Handboek Annuleren

Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Inhoudscatalogus Learning Manager
    35. Aangepaste rollen
    36. Cataloguslabels
    37. xAPI in Learning Manager
    38. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    39. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    40. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

U kunt als beheerder de activiteiten die zijn uitgevoerd in Sociaal leren inschakelen, uitschakelen en bewaken. Wanneer de functie Sociaal leren is ingeschakeld, kunnen studenten dit weergeven en gaan deelnemen aan Sociaal leren.

Instellingen in Sociaal leren inschakelen en configureren

U kunt als volgt de functie Sociaal leren inschakelen en configureren:

1. Klik op Sociaal leren in het linker navigatiepaneel. U wordt naar de activiteitenpagina gebracht.

2. Schakel de functie Sociaal leren in met de knop Inschakelen op de activiteitenpagina als u de functie voor het eerst inschakelt. Anders kunt u de functie via de pagina Instellingen inschakelen.

Er verschijnt een pop-upvenster zoals de onderstaande schermafdruk.

Melding

Sociaal leren voor de eerste keer inschakelen
    Sociaal leren voor de eerste keer inschakelen

De functie Sociaal leren inschakelen
    De functie Sociaal leren inschakelen in instellingen

Dialoogvenster De functie Sociaal leren inschakelen
    Dialoogvenster De functie Sociaal leren inschakelen

3. De beheerder kan instellingen voor Sociaal leren configureren. De instellingen omvatten de typen beheer, zoals Uitsluitend handmatig beheer en Geen beheer. Omvanginstellingen kunnen worden ingesteld op verschillende soorten omvang, zoals het type gebruiker (intern/extern) of andere actieve velden die aanwezig zijn in het account. Een beheerder kan het URL-pad instellen via welke studenten de Adobe Learning Manager-desktopapp kunnen downloaden.

Inhoudsbeheer

Aangezien Sociaal leren een informele manier van leren is, is de functionaliteit vergelijkbaar met alle social media. Mensen vinden social media vaak storend, omdat ze irrelevante informatie te zien krijgen die hun productiviteit beïnvloedt. Dit kan worden verholpen door inhoud te modereren en te beheren.

Uitsluitend handmatig beheer en Geen beheer zijn twee beheeropties die door de beheerder kunnen worden geselecteerd.

Uitsluitend handmatig beheer: om inhoud te controleren op echtheid voordat het live gaat, kan de beheerder de instelling Uitsluitend handmatig beheer inschakelen. Wanneer de instelling Uitsluitend handmatig beheer eenmaal is ingeschakeld, gaat de inhoud naar de beste SME's (maximaal drie) voor beheer. Afhankelijk van de gemiddelde respons, wordt het bericht goedgekeurd of afgekeurd. Als de respons groter is dan of gelijk is aan 50 procent, gaat het bericht live. Anders wordt het afgewezen. Klik hier voor meer informatie over SME's.

Automatisch beheer van inhoud

Het handmatig modereren van inhoud is vaak onderhevig aan fouten en neemt veel tijd in beslag. Bovendien is het proces niet schaalbaar en niet geschikt voor hoge volumes van sociale activiteiten. Daarom wordt het automatisch beheren van inhoud belangrijk wanneer er sprake is van veel gebruikers die sociaal actief zijn.

Learning Manager bevat een optie voor het automatisch beheren van inhoud. Het beheer is gebaseerd op een engine met AI-capaciteiten, die werk toewijst aan vooraf gedefinieerde vaardigheden nadat de beheerder de vooraf gedefinieerde vaardigheden heeft toegewezen aan een vaardigheid. Zie Toewijzing van vaardigheden aan domeinen voor meer informatie.

Bij automatisch beheer zijn de volgende typen inhoud toegestaan:

• PDF
  • Audio- en videobestanden
  • Presentaties: PPT of PPTX
  • Documenten: .doc, .docx

Een beheerder kan de optie inschakelen om inhoud automatisch te beheren vanuit de Administrator-app.

1. Klik op Sociaal leren in het linkerdeelvenster van de Admin-app.

2. Klik op het tabblad Instellingen op de pagina.

3. Schakel de optie Handmatig inhoudsbeheer met automatische hulp in.

Automatisch inhoudsbeheer inschakelen
    Automatisch inhoudsbeheer inschakelen

Wanneer een gebruiker inhoud op een bord uploadt, schraapt een op AI gebaseerd algoritme de tekst als het ware uit de inhoud en wordt de tekst vervolgens doorgegeven aan de curation engine. De curation engine probeert de vaardigheden te vinden die aanwezig zijn in de inhoud.

De voorspelde vaardigheden uit de geüploade inhoud worden vergeleken met de vaardigheden van het board waarop de inhoud is geüpload.  Als vaardigheden overeenkomen met een vertrouwensscore van meer dan 50% van de boardvaardigheid, wordt de inhoud op het board gepost. Als de vertrouwensscore minder dan 50% is, wordt de inhoud verzonden voor handmatig beheer.

Wanneer inhoud automatisch wordt beheerd, ontvangt de gebruiker een melding dat de inhoud beschikbaar is op het board waarnaar het eerder is geüpload.

Stroomdiagram van beheerinstellingen
Stroomdiagram van beheerinstellingen

Opmerking:

Het wordt aanbevolen dat de beheerder SME's toevoegt voor vaardigheden als Alleen handmatig beheer is ingeschakeld. Een beheerder kan SME's toevoegen door gebruikers met een expertise in de vaardigheid vooraf te voorzien van SME-punten. Klik hier voor meer informatie over het verschaffen van punten aan SME's.

Geen beheer: alle berichten van studenten worden automatisch geplaatst zonder dat er moderatie van inhoud plaatsvindt.

Instellingen voor inhoudsbeheer
Instellingen voor inhoudsbeheer

Veelgestelde vragen over automatisch beheer van inhoud

Een SME heeft ongeveer 24 uur om een bericht te beheren.Door verschillende tijdzones kan dit oplopen tot 47 uur.

Het verzoek om beheer gaat op de eerste dag naar de eerste drie SME's. Als zij niet reageren, gaat het verzoek de volgende dag naar de volgende drie SME's.

Als deze drie ook niet reageren, gaat het verzoek richting de moderators van het board.

Als de boardmoderators niet reageren, wordt het verzoek automatisch goedgekeurd.

Er is een goedkeuringsscore van 50% nodig om een bericht goed te keuren. Een afwijzingsscore van 50% betekent echter ook dat een bericht wordt afgewezen. Elke goedkeuring van een SME wordt geëvalueerd als deze een score van 50% heeft behaald.

Als deze op de eerste dag geen 50% heeft behaald, wordt de goedkeuring naar de volgende groep SME's gestuurd en verlopen de vorige verzoeken tot beheer die onbeantwoord zijn gebleven.

Bijvoorbeeld: een verzoek tot beheer wordt op de eerste dag naar drie SME's gestuurd. Eén van hen keurt deze goed en twee reageren niet. De volgende dag gaat het verzoek richting de volgende groep van drie SME's. Op dit moment zijn er in totaal vier actieve SME's betrokken. Dat betekent dat minstens twee SME's het verzoek moeten goedkeuren om het beheer goed te keuren.(In het geval er twee goedkeuringen en twee afwijzingen zijn, telt de score van 50% voor de SME's die het eerst reageren.)

Een moderator van een sociaal board heeft de volgende verantwoordelijkheden:

• De mogelijkheid om de boardnaam, beschrijving, zichtbaarheidsinstellingen van het board en andere instellingen te bewerken.
  • De mogelijkheid om een bericht op het board te verwijderen indien deze niet gepast is voor de doelgroep.
  • Moderators ontvangen 'Misbruik melden'-meldingen van het board.
  • Moderators ontvangen verzoeken tot beheer van het board in het geval er geen SME beschikbaar is.

SME's worden toegevoegd/toegewezen op basis van vaardigheden, niet op vaardigheidsniveau. Dit is hoe het ontwerp werkt.

Moderators: tweede laag eigenaars van het board. Ze worden toegevoegd door de makers bij het maken van een board, zodat ze het board in de gaten kunnen houden als er geen maker aanwezig is. De maker van het board is standaard ook de moderator.

SME: 'Subject Matter Experts' zijn experts op het gebied van bepaalde vaardigheden. Beheerders kunnen SME's toewijzen aan een bepaalde vaardigheid om inhoud van die vaardigheid te beheren. SME's ontvangen verzoeken tot beheer voor boards die aan hun vaardigheden zijn gekoppeld. Studenten kunnen ook SME's worden door SME-punten te verdienen.

Er is een goedkeuringsscore van 50% nodig om een bericht goed te keuren. Een afwijzingsscore van 50% betekent echter ook dat een bericht wordt afgewezen. Elke goedkeuring van een SME wordt geëvalueerd als deze een score van 50% heeft behaald.

Als deze op de eerste dag geen 50% heeft behaald, wordt de goedkeuring naar de volgende groep SME's gestuurd en verlopen de vorige verzoeken tot beheer die onbeantwoord zijn gebleven.

Omvanginstellingen

In Sociaal leren bepaalt een bereik de boards die u kunt zien, wat bepalend is voor de zichtbaarheid van de inhoud.  Als een gebruiker bijvoorbeeld een bereik Leverancier_A heeft, kan hij/zij alleen boards en bijbehorende berichten zien die door anderen in hetzelfde bereik Leverancier_A zijn gemaakt.

Met deze functie kunnen beheerders gebruikersgroepen apart beheren, zoals leveranciers, partners of afdelingen van een organisatie.

Schakel Sociaal leren en leaderboards in voor zowel interne als externe gebruikers.

Er zijn apart secties om dit voor interne en externe gebruikers in te schakelen.

Inschakelen voor interne studenten

In deze sectie kunt u de gebruikerseigenschappen kiezen aan de hand waarvan u het bereik van Sociaal leren voor interne gebruikers kunt bepalen. Gebruikers met dezelfde eigenschapswaarde delen dezelfde ruimte voor Sociaal leren.

Kies de gewenste optie in de keuzelijst Gebruikerseigenschappen.

Waarde van gebruikerseigenschappen kiezen
Waarde van gebruikerseigenschappen kiezen

Standaard is de optie Alle interne gebruikers in de keuzelijst Gebruikerseigenschappen geselecteerd.

U kunt het bereik van interne gebruikers bepalen op basis van hun actieve velden.

Inschakelen voor externe studenten

Gebruik een extern profiel om het bereik van leermateriaal voor externe gebruikers te bepalen.  Studenten met hetzelfde externe profiel delen een gemeenschappelijke ruimte in Sociaal leren.

Extern profiel kiezen
Extern profiel kiezen

Het bereik van externe gebruikers wordt bepaald op basis van hun externe profiel.

Als u bijvoorbeeld in de bovenstaande lijst Acme Corp inschakelt, zien alle studenten die tot Acme Corp behoren de boards die ze hebben gemaakt.  Als u de optie Henry Cavill uitschakelt, kunnen studenten geen boards zien die door Henry Cavill zijn gemaakt.

Machtigingen voor het maken van boards

Om het maken van boards door alle studenten te beperken en de boards op een efficiënte manier te modereren, kan een beheerder aan een selecte gebruikersgroep toestemming geven om boards te maken.

Toestemming geven om boards te maken
Toestemming geven om boards te maken

Standaard is de optie Alle studenten ingeschakeld.

Alle studenten: als u deze optie kiest, kunnen alle interne en externe gebruikers boards maken.

Een groep studenten: als u deze optie kiest, zien alleen gebruikers met de machtiging om boards te maken de link Nieuw board maken in Sociaal leren.  Kies de gebruikersgroep die toestemming moet krijgen om boards te maken. U kunt ook automatisch gegenereerde of aangepaste gebruikersgroepen toevoegen.

Een gebruikersgroep toestemming geven
Een gebruikersgroep toestemming geven

Het board is alleen zichtbaar voor gebruikers met hetzelfde bereik.  Voor gebruikers die geen toestemming hebben, is de link Nieuw board maken niet zichtbaar.

Opmerking:

Wacht 60 minuten totdat de wijzigingen worden doorgevoerd.

Speciale gebruikers

Een beheerder kan een gebruikersgroep speciale bevoegdheden geven op basis van welke groepsleden aan alle boards kunnen deelnemen. Beperkingen die zijn ingesteld in het gedeelte Omvanginstellingen worden omzeild door de speciale gebruikersgroep.

De gebruikersgroep kan automatisch gegenereerd of aangepast zijn.

Opmerking:

Een gebruiker aan wie deze bevoegdheid is verleend, heeft toegang tot alle boards, behalve privéboards.

Speciale gebruikersbevoegdheden
Speciale gebruikersbevoegdheden

Wanneer de beheerder een gebruikersgroep selecteert, krijgen standaard alle gebruikers in de groep toegang tot alle boards, ongeacht het bereik van de gebruiker. Elke gebruiker met deze extra bevoegdheden kan alle interne en externe boards bekijken en eraan deelnemen.

Speciale gebruikers ontvangen verzoeken voor inhoudsbeheer in alle bereiken als gebruikers voldoende SME-punten hebben voor die vaardigheid.

Als de gebruiker niet over de vereiste SME-punten beschikt, worden de bevoegdheden voor inhoudsbeheer doorgegeven aan de top drie vakexperts voor die vaardigheid.

In het nieuwe bereik krijgt hij/zij punten voor activiteiten op boards.

In de secties voor sociaal leaderboard ziet een gebruiker alle gebruikers in zijn/haar bereik, samen met speciale gebruikers.

Als u speciale gebruikersbevoegdheden hebt gekregen, kunt u alle gebruikers in het account op uw leaderboard zien, ongeacht het bereik van de gebruikers.

Als speciale gebruikers vakexpert zijn geworden omdat ze voldoende punten hebben verdiend, worden ze weergegeven in de lijst met Beste vakexperts op het sociale leaderboard.

Opmerking:

Wacht 60 minuten totdat de wijzigingen worden doorgevoerd.

De social-banner aanpassen

De beheerder kan de titel en de ondertitel aanpassen die op de koptekstafbeelding op de startpagina van Sociaal leren worden weergegeven. Datgene wat de beheerder als titel en ondertitel invoert, wordt ook vertoond op de startpagina Sociaal leren van de student.

1. Klik op Sociaal leren > Instellingen in de Admin-app.

2. Klik op Aanpassen.

3. Wijzig de bannerafbeelding. De afmetingen van de afbeelding moeten ten minste 1600 x 240 px zijn.

4. Schakel de link Meer informatie in of uit om deze te verbergen of weer te geven.

5. Geef de titel en de ondertitel in in onderstaande gespecificeerde velden:

Bannertitel en -ondertitel aanpassen
    Bannertitel en -ondertitel aanpassen

U hebt een paar andere opties:

• Taal: kies in de vervolgkeuzelijst de taal waarin u de titel en ondertitel wilt vertalen. U kunt ook aangepaste tekst voor verschillende talen toevoegen.
    • Repliceren: klik op deze knop om de titel en ondertitel in alle talen te repliceren.
    • Opnieuw instellen: klik op deze knop om terug te keren naar de originele titel en ondertitel.

De informatie van de beheerder wordt op de startpagina Sociaal leren als de paginakoptekst weergegeven.

Sociaal leren-banner voor student
    Sociaal leren-banner voor student

Trends

De trends in sociale activiteit van studenten kan worden bekeken in gevolgd op het tabblad Activiteit van de trendssectie. Deze gegevens kunnen worden bekeken voor verschillende perioden, zoals de afgelopen zeven dagen, vorige maand, de afgelopen drie maanden of altijd.

Opmerking:

De afgelopen zeven dagen is de standaardwaarde van het datumfilter.

Opmerking: De afgelopen zeven dagen is de standaardwaarde van het datumfilter.

De beheerder krijgt eerst de volgende informatie te zien voor de periode die is geselecteerd met het datumfilter:

1. Nieuwe berichten: geeft het aantal berichten weer dat tijdens de periode is gemaakt. Ook wordt het totale aantal berichten voor de volledige periode weergegeven.
  2. Percentage actieve gebruikers: geeft het percentage van actieve gebruikers in sociaal leren weer, vergeleken met het totale aantal gebruikers dat beschikbaar is in het account.
  3. Nieuwe boards: toont het aantal nieuwe boards dat is gemaakt.Ook wordt het totale aantal boards voor de volledige periode weergegeven.

Als tweede wordt een lijndiagram weergegeven met de trend van aantal boards of berichten dat is gemaakt op basis van de periode die is geselecteerd met het datumfilter. Klik op het filter om verschillende opties voor de periode te zien, zoals de afgelopen zeven dagen, vorige maand, de afgelopen drie maanden of altijd.

Trends
Trends

Vaardigheden

U kunt in deze sectie alle vaardigheden weergeven die op het platform voor sociale activiteit zijn gebruikt. De beheerder kan het zoekveld gebruiken om een vaardigheid te zoeken die niet is gebruikt tijdens het maken van een board en het toewijzen van SME's. Hierdoor krijgen SME's een melding wanneer een board wordt gemaakt met gebruikmaking van deze vaardigheid en kunnen ze het bericht bekijken als onderdeel van de workflow voor handmatig beheer.

Opmerking:

Wanneer Sociaal leren voor een account is uitgeschakeld, worden er geen vaardigheden weergegeven. De zoekbalk is voor dergelijke accounts wel beschikbaar, zodat de beheerder de mogelijkheid heeft om een vaardigheid te zoeken en SME's hieraan toe te voegen.

De beheerder kan de activiteitsscore, het aantal berichten, de boards en de gebruikers bekijken, evenals de naam van SME's voor elke vaardigheid die is gemaakt bij het maken van een board of bericht.

Vaardigheden
Vaardigheden

Sl. Aantal

Kolomnaam

Uitleg

1

Vaardigheidsnaam

Geeft het aantal vaardigheden weer dat is gebruikt in sociaal leren.

2

Activiteitsscore

Toont de som van de activiteitspunten van alle boards die bij de vaardigheid horen.

3

Berichten

Geeft het aantal berichten weer dat is gemaakt met gebruikmaking van een vaardigheid.

4

Boards

Geeft het aantal boards weer dat is gemaakt met gebruikmaking van een vaardigheid.

5

Gebruikers

Geeft het aantal studenten weer dat gebruik heeft gemaakt van die vaardigheid.

6

SME's

Geeft de huidige top 3 van SME's voor die vaardigheid weer. Beheerders kunnen SME's toevoegen of aanpassen door op de link te klikken.

SME's (Subject Matter Experts ofwel vakexperts)

SME's (Subject Matter Experts, vakexperts) zijn gebruikers met aanzienlijke kennis en expertise op het gebied van een vaardigheid. Een SME speelt een belangrijke rol in sociaal leren wanneer de beheerder de beheerinstellingen op handmatig heeft gezet of de methode voor automatisch beheer niet kan bepalen of inhoud wel of niet relevant is. Alleen de top drie SME's worden vermeld in de kolom SME's.

Vereisten om SME te worden

De SME-status kan alleen worden verkregen door SME-punten te verdienen via activiteiten in Sociaal leren. De beheerder kan punten aan een SME toewijzen op basis van zijn of haar expertise in het vaardigheidsniveau.

SME's aan een vaardigheid toevoegen

Volg deze stappen om SME's aan een vaardigheid toe te voegen:

1. Klik op SME's toevoegen of SME's wijzigen.

SME's toevoegen
    SME's toevoegen

2. Klik in het pop-upvenster op Geavanceerde opties.

Geavanceerde opties
    Geavanceerde opties

3. Zoek naar de gebruiker met expertise in de vaardigheid. Wanneer de gebruiker is gevonden, typt u het aantal punten dat u aan hem of haar wilt geven in het invoervak Punten toevoegen.

Opmerking:

Als de gebruiker al punten heeft, worden de nieuwe punten hierbij opgeteld.

Opmerking:

Elke nieuwe gebruiker in Sociaal leren heeft standaard 0 punten als huidig aantal punten.

Geavanceerde opties
    Geavanceerde opties

4. Wanneer u het selectievakje Minimaal aantal SME-punten inschakelen aanvinkt, kunt u een limiet instellen voor het minimumaantal punten dat een gebruiker nodig heeft om als SME te worden weergegeven in de lijst met Top SME's. Wanneer de drempelwaarde is ingesteld, worden SME's met het minimumaantal punten of minder niet vermeld op de SME-lijsten.

Opmerking:

Wanneer het selectievakje Minimaal aantal SME-punten inschakelen niet is aangevinkt, worden de drie gebruikers met het meeste aantal punten gezien als SME's voor die specifieke vaardigheid.

5. Klik op de knop Opslaan om de aangebrachte wijzigingen weer te geven.

SME-puntensysteem

SME's krijgen punten toegewezen op basis van het volgende:

• Een gebruiker krijgt 2 punten telkens wanneer een andere gebruiker een bericht dat door hem/haar is gemaakt voorziet van een upvote.
  • Een gebruiker krijgt 2 punten telkens wanneer een andere gebruiker een opmerking van hem of haar voorziet van een upvote.
  • Een student krijgt 5 punten voor het beantwoorden van een vraag.
  • De student krijgt nog eens 2 punten telkens wanneer het gegeven antwoord een upvote krijgt.

SME-statuspunten gebaseerd op beheeractiviteiten

SME's krijgen ook punten toegewezen op basis van beheeractiviteiten voor het volgende:

• Wanneer een bericht worden verzonden voor handmatig beheer omdat bij automatisch beheer niet kan worden vastgesteld of de inhoud wel of niet relevant is, krijgt de SME 5 punten voor het modereren van de inhoud.

Configuraties downloaden

Sociaal leren-app voor desktop downloaden
Sociaal leren-app voor desktop downloaden

Voor Enterprise-servers kan de beheerder de locatie wijzigen waar studenten de desktopapp voor Windows en Mac kunnen downloaden.

Enterprise-server
Enterprise-server

Opmerking:

De URL van de Enterprise-server moet openbaar worden gehost.

Sociale activiteiten voor MAU-factureringsplan (Monthly Active Users)

Wanneer een gebruiker een nieuw sociaal board, sociaal bericht of sociale opmerking maakt, telt dit mee als geldige activiteit voor het MAU-plan (Monthly Active Users) als het MAU-factureringsmodel wordt gebruikt voor het plan. Raadpleeg Factureringsbeheer voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

1.Sociaal leren inschakelen voor externe studenten

Schakel de optie Inschakelen voor externe studenten in, in het gedeelte Omvanginstellingen in Sociaal leren > Instellingen. Kies een extern profiel en definieer de omvang van leren voor dat profiel uit de vervolgkeuzelijst.

sociale omvang voor extern