Soms geven verloren of verwijderde foto's in Adobe Photoshop Lightroom nog een voorvertoning weer. Met behulp van het volgende script kunt u deze voorvertoningen extraheren en opslaan.

Het script extraheert voorvertoningen voor alle afbeeldingen die zijn geselecteerd wanneer u het script uitvoert. Bovendien worden posterframes geëxtraheerd voor videofragmenten die zijn geselecteerd wanneer u het script uitvoert. U kunt een locatie voor deze bestanden kiezen. De voorvertoningen hebben de JPEG-indeling, en de naam bevat de grootte van de afbeelding (bijvoorbeeld _MG_0233-360x240.jpg).

Opmerking:

• De geëxtraheerde voorvertoningen bevatten geen metagegevens van de oorspronkelijke afbeelding.
  • De geëxtraheerde voorvertoningen hebben geen ICC-profiel. Als u de geëxtraheerde voorvertoningen dus weer in Lightroom importeert, worden de afbeeldingen geïmporteerd met het sRGB-profiel.

Installeer het script als volgt:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klik (Mac OS) op de link naar het onderstaande script, en sla het script op naar uw bureaublad. Dubbelklik op het bestand om het te decomprimeren. Hiermee wordt het bestand ExtractPreviews.lua gemaakt. Als u dit bestand niet kunt vinden, kunt u het op uw harde schijf zoeken.

Downloaden

2. In Lightroom kiest u Lightroom > Voorkeuren (Mac OS) of Bewerken > Voorkeuren (Windows).

3. Selecteer op het tabblad Voorinstellingen Lightroom-map met voorinstellingen weergeven.

Lightroom-map met voorinstellingen op tabblad Voorinstellingen

Opmerking:

Met deze knop komt u alleen op de juiste locatie als de optie Voorinstellingen met catalogus opslaan niet is geselecteerd. Als Voorinstellingen met catalogus opslaan is geselecteerd, navigeert u naar en opent u de map /Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/Lightroom.

Belangrijk: Apple heeft de bibliotheekmap van de gebruiker standaard verborgen in Mac OS X 10.7. Als het noodzakelijk is deze bestanden te openen voor het oplossen van problemen met Adobe, leest u Kan de bestanden in de gebruikersbibliotheek niet zien op Mac OS 10.7 en later om deze map te openen.

4. Maak een map in de Lightroom-map met de naam Scripts.

5. Kopieer het script ExtractPreviews.lua (van stap 1) naar de map Scripts.

6. Sluit Lightroom en open het programma opnieuw.

7. In Lightroom kiest u Scripts > ExtractPreviews.

Opmerking:

In Windows is het scriptmenu het laatste menu aan de rechterkant.In Mac OS staat het scriptmenu rechts naast het menu Help.

Kies ExtractPreviews in het menu Scripts
    (Windows) kies Scripts > ExtractPreviews; representatief screenshot uit Lightroom CC.

8. Kies een locatie voor uw geëxtraheerde voorvertoningen.