U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

In de module Web kunt u de lay-out van een website opgeven.

De module Web in Adobe Photoshop Lightroom CC

De module Web bevat de volgende deelvensters:

Voorvertoning

In dit deelvenster wordt de lay-out van een sjabloon weergegeven. Met een pictogram linksonder in de hoek van het deelvenster wordt aangegeven of de sjabloon voor een Lightroom Classic CC HTML-galerie of een Lightroom Classic CC Flash-galerie is.

Sjabloonbrowser

Hier wordt een lijst met webfotogaleriesjablonen weergegeven. Als u de aanwijzer op een van de sjabloonnamen plaatst, wordt de paginalay-out van de sjabloon weergegeven in de voorvertoning.

Verzamelingen

In dit deelvenster worden de verzamelingen in de catalogus weergegeven.

Lay-outstijl

Hier selecteert u de standaardsjablonen voor de Lightroom Classic CC Flash-galerie of de Lightroom Classic CC HTML-galerie, of een van de drie Airtight Interactive-galerielay-outs.

Site-info

Hier geeft u de titel van uw webfotogalerie, de titel en beschrijving van de verzameling, contactinfo en de web- of e-mailkoppeling op.

Kleurenpalet

Hier geeft u de kleuren op voor tekst, de achtergrond van webpagina's, cellen, rollover, rasterlijnen en indexnummers.

Vormgeving

Hier geeft u de lay-out van de afbeeldingscel (voor een Lightroom Classic CC HTML-galerie) of de paginalay-out (voor een Lightroom Classic CC Flash-galerie) op. Hier geeft u ook op of er een naamplaatje wordt weergegeven op de webpagina's en kunt u slagschaduwen toevoegen en sectieranden definiëren.

Afbeeldingsinformatie

Hier geeft u op welke tekst er wordt weergegeven bij de voorvertoningen van afbeeldingen.

Uitvoerinstellingen

Hier geeft u de maximale pixelgrootte en JPEG-kwaliteit van de foto's op, en of u een copyrightwatermerk wilt toevoegen.

Instellingen voor uploaden

Hier geeft u uploadinstellingen op om uw webgalerie naar een server te verzenden.

Opmerking:

U kunt de geselecteerde foto's in de module Web filteren door op de werkbalk op Gebruik te klikken en vervolgens Alle foto's, Geselecteerde foto's of Foto's met vlag te kiezen.