procedures voor het coderen van Flash-video te volgen. Het volgende Dev-artikel, Flash-video coderen, bevat nuttige informatie voor ontwikkelaars en inhoudsproviders.