Handboek Annuleren

Nieuw in Lightroom

1. Handboek Adobe Lightroom
  2. Inleiding
    1. Nieuw in Lightroom
    2. Systeemvereisten voor Lightroom
    3. Lightroom | Algemene vragen
    4. Lightroom-lesbestanden
    5. Werken met Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten
    6. Voorkeuren instellen
  3. Leren in de app
    1. Leren en inspireren in de app
    2. Leren en inspireren in de app | Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Leren en inspiratie in de app | Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  4. Foto's toevoegen, importeren en vastleggen
    1. Foto's toevoegen
    2. Foto's vastleggen met Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's vastleggen met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    4. Foto's importeren in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    5. Foto's en video's importeren in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  5. Foto's ordenen
    1. Foto's ordenen
    2. Foto's van personen vinden en ordenen in de weergave Personen
    3. Foto's zoeken en indelen in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    4. Foto's zoeken en indelen in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  6. Foto's bewerken
    1. Foto's bewerken
    2. Maskeren in Lightroom
    3. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    4. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    5. Foto's samenvoegen tot HDR's, panorama's en HDR-panorama's
    6. Verbeter eenvoudig de afbeeldingskwaliteit in Lightroom
  7. Video's bewerken
    1. Video's bewerken
    2. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's bewerken in Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  8. Opslaan, delen en exporteren
    1. Uw foto's exporteren of delen
    2. Foto's exporteren en delen in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    3. Foto's opslaan, delen en exporteren met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
  9. Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
    1. Aan de slag met Lightroom voor mobiele apparaten (iOS)
    2. Aan de slag met Lightroom voor mobiele apparaten (Android)
    3. Adobe Photoshop Lightroom op het web
    4. De app Lightroom voor Apple TV installeren
    5. Snelkoppelingen gebruiken in Lightroom voor mobiele apparaten (iOS en Android)
    6. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV | Veelgestelde vragen
    7. Lightroom-foto's en -video's weergeven op uw tv
    8. Voorinstellingen toevoegen/synchroniseren met mobiele apparaten
  10. Foto's migreren
    1. Apple-fotobibliotheek migreren naar Lightroom
    2. Foto's en video's migreren van Lightroom Classic naar Lightroom
    3. Foto's migreren van Photoshop Elements naar Lightroom

Meer informatie over de nieuwe functies in de nieuwste versie van Lightroom voor desktop en Lightroom voor mobiele apparaten.

Belangrijkste nieuwe functies

Versie van juni 2022: versie voor desktop 5.4, iOS-versie 7.4 en Android-versie 7.4

video's bewerken in lightroom

Snel uw video's in Lightroom bewerken

U kunt nu video's in Lightroom bewerken met bewerkingsschuifregelaars en Videovoorinstellingen. Consolideer bewerkingsworkflows om foto's een consistente vormgeving te geven.

Maskeren in Lightroom

Snel maskers omkeren in het deelvenster Maskers

Met de nieuwe optie Masker omkeren kunt u maskers omkeren op zowel groeps- als onderdeelniveau. U kunt ook de optie Maskers dupliceren en omkeren kiezen.

Schuifregelaar Hoeveelheid voorinstellingen in Lightroom

Verbeterde ondersteuning voor Voorinstellingen

Pas de intensiteit van de voorinstelling die u hebt toegepast aan met de schuifregelaar Hoeveelheid voorinstelling. Probeer ook eens Adaptieve voorinstellingen (beschikbaar in Lightroom voor desktop) om snel voorinstellingen toe te passen op de lucht en het onderwerp in een foto.

Zoeken en filteren in de Lightroom-community

Zelfstudies, mensen en meer zoeken in de Lightroom-community

Met de nieuwe opties voor zoeken en filteren in de community (beschikbaar in Lightroom voor desktop en Android), kunt u filters en zoekopdrachten toepassen voor specifieke zelfstudies, categorietags, mensen en meer.

Remixen in Lightroom voor desktop

Kom in contact met fotografen, bewerk hun foto's en laat ze uw foto's bewerken
(Nieuw in Lightroom voor mobiele apparaten)

Leer, inspireer en kom in contact met andere makers via Remixen. Op het tabblad Remixen kunnen u en anderen foto's bewerken die zijn gedeeld in Ontdekken.

Rode-ogencorrectie in Lightroom

Snel rode ogen in een foto corrigeren
(alleen in Desktop)

Bereik sneller uw bewerkingsdoelen! Met Automatisch rode ogen corrigeren worden rode ogen in foto's automatisch gecorrigeerd met behulp van machine learning.

Andere verbeteringen in Lightroom

Andere functieverbeteringen

U kunt nu afbeeldingen naast elkaar vergelijken in Lightroom voor desktop. Lees meer over extra verbeteringen in het gedetailleerde overzicht met nieuwe functies.

Ondersteunde camera's en lenzen

Ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen

Zoek nieuwe camera's en lenzen in de volledige lijst met ondersteunde profielen.

Eerdere versies van Lightroom