Importeer je foto’s in Lightroom, zodat je ze kunt bekijken en bewerken op je computer en mobiele apparaten.
Stel Lightroom in op al je apparaten.

Voeg je foto’s toe aan Lightroom, zodat je er overal, op al je apparaten, van kunt genieten. Lees hier hoe je dit doet.

1. De foto’s importeren die op je computer of camera zijn opgeslagen

Bekijk en organiseer je foto’s in de module Bibliotheek in Lightroom CC.

Klik op Importeren linksonderaan. Als de knop Importeren niet wordt weergegeven, controleer je of je je in de Bibliotheek bevindt.

Het venster Importeren wordt geopend.

Klik op de knop Importeren in de module Bibliotheek.

2. Importinstellingen kiezen

Zoek in het deelvenster Bron links in het venster Importeren de foto’s die je wilt importeren. Kies Toevoegen in het midden bovenaan om foto’s van een computer of station te importeren, of kies Kopiëren om foto’s te importeren van een geheugenkaart van een camera.

Kies de importopties aan de rechterkant. Wanneer je foto’s van een geheugenkaart importeert, zie je meer opties, waarmee je onder andere de locatie kunt kiezen waarnaar de foto’s tijdens de import worden gekopieerd.

Klik op Importeren rechtsonderaan om de geselecteerde foto’s te importeren. Na afloop keer je automatisch terug naar de module Bibliotheek.

Opmerking: Zie Eenvoudig foto’s importeren voor meer informatie over het importeren.

Instellingen importeren

3. Een verzameling maken voor het organiseren en synchroniseren van je foto’s

In een verzameling kun je, net zoals in een fotoalbum, eenvoudig je foto’s organiseren. Om je foto’s op al je apparaten te kunnen openen, voeg je ze toe aan een verzameling.

Klik in het linkerdeelvenster van de module Bibliotheek op het pictogram Nieuwe verzameling (+) en kies Verzameling maken. Kies de volgende opties in het venster Verzameling maken:

• “Geselecteerde foto’s opnemen” is niet geselecteerd (je gaat deze in de volgende stap toevoegen)
  • “Synchroniseren met Lightroom op mobiele apparaten” is geselecteerd (zodat je foto’s op al je apparaten beschikbaar zijn)

Klik op Maken in het venster Verzameling maken.

Een verzameling maken

4. Foto’s toevoegen aan de verzameling die je hebt gemaakt

Sleep vanuit het midden van een foto en zet de foto neer in je nieuwe verzameling in het deelvenster Verzamelingen aan de linkerkant.

Je kunt meerdere foto’s tegelijk toevoegen door deze te selecteren en vervolgens vanuit het midden van een van de foto’s te slepen.

Klikken en slepen om foto’s aan de verzameling toe te voegen

5. Je foto’s overal bekijken en bewerken

Je verzameling wordt automatisch gesynchroniseerd, zodat je je foto’s vanaf al je apparaten kunt organiseren, bewerken en delen.

Bekijk Aan de slag met Lightroom op je mobiele apparaat als je overal foto’s wilt kunnen bewerken en organiseren.

Foto’s op een smartphone bekijken