Handboek Annuleren

Veelgestelde vragen voor managers

1. Gebruikersgids voor Learning Manager
  2. Inleiding
    1. Overzicht van nieuwe functies
    2. Opmerkingen bij release
    3. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager
    4. Pakket voor AEM-sites van Adobe Learning Manager-referentiesite (ALM-referentiesite)
    5. Learning Manager en naleving van AVG
    6. Toegankelijkheid in Learning Manager
    7. Ondersteuning voor aangepast domein
  3. Aan de slag
    1. Aan de slag als beheerder
    2. Aan de slag als auteur
    3. Aan de slag als student
    4. Aan de slag voor managers
    5. Aan de slag als docent in Learning Manager
  4. Beheerder
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Gebruikers toevoegen en gebruikersgroepen maken
    3. Locaties van klaslokalen toevoegen
    4. Cursusmodules, instanties en leerprogramma's maken
    5. Inhoudscatalogus Learning Manager
    6. Inhoudsmarktplaats
    7. Rapporten
    8. Leerpaden
    9. Leerplannen
    10. Bestellingen en facturering van Learning Manager beheren
    11. Taakhulpen
    12. Certificeringen
    13. Catalogi
    14. Gebruikers in bulk toevoegen
    15. Een student en een manager nabootsen
    16. Meerdere SSO-aanmeldingen
    17. Collega-accounts
    18. Vaardigheden en niveaus maken en wijzigen
    19. Cursusaanbevelingen op basis van AI
    20. Gamification
    21. Startpagina voor studenten aanpassen
    22. Badges
    23. Kleurenthema's
    24. Studenttranscripten
    25. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    26. Fluidic Player
    27. Aankondigingen
    28. E-mailsjablonen
    29. Adobe Connect-integratie
    30. Instellingen
    31. Meldingen
    32. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
    33. Aan de slag als beheerder
    34. Gebruikers leegmaken
    35. Tags
    36. Inhoudscatalogus Learning Manager
    37. Aangepaste rollen
    38. Cataloguslabels
    39. xAPI in Learning Manager
    40. Als beheerder Sociaal leren bewaken en modereren
    41. Volledig beheer van gedeelde catalogus inschakelen
    42. Vaardigheid toewijzen aan vaardigheidsdomeinen
  5. Integratiebeheerder
    1. Migratiehandleiding
    2. Learning Manager-connectoren
    3. Learning Manager integreren met AEM
    4. Salesforce-pakket in Learning Manager installeren
    5. Microsoft Teams-connector installeren
    6. Handleiding voor toepassingsontwikkelaars
    7. Learning Manager-app voor Salesforce
    8. Instellingen
    9. Aangepaste rollen via CSV-bestanden beheren
  6. Auteurs
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Inhoudsbibliotheek
    3. Cursussen maken, aanpassen en publiceren
    4. Catalogi
    5. Taakhulpen
    6. Adobe Connect-integratie
    7. Voeg leerobjecten toe in verschillende landinstellingen
    8. Gebruikersmeldingen
    9. E-mailsjablonen
    10. Hoe kan ik cursusmodules kiezen?
    11. Voorbeeld bekijken als student
    12. Instellingen
    13. xAPI in Learning Manager
  7. Docent
    1. Modules
    2. Studenten beheren voor uw sessie
  8. Student
    1. Aanmelden
    2. Profielinstellingen
    3. Catalogi
    4. en
    5. Fluidic Player
    6. Leerprogramma's
    7. Certificeringen
    8. Taakhulpen
    9. Badges
    10. Vaardigheden en niveaus
    11. Gamification
    12. Gebruikersmeldingen
    13. Aankondigingen
    14. Wachtlijst- en aanwezigheidsbeheer
    15. Learning Manager-app voor Salesforce
    16. Adobe Connect-integratie
    17. Learner-app voor mobiele telefoons en tablets
    18. Sociaal leren in Learning Manager
    19. Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
    20. Startpagina Student
    21. Delen naar Sociaal Leren
    22. Systeemvereisten | Adobe Learning Manager-desktopapplicatie
  9. Manager
    1. Gebruikersaanmelding
    2. Managerdashboard
    3. Rapporten
    4. Leerobjecten
    5. Gebruikersmeldingen
    6. Studenttranscripten
    7. Instellingen
    8. Gebruikers van iPad- en Android-tablets
  10. Veelgestelde vragen
    1. Veelgestelde vragen voor beheerders
    2. Veelgestelde vragen voor auteurs
    3. Veelgestelde vragen voor docenten
    4. Veelgestelde vragen voor managers
  11. Knowledge Base
    1. Ik kan me niet aanmelden bij Learning Manager
    2. Overzicht van leermateriaal toont niet de huidige gegevens
    3. Kan geen CSV uploaden
    4. Een HAR-bestand genereren
    5. De automatische pop-up voor L1-feedback wordt niet weergegeven
    6. Kan bepaalde cursussen onder de catalogus niet weergeven tijdens het maken van een certificering
    7. Kan bepaalde cursussen onder catalogus niet weergeven tijdens het maken van een leerprogramma
    8. Problemen bij het archiveren van een leerprogramma
    9. Kan geen badge toewijzen
    10. Sessie verloopt in Learning Manager
    11. Kan geen cursus zoeken
    12. Problemen met migratie oplossen
    13. Problemen met de Learning Manager-app oplossen
    14. Gebruikers worden automatisch verwijderd uit Learning Manager
    15. Publiceerproblemen in het EU-domein
    16. Kan niet registreren als een externe gebruiker
    17. Integratie van Okta Active Directory met Adobe Learning Manager
    18. Kan studenten niet weergeven in een cursus
    19. Kan agenda niet weergeven
    20. Module wordt niet als voltooid gemarkeerd na voltooiing van een cursus
    21. Kan geen vaardigheid behalen na voltooiing van een cursus
    22. Keuzerondjes ontbreken
    23. Kan ingezonden bestanden niet weergeven in Learning Manager

In de aanmeldingsmodus voor managers hebt u geen toegang tot de cursussen. U moet zich aanmelden in de studentenmodus om een cursus te volgen.

Beheerders kunnen de L3-feedbackvoorziening voor de juiste cursussen in- en uitschakelen op basis van voorschriften van de organisatie. Als voor een cursus L3-feedback van de manager is vereist, krijgt de manager een melding wanneer de student dat type cursus heeft voltooid.

1. Klik op Meldingen in het linkerdeelvenster.
  2. Klik op het tabblad Openstaande taken.
  3. Klik op de meldingen op de pagina onder de categorie Feedback geven en geef L3-feedback.

Het aantal openstaande berichten wordt weergegeven op het meldingenpictogram. Wanneer uw teamlid zich inschrijft of een cursus voltooit, krijgt u een melding. Wanneer u in het pop-upmenu op Alle meldingen weergeven klikt, kunt u alle meldingen en openstaande taken op een pagina bekijken.

U kunt alleen uw teamleden aanwijzen voor cursussen. Alleen beheerders kunnen cursussen in bulk toewijzen aan studenten en een verzameling studenten importeren.

Klik in het linkerdeelvenster van de toepassing op Meldingen.

1. Er verschijnt een gedetailleerde lijst met meldingen.
  2. Kies in het tabblad Openstaande taken een cursus waaraan u uw teamleden wilt toewijzen en klik op Aanwijzen.
    Het dialoogvenster Cursusaanwijzing verschijnt met het aantal beschikbare plaatsen voor de cursus.
  3. Klik op Aanwijzen in het dialoogvenster.
  4. Selecteer het selectievakje naast elk van uw teamleden en klik op Klaar.
    Ter bevestiging verschijnt bovenaan de toepassing een pop-up.

Wanneer u een cursus toewijst aan studenten, worden ze via de Learning Manager-toepassing op de hoogte gebracht.

De beheerder van uw organisatie configureert de meldingen.

Ja. U kunt de status van de studenten met hun cursussen binnen een bepaalde periode bekijken door rapporten aan te maken op basis van de voltooiingsstatus binnen een bepaald tijdsbestek.

U kunt op het vervolgkeuzepictogram klikken om het datumbereik aan te passen, de rapporten op te slaan en te bekijken.

U kunt rapporten maken voor uw teamleden om de lijst met vaardigheden te bekijken die aan elk van hen zijn toegewezen en door hen zijn behaald. Klik op Rapporten in het linkerdeelvenster en klik op het tabblad Voorbeeldrapporten om een voorbeeldrapport te bekijken waarin vaardigheden tegenover managers worden gezet.

Raadpleeg de functie Rapporten in de Help van Adobe Learning Manager voor meer informatie.

Wanneer uw teamlid een cursus aanvraagt, wordt het aantal openstaande berichten weergegeven op het meldingenpictogram.

Klik op het meldingenpictogram om openstaande aanvragen te bekijken.

U kunt nieuwe rapporten toevoegen door Rapporten te selecteren en vervolgens te klikken op Toevoegen in de rechterbovenhoek van de pagina.

Rapporten wijzigen/Formaat van rapporten wijzigen

Klik om een rapport te wijzigen op de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek van een rapport en klik vervolgens op Bewerken. Breng de wijzigingen in het rapport aan en klik op Opslaan.

Klik op Herstellen om de wijzigingen te annuleren.

Klik om het formaat van het rapport aan te passen, op Formaat wijzigen en kies een van de twee opties: 1×1 is klein, en 1×2 is groot.

Raadpleeg voor meer informatie de functie Rapporten.

U kunt de volgende rapporttypen bekijken:

• Toegewezen en bereikte competenties
  • Ingeschreven en afgeronde cursussen
  • Effectiviteit voor cursussen
  • Ingeschreven en voltooide leerprogramma's
  • Bestede leertijd per cursus
  • Bestede leertijd per kwartaal
  • Certificeringsrapporten
Opmerking:

U kunt al deze rapporten met een datumbereik bekijken.

U kunt overschakelen naar de rol van de student om alle beschikbare cursussen te bekijken. Raadpleeg de functie Cursussen voor meer informatie

De beheerder van uw bedrijf zal u een managerrol toewijzen op basis van uw geschiktheid en benoemingsprocedure in uw organisatie. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u de startpagina van de managerrol in Adobe Learning Manager.

Wanneer u Learning Manager voor het eerst gebruikt, heeft u drie opties:

• Aanmelden met Adobe ID en wachtwoord. Als u geen Adobe ID hebt, kunt u deze aanmaken door op de link Aanmelden met Adobe ID te klikken en de instructies te volgen.
  • Als u nog geen account hebt aangemaakt in Adobe Learning Manager, maak dan uw account aan door op het aanmeldingsscherm te klikken.

Managers kunnen alleen rechtstreeks teamleden voor een bepaalde cursus aanwijzen wanneer een beheerder een manager voor de betreffende cursus heeft aangewezen.