Systeemvereisten voor Adobe Fresco

Als je Adobe Fresco wilt uitvoeren en gebruiken, moet je computer voldoen aan de hieronder beschreven minimale technische specificaties.

Van toepassing op:

Versie van juni 2021 (versie 2.6)

Systeemvereisten voor eerdere versies

Ondersteunde apparaten

iPhone

Specificatie

Minimale vereisten

Apparaten

Een van de volgende apparaten:
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • Phone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE
  • iPhone SE (2020)

Besturingssysteem

iOS versie 13 of hoger

Ruimte op de vaste schijf

3 GB vereist voor installatie en gebruik. 16 GB beschikbare opslagruimte aanbevolen voor de beste werking.

Internet

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van lidmaatschappen en toegang tot onlineservices.

Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie van Apple om te bepalen welk model iPhone je hebt.

iPad

Specificatie

Minimale vereisten

iPad

Een van de volgende apparaten:
  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air (3e generatie)
  • iPad (5e, 6e, 7e en 8e generatie)
  • iPad mini (5e generatie)

Besturingssysteem

iOS versie 13 of hoger

Ruimte op de vaste schijf

3 GB vereist voor installatie en gebruik. 16 GB beschikbare opslagruimte aanbevolen voor de beste werking.

Internet

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van lidmaatschappen en toegang tot onlineservices.

Stylus

Apple Pencil, Apple Pencil (2e generatie)

Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie van Apple om te bepalen welk model iPad je hebt.

Raadpleeg de ondersteuningsdocumentatie van Apple om te bepalen welke Apple Pencil werkt met jouw iPad.

Windows

Specificatie

Minimale vereisten

Besturingssysteem

Windows 10 versie 1903 of hoger

Grafische processor

GPU van Intel, NVIDIA of AMD* met Direct X-functieniveau 12.1

Grafisch stuurprogramma

Het nieuwste grafische stuurprogramma is vereist in Windows 10

RAM

8 GB

Ruimte op de vaste schijf

5 GB beschikbare schijfruimte voor de installatie

Internet

Internetverbinding en registratie zijn vereist voor verplichte softwareactivering, validatie van lidmaatschappen en toegang tot onlineservices

Sterk aanbevolen

Invoerapparaten

Als teken- en schilder-app is Fresco geoptimaliseerd voor gebruik met een stylus. We raden het gebruik van drukgevoelige tablets en stylussen aan (zoals een Wacom-tablet of Surface-pen). Voor de meest natuurlijke manier van tekenen kun je alle teken- en schildermogelijkheden van Fresco het beste gebruiken met de drukgevoelige pennen, schermen en tablets van Wacom, zoals Wacom MobileStudio Pro en Wacom Intuos.

* AMD GPU-stuurprogramma Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.7.1, stuurprogrammaversie 20.20.01.08 (Windows Driver Store versie 27.20.2001.8002) of nieuwer is vereist. Ga naar https://www.amd.com/support om dit te downloaden.

Het nieuwste grafische stuurprogramma installeren

Als je livepenselen wilt gebruiken in Fresco voor Windows, moet het nieuwste grafische stuurprogramma zijn geïnstalleerd. Fresco controleert de compatibiliteit van het apparaat en waarschuwt als je de nieuwste versie van het stuurprogramma moet installeren.

1. Download het grafische stuurprogramma voor Windows 10 via het Downloadcentrum.
  2. Dubbelklik op <bestandsnaam_stuurprogramma>.exe om het stuurprogramma te installeren. Volg de instructies op het scherm en start het apparaat opnieuw op nadat de installatie is voltooid.

De installatie controleren:

1. Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows en klik op Apparaatbeheer.
  2. Klik in het gedeelte Beeldschermadapters met de rechtermuisknop op de naam van de adapter en klik op het tabblad Stuurprogramma.

Controleer of de versie en datum van het stuurprogramma hetzelfde zijn als wordt weergegeven in het Downloadcentrum.

De modus Hybrid Graphics inschakelen op de HP ZBook x2 G4

Als je Fresco wilt installeren op de HP ZBook x2 G4, moet je de modus Hybrid Graphics handmatig inschakelen. Start je apparaat opnieuw op en voer het Fresco-installatieprogramma opnieuw uit.

1. Als je de modus Hybrid Graphics wilt inschakelen, zet je het apparaat uit en weer aan en druk je herhaaldelijk op de Esc-toets om het opstartmenu weer te geven.
  2. Druk in het opstartmenu op F10 om BIOS Setup Utility te openen.
  3. Klik op Advanced > Device Configurations > Hybrid Graphics en klik op Enable.
  4. Klik op Save, klik op Save changes wanneer je daarom wordt gevraagd en sluit het BIOS.

Je kunt in plaats daarvan ook HP Performance Advisor gebruiken:

1. Installeer en start de applicatie HP Performance Advisor.
  2. Klik op de tab Your Computer in de zijbalk en klik op BIOS Settings.
  3. Schuif omlaag, dubbelklik op Advanced en dubbelklik op GFX.
  4. Selecteer Hybrid Graphics in de vervolgkeuzelijst.
  5. Klik op OK om opnieuw op te starten en de wijzigingen toe te passen.

Ondersteunde talen

Fresco is op alle ondersteunde apparaten beschikbaar in de volgende talen:

Engels

Frans

Duits

Japans

Braziliaans Portugees

Deens

Nederlands

Fins

Italiaans

Noors

Spaans

Zweeds

Koreaans

Vereenvoudigd Chinees

Traditioneel Chinees

Tsjechisch

Pools

Russisch

Turks

Verwante informatie

Verwante informatie