Op Mac OS wordt met de Lightroom-opdracht Bewerken in een kopie van Photoshop vanaf een back-uplocatie geopend.

Bijvoorbeeld, een back-up van een externe harde schijf die is gemaakt met Carbon Cloner, SuperDuper! of Time Machine. Dit kan leiden tot het volgende gedrag:

• OS X geeft een dialoogvenster weer waarin wordt vermeld dat het programma is verplaatst of dat het programma is verplaatst en het pad is gewijzigd, en dat u op Update moet klikken om de productconfiguratie bij te werken.
  • De Photoshop-toepassing wordt gestart, maar de afbeelding die in Lightroom is geselecteerd, wordt niet geopend in Photoshop.

Oplossing: installeer de invoegtoepassing ps_picker

1. Download het bestand ps_picker.lrdevplugin.zip:

Downloaden

2. Dubbelklik op het ps_picker.lrdevplugin.zip-bestand om het uit te pakken.

3. Start Lightroom en selecteer Bestand>Plug-inbeheer.

4. Klik op Toevoegen om de invoegtoepassing te installeren.

5. Selecteer Bestand > Plug-inextra's > selecteer Photoshop voor Bewerken in Photoshop.

6. Klik op Selecteren en navigeer naar de versie van Photoshop die wordt uitgevoerd op uw hoofdstation (opstartstation).

7. Klik op OK om het dialoogvenster te sluiten.

8. Start Lightroom opnieuw om de wijzigingen te activeren.