Wanneer u een back-up maakt van uw catalogi op macOS, worden catalogi die groter zijn dan 4 GB, niet gecomprimeerd door Lightroom CC 2015.1/Lighroom 6.1 en latere versies. Deze beperking is in Lightroom (versies hieronder weergegeven) ingesteld, omdat het standaard uitpakprogramma van macOS archieven groter dan 4 GB niet kan verwerken. Dergelijke gecomprimeerde catalogi worden als 'beschadigd' aangeduid wanneer u probeert ze te extraheren.

In de volgende Lightroom-versies is het niet mogelijk catalogi groter dan 4 GB te comprimeren:

• Lightroom CC 2015.7/Lightroom 6.7
  • Lightroom CC 2015.6.x/Lightroom 6.6.x
  • Lightroom CC 2015.5.x/Lightroom 6.5.x
  • Lightroom CC 2015.4/Lightroom 6.4
  • Lightroom CC 2015.3/Lightroom 6.3
  • Lightroom CC 2015.2.x/Lightroom 6.2.x
  • Lightroom CC 2015.1.x/Lightroom 6.1.x

Cataloguscompressie in Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8

Vanaf deze release comprimeert Lightroom alle catalogi bij het maken van een back-up, inclusief de catalogi die groter zijn dan 4 GB.

Gecomprimeerde catalogi groter dan 4 GB op macOS uitpakken

Gebruik een zip-programma van derden, zoals 7-zip, StuffItExpander of een ander programma dat grote gecomprimeerde bestanden kan uitpakken, om deze gecomprimeerde bestanden van een catalogusback-up te extraheren.

Opmerking:

In Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8 (Mac) is de groottebeperking voor het comprimeren van een catalogus weggehaald. Door compressie van de catalogus neemt de back-up minder schijfruimte in beslag. Daarnaast wordt de back-uptijd verbeterd, vooral wanneer het back-updoel op een NAS (Network Attached Storage) staat.