U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk Help voor Photoshop Lightroom.

U kunt vanuit Lightroom Classic CC uw foto's openen en bewerken in Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements of een andere toepassing voor fotobewerking. Lightroom Classic CC gebruikt automatisch Photoshop of Photoshop Elements als externe editor als een van deze toepassingen op uw computer is geïnstalleerd. U kunt ook een externe editor opgeven bij de Lightroom Classic CC-voorkeuren.

U kunt kiezen uit verschillende opties wanneer u een foto uit Lightroom Classic CC rechtstreeks opent in Photoshop CS3 of hoger. U kunt de foto bewerken in de huidige indeling of deze openen als een slim object. U kunt bovendien een serie opnamen samenvoegen tot een panorama of tot HDR, of twee of meer foto's openen als één gelaagde afbeelding in Photoshop. Als u fotobewerkingen opslaat in Photoshop, wordt de nieuwe foto automatisch naar de Lightroom Classic CC-catalogus geïmporteerd.

U kunt uw foto's vanuit Lightroom Classic CC alleen bewerken in Photoshop of Photoshop Elements als de desbetreffende toepassing op uw computer is geïnstalleerd. Voer vervolgens de volgende stappen uit:

1. Stel een externe editor in of controleer deze.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Lightroom > Voorkeuren (Mac OS) in Lightroom Classic CC.
  2. Klik op het tabblad Extern bewerken.

Als Photoshop of Photoshop Elements op uw computer is geïnstalleerd, verschijnt het als de aangewezen externe editor.

3. U kunt desgewenst bij Extra externe editor op Kiezen klikken en een programma of toepassing selecteren.

Zie Voorkeuren instellen voor extern bewerken voor meer informatie over de opties in dit dialoogvenster.

Voorkeuren voor extern bewerken in Lightroom Classic CC
In het venster Voorkeuren voor extern bewerken kunt u Photoshop, Photoshop Elements of een andere bewerkingstoepassing toewijzen als een externe editor.

2. Selecteer een foto die u wilt bewerken.

Selecteer in de module Bibliotheek of Ontwikkelen in Lightroom Classic CC een of meer foto's en kies een van de volgende opties:

• Foto > Bewerken in > Bewerken in Adobe Photoshop [versienummer]
  • Foto > Bewerken in > Bewerken in Adobe Photoshop Elements [versienummer]
Het menu Bewerken in in Lightroom Classic CC
Kies Foto > Bewerken in en vervolgens de externe editor die u wilt gebruiken.

Als u een Camera Raw-bestand opent in Photoshop CS3 of hoger, wordt de foto rechtstreeks in Photoshop geopend.

Als u een TIFF-, JPEG- of PSD-bestand opent, kunt u een kopie van de foto met de toegepaste Lightroom Classic CC-aanpassingen openen of een kopie van de originele foto.

Opties voor Bewerken in in Lightroom Classic CC
Kies hoe u een TIFF-, JPEG- of PSD-bestand wilt openen in Photoshop.

3. Bewerk de foto in Photoshop of Photoshop Elements.

Lightroom Classic CC opent de foto in Photoshop of Photoshop Elements.

Voer de gewenste bewerkingen uit in de desbetreffende toepassing en kies Bestand > Opslaan als u klaar bent.

4. Ga terug naar Lightroom Classic CC.

Schakel weer over op Lightroom Classic CC. In de rasterweergave van de Bibliotheek wordt naast het origineel een nieuwe versie van uw foto weergegeven. De nieuwe foto bevat de bewerkingen die u hebt aangebracht in Photoshop of Photoshop Elements. De oorspronkelijke foto is ongewijzigd.

Opmerking:

Als u opslaat vanuit Photoshop of Photoshop Elements, dient u de optie Compatibiliteit maximaliseren in te schakelen, zodat Lightroom Classic CC de afbeeldingen kan lezen. In Photoshop CS3 en hoger worden PSD-bestanden uit Lightroom Classic CC automatisch met maximale compatibiliteit opgeslagen.