Handboek Annuleren

Kleurenthema's

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Inhoudscatalogus Learning Manager
    35. Aangepaste rollen
    36. Cataloguslabels
    37. xAPI in Learning Manager
    38. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    39. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    40. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

Kleurenthema's en branding in Learning Manager.

In Learning Manager kunt u de weergave van de toepassing aan de merkeisen van uw organisatie aanpassen.

Branding

Klik op Branding in het linkerdeelvenster om de naam van uw organisatie bij te werken en het subdomein, logstijlen en thema's te wijzigen. Klik op Bewerken naast elk van deze onderwerpen om de inhoud te wijzigen.

Logostijl

Klik op Bewerken om de uitstraling van uw logo en bedrijfsnaam in de toepassing Learning Manager in te stellen.

Klik op Nieuw logo uploaden en kies op uw computer het logo dat u wilt uploaden. Hieronder kunt u een voorbeeld van het logo en de naam van uw organisatie bekijken. Kies de koptekststijl en klik op Opslaan

Thema's

Een set van vijf representatieve afbeeldingen is meegeleverd, zodat u een voorbeeld van uw kleurenthema kunt bekijken voordat u het op uw toepassing toepast. Klik op de symbolen < en > links en rechts van de afbeeldingen om deze vooraf te bekijken. U kunt ook op de navigatiecirkels onderaan deze afbeeldingen klikken om door de reeks van snapshotvoorbeelden te bladeren.

Kies een thema

Klik op Hints weergeven onderaan deze sectie om de hints op de afbeelding weer te geven zoals hieronder weergegeven.

Screenshot van hints voor Kies een thema

De toepassing Learning Manager biedt gebruikers vijf kleurenthema-opties:

• Prime-standaard
  • Kiezels
  • Carnaval
  • Herfst
  • Winterlucht
  • Levendig
Thema aanpassen
Thema aanpassen

U kunt de kleur van de bovenste balk, de Accentkleur (bijvoorbeeld de kleur van de pictogrammen in het linkerpaneel), de primaire kleur en de helderheid van de zijbalk aanpassen voor thema's, met uitzondering van het Prime-standaardthema.

In de kiezer voor Primaire kleur kunt u de kleur kiezen die wordt gebruikt voor de insluitende gebruikersinterface.

Kies het type thema in het linkerdeelvenster en klik op de vierkantjes naast de merkkleur en de pictogramkleuren op de zijbalk. Klik op de zijbalk in de helderheid van de zijbalk, sleep deze naar voren of naar achteren om de helderheid aan te passen. Kijk naar het voorbeeld in de bovenstaande afbeeldingen terwijl u deze opties wijzigt.

Klik op Thema herstellen om de originele instellingen van het thema te herstellen. Klik op Opslaan na het voltooien van de wijzigingen.

Livevoorbeeld

Klik op Livevoorbeeld in de linkerbenedenhoek van de sectie Thema's. Er verschijnt een pop-up, zoals hieronder weergegeven:

Voorbeeld van livethema
Voorbeeld van livethema

Kies het gewenste thema uit de vervolgkeuzelijst, pas de instellingen aan en klik op Voorbeeld om de wijzigingen live in uw toepassing te bekijken. U kunt nu alle functies van de toepassing doorlopen en de veranderingen bekijken. U kunt ook uw rollen veranderen terwijl u het livevoorbeeld doorloopt. Bent u tevreden met de wijzigingen, dan kunt u teruggaan naar de pop-upfunctie Voorbeeld van livethema en op Thema toepassen klikken.

Terwijl u de wijzigingen live bekijkt, blijft het pop-upvenster Voorbeeld van livethema onderaan het scherm staan. U kunt de pop-up minimaliseren.

Uw account aanpassen

Met Adobe Learning Manager kunt u uw account aanpassen voor een verbeterde gebruikerservaring.

De lijst hieronder geeft de onderdelen weer die kunnen worden aangepast. Neem, om het account aan te passen, contact op met Learning Manager ondersteuning

Aanpassen

Wat wordt aanbevolen

Kleuren trainingskaart aanpassen

• Maximaal 12 aangepaste kleuren.
  • Kleuren worden op alle leerobjecten toegepast. De kleuren worden achtereenvolgens toegepast op alle leerobjecten (trainingen) en voor alle kleuren is de verplichte indeling een hexadecimale kleurcode, bijvoorbeeld #ffffff.
  • Als er slechts een kleur beschikbaar is, wordt deze kleur op alle leerobjecten toegepast.

Afbeelding cursoraanwijzer

De aangepaste afbeelding verschijnt wanneer de gebruiker de muis op een leerobject zet.

• Aangepaste afbeelding die is toegepast wordt getoond zodra een gebruiker met de muis over de Learning Manager-webpagina beweegt.
  • Aanbevolen grootte – 16x16 of 24x24 px
  • Aanbevolen afbeeldingsindeling – PNG, JPG

Afbeelding voortgangspictogram

Weergegeven tijdens het navigeren tussen pagina's. Aanwezig op plekken waar u de gif van 4 blokken ziet die de voortgang aangeeft.
  • Aanbevolen grootte – 32x32 px of kleiner
  • Aanbevolen afbeeldingsindeling – GIF, PNG, JPG

Lettertypen

Een CDN is vereist voor het toepassen van de lettertypes. U moet ook delen welke lettertypefamilie moet worden toegepast.

Opmerking: De lettertypefamilie moet worden ondersteund in alle browsers.

Achtergrondafbeelding

Een achtergrondafbeelding is alleen zichtbaar in een studentenrol.

U moet de afbeelding hebben die u moet toepassen op de achtergrond van de student.

• Aanbevolen afbeeldingsindeling: PNG, JPG, JPEG
  • Aanbevolen grootte: 1400x908 px

Instellingen voor aanbevelingen configureren

Via Branding > Algemeen kunt u aanbevelingsomvangen voor interne en externe studenten configureren en inschakelen dat studenten vaardigheden kunnen kiezen op de startpagina voor studenten.

Op de pagina Algemeen hebt u de volgende opties:

Startpagina voor studenten

Kies voor Klassiek of Insluitend. Als u kiest voor Insluitend, verschijnen er andere opties.

Type training

Kies voor Aangepast of Afgestemd op bedrijfstak. Als er minder dan 1000 studenten zijn, wordt het gehele account als één enkele scope beschouwd. De aanbeveling wordt gebaseerd op alle studenten.

Instelling voor aanbevelingsomvang

Kies een of meer actieve velden. Voor Aangepast kunt u hooguit één actief veld kiezen. Voor Afgestemd op bedrijfstak kunt u hooguit vijf actieve velden kiezen.

Studenten toestaan om interessegebieden te verkennen

Alleen voor klassieke ervaring. Kies Ja of Nee.

Gebruikers vragen om interessegebieden (vaardigheden) te selecteren

Alleen voor insluitende ervaring. Kies Ja of Nee