Handboek Annuleren

Ondersteuning voor aangepast domein

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Collega-accounts
    16. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    17. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    18. Gamification
    19. Startpagina voor studenten aanpassen
    20. Badges
    21. Kleurenthema's
    22. Studenttranscripten
    23. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    24. Fluidic Player
    25. Aankondigingen
    26. E-mailsjablonen
    27. Adobe Connect-integratie
    28. Instellingen
    29. Meldingen
    30. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    31. Aan de slag als beheerder
    32. Gebruikers leegmaken
    33. Tags
    34. Inhoudscatalogus Learning Manager
    35. Aangepaste rollen
    36. Cataloguslabels
    37. xAPI in Learning Manager
    38. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    39. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    40. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager
Opmerking:

Aangepaste domeinen worden niet ondersteund in een Azure-instantie van Learning Manager.

Overzicht

Met ondersteuning voor aangepast domein kunnen klanten de volledige controle krijgen over de domeinnaam die ze kunnen gebruiken voor hun account in Learning Manager. De klant moet het aangepaste domein afzonderlijk aanschaffen en met een Adobe-team samenwerken om het in te stellen als aanmeldings-URL voor het leerplatform.

Hiermee kan de klant de aanmeld- en toegangservaring blanco maken, zodat gebruikers de aanwezigheid van Adobe of Adobe Learning Manager niet zien.

Bijvoorbeeld: u wilt uw domein dusdanig aanpassen dat uw gebruikers dezelfde ervaring hebben als wanneer ze in het Adobe-domein zijn. Als ABC Inc. zijn klanten wil trainen, wil het graag dat zij op een domein genaamd abc.com/mylearning terechtkomen in plaats van captivateprime.adobe.com/abc-inc/mylearning

Hiervoor moet u het domein eerst verplicht registreren, waarna Adobe u begeleidt bij het aanpassen van de url.

Opmerking:

De functie Aangepast domein is beschikbaar tegen een meerprijs. Neem contact op met uw Customer Success Manager voor meer informatie.

• Voor de studentrol begint het domein met https://cdn.<customer_custom_domain>/ Bijvoorbeeld: https://cdn.elearningstage1.cpdomaintest.in/
  • Voor alle andere rollen begint het domein met https://<customer_custom_domain>/. Bijvoorbeeld: https://elearningstage1.cpdomaintest.in/

<customer_custom_domain> is het aanpasbare deel.

Een aangepast domein instellen voor een account

Opmerking:

Een klant moet een domeinnaam bezitten en het domein van een provider kopen.

Laten we als voorbeeld aannemen dat een klant een fictief domein bezit, genaamd acme.com. De klant wil Learning Manager-content leveren vanaf learning.acme.com.

Volg de onderstaande stappen om een aangepast domein in te stellen.

1. De klant moet drie CNAME-bestanden toevoegen aan het domein:

• learning.acme.com: openbaar eindpunt ALB van Learning Manager gedeeld door Adobe
    • lrs.learning.acme.com: openbaar eindpunt ALB aangewezen door learning.acme.com
    • cdn.learning.acme.com: CDN-eindpunt gedeeld door Adobe
  2. De klant moet SSL-certificaten leveren voor deze domeinen:

• learning.acme.com
    • lrs.learning.acme.com
    • cdn.learning.acme.com
  3. Adobe uploadt deze SSL-certificaten naar AWS ALB voor het leveren van verzoeken aan de domeinen.

4. Adobe voegt learning.acme.com toe aan zijn SAN-certificaat.

5. Adobe genereert de SP-metadata voor de klant, aangezien de metadata de URL's van de aangepaste domeinen bevatten.

• Als de klant over aanmelden via sociale media wenst te beschikken, moet Adobe de patronen van de omleidings-URL's van de socialemediasites toevoegen aan de lijst met toegestane URL's.
    • Als de klant SSO heeft ingeschakeld, moet de klant met zijn IDP samenwerken om zijn domeinen toe te voegen aan de omleidings-URL's. De klant moet de XML met IDP-metadata delen met Adobe. Adobe moet vervolgens de SSO-instellingen van het account van de klant bijwerken.
  6. Adobe wijzigt dan de S3 CORS-regels zodat het domein van de klant wordt toegevoegd.