U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Wanneer u in de module Bibliotheek van Lightroom Classic CC video's bewerkt, hebt u de beschikking over enkele eenvoudige tools voor voorvertoningen, het instellen van posterframes en het maken van foto's op basis van frames. U kunt deze foto's dan exporteren naar de module Ontwikkelen. Lightroom Classic CC importeert een groot aantal veelvoorkomende digitale videobestanden uit digitale fotocamera's. U kunt onder andere videoclips voorvertonen in de loepweergave van de module Bibliotheek, video's scrubben en posterframes instellen.

Raadpleeg Ondersteunde video-indelingen in Lightroom Classic CC voor meer informatie over de ondersteunde video-indelingen.

Videozelfstudie: Werken met DSLR-video

Videozelfstudie: Werken met DSLR-video
Leer hoe u videoclips in Lightroom Classic CC kunt bewerken, aanpassen, renderen en delen.
Julieanne Kost | Principal Evangelist at Adobe Systems

• Als u videobestanden wilt importeren naar Lightroom Classic CC, volgt u dezelfde stappen als voor het importeren van foto's. Zie Foto's importeren van een map op een vaste schijf.
  • Als u een voorvertoning van een video wilt weergeven, dubbelklikt u erop in de rasterweergave van de module Bibliotheek. De loepweergave wordt dan geactiveerd. Klik vervolgens op de knop Afspelen  in de afspeelbalk van de video. Klik op de knop Pauzeren om het afspelen te pauzeren.
  • Als u de clip handmatig wilt voorvertonen (scrubben), sleept u de huidige-tijdindicator  in de afspeelbalk van de video.
  • Als u een nieuwe miniatuurafbeelding (posterframe) wilt instellen, sleept u de huidige-tijdindicator naar het gewenste frame, klikt u op de knop Frame  en kiest u Posterframe instellen.
  • Als u een JPEG-afbeelding van het huidige frame wilt maken, klikt u op de knop Frame en kiest u Frame vastleggen.

Opmerking: Het vastgelegde frame wordt in Lightroom Classic CC in een stapel met de videoclip geplaatst. De stapel is alleen zichtbaar als u Alle Foto's weergeeft of de map met de clip weergeeft. Als u een kader vastlegt in een verzameling, wordt het kader aan de verzameling toegevoegd. De stapel is echter alleen zichtbaar als u Alle Foto's of de bovenliggende map bekijkt. Het kader en de stapel zijn niet zichtbaar in slimme verzamelingen, gepubliceerde verzamelingen, Snelle verzameling, Vorige import of andere geïntegreerde verzamelingen.

• Als u de clip wilt verkorten, klikt u op de knop voor het bijsnijden van video en sleept u de begin- of eindmarkering naar de gewenste locatie.
De markering verslepen om videoclips te verkorten in Lightroom Classic CC
Sleep de markering om videoclips te verkorten in Lightroom Classic CC.

Opmerking:

Het is niet mogelijk video's rechtstreeks vanuit Lightroom Classic CC te openen in Photoshop.

Opmerking:

Als u de metadata van een videobestand bewerkt in de module Bibliotheek, worden de wijzigingen opgeslagen in de Lightroom Classic CC-catalogus. Andere toepassingen kunnen niet over deze informatie beschikken. Het opnametijdstip van de videocamera kan niet worden weergegeven of bewerkt in Lightroom Classic CC.