Handboek Annuleren

Adobe Connect-integratie

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Inhoudscatalogus Learning Manager
    35. Aangepaste rollen
    36. Cataloguslabels
    37. xAPI in Learning Manager
    38. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    39. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    40. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Beheerders van een organisatie kunnen de instellingen van het Learning Manager-account configureren om Adobe Connect-integratie mogelijk te maken.

Adobe Connect configureren

1. Klik in Beheerdersaanmelding op Instellingen in het linkerdeelvenster om de basisinformatie over uw bedrijf te bekijken. Klik op Adobe Connect in het linkerdeelvenster.
    Instelmogelijkheden
    Instelmogelijkheden

2. Klik op de link Nu configureren in het gedeelte Adobe Connect-configuratie.

Adobe Connect-configuratie
    Adobe Connect-configuratie

3. Geef de Adobe Connect-domeinnaam van uw bedrijf en meld u aan met uw bedrijfsgegevens.

Domeinnaam invoeren en aanmeldgegevens invoeren
    Domeinnaam invoeren en aanmeldgegevens invoeren

Een voorbeeld van een Adobe Connect-URL: mycompany.adobeconnect.com
    U moet de e-mail-ID van de Adobe Connect-accountbeheerder opgeven.

Opmerking:

Alleen door Adobe gehoste accounts worden ondersteund in Learning Manager. Voorbeeld; '.adobeconnect.com'.

4. Klik op Integreren.

Na authenticatie van de e-mail-ID geeft Learning Manager het bericht weer dat Connect succesvol geïntegreerd is. U kunt uw virtuele klassikale cursussen automatisch bekijken met behulp van Adobe Connect.

Opmerking:

De Adobe Connect-accountbeheerder moet de algemene gebruiksvoorwaarden van Adobe Connect accepteren. Als deze niet worden geaccepteerd, mislukt uw aanmeldpoging mogelijk. Meld u na het aanmaken van het Adobe Connect-account eenmaal aan op het account. Bij de eerste aanmeldpoging verschijnt er een pagina met de Algemene voorwaarden.

Verbinding maken met Adobe Connect
    Verbinding maken met Adobe Connect

Sessie-informatie voor virtueel klaslokaal toevoegen

Als de auteur van een virtuele klassikale cursus de sessie-informatie niet heeft verstrekt, dan kan de beheerder de sessiedetails opnemen.

Klik op de naam van de VC-cursus in Beheerdersaanmelding. Klik op Instanties in het linkerdeelvenster en vervolgens op Sessiedetails.  Klik op het pictogram Bewerken in de rechterhoek van de pagina Sessiedetails om de sessie-informatie toe te voegen.

Sessiedetails
Sessiedetails

Met de integratie van Adobe Learning Maanger en Adobe Connect voor het maken van virtuele klassikale modules of sessies, moet uw Connect-account ondersteuning bieden voor vergaderzalen met een voldoende aantal ruimten en gelijktijdige gebruikers voor uw use case. Deze vergaderzalen worden gebruikt om virtuele klassikale modules van Learning Manager te hosten. Voor elke virtuele klassikale module of -sessie binnen Prime wordt door Prime een nieuwe Connect-vergaderruimte gecreëerd.

Opmerking:

U moet Adobe Connect apart aanschaffen, los van Adobe Learning Manager.

Aanwezigheid van studenten

Als de host van de virtuele klassikale cursus de sessie niet bijwoont, dan wordt de aanwezigheid van de studenten die de sessie hebben bijgewoond niet automatisch geregistreerd. In dergelijke gevallen kan de beheerder de aanwezigheid handmatig registreren.

Klik op de virtuele klassikale cursus en vervolgens op Aanwezigheid in het linkerdeelvenster van de volgende pagina en registreer de aanwezigheid.