Fout bij het starten van Lightroom op Windows 8.1 en 10

U ondervindt de fout 'Kan C-functie niet aanroepen: private_load_AgCoreTech' bij het starten van Lightroom CC of Lightroom 6 op Windows 8.1 en 10.

Oplossing: download en installeer een DLL-pakket naar de Lightroom-installatiemap

1. Download het Lightroom 64-bits DLL-pakket:

Downloaden

Opmerking:

Dit pakket bestaat uit twee bestanden: msvcr100.dll en msvcr80.dll.

2. Dubbelklik op het gedownloade pakket om het uit te pakken. Als u daarom gevraagd wordt, kiest u de optie om alle bestanden uit te pakken.

3. Nadat u het pakket hebt uitgepakt, ziet u een map met de naam Lightroom_64-Bit_DLLs, waarin u de volgende twee bestanden vindt:

• msvcr100.dl
    • msvcr80.dll

Kopieer deze twee bestanden naar C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom\.

4. Start Lightroom opnieuw.