U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Met de tool voor rode-ogencorrectie in Adobe Lightroom Classic CC kunt u snel en gemakkelijk rode ogen in uw foto's verwijderen. Met de functie voor dierenogencorrectie in Lightroom Classic CC (die vergelijkbaar is met de functie voor rode-ogencorrectie) kunt u onnatuurlijke kleuren in de ogen van dieren op foto's wegwerken.

Bekijk de onderstaande afbeeldingen en leer hoe u uw foto's met slechts een paar klikken kunt retoucheren.

Rode ogen en dierenogen corrigeren in Lightroom Classic CC
Tool Rode-ogencorrectie in Lightroom Classic CC
Pas de beschikbare instellingen aan in Lightroom Classic CC
Overschakelen naar de modus Ontwikkelen voor rode ogen en dierenogen in Lightroom Classic CC
Trek een cirkel om de ogen die u wilt corrigeren in Lightroom Classic CC
Klik op Gereed in Lightroom Classic CC

Rode ogen en dierenogen corrigeren

1. Ga naar de module Ontwikkelen.

2. Klik op het toolpictogram Rode-ogencorrectie.

Het pictogram Rode-ogencorrectie in Lightroom Classic CC
    Het pictogram Rode-ogencorrectie

3. Klik op Rode ogen of Dierenogen.

4. Teken vanaf het midden een cirkel over het desbetreffende oog.

5. Pas de beschikbare instellingen aan.

6. Klik op Gereed.