Kan geen foto's importeren in Lightroom for mobile

Wanneer u een camera aansluit op uw mobiele Android-apparaat via een ondersteunde USB OTG-kabel om foto's te importeren in Lightroom for mobile, krijgt u met een van de volgende problemen te maken:

• Probleem 1: uw mobiele apparaat herkent de USB-verbinding van de camera, maar vraagt niet welke app moet worden gebruikt voor deze actie. In plaats daarvan start uw mobiele apparaat standaard een andere app. Daarom kunt u de Lightroom for mobile-app niet koppelen met de aangesloten camera.
  • Probleem 2: uw mobiele apparaat herkent de USB-verbinding van de camera, maar vraagt niet welke app moet worden gebruikt voor deze actie en start geen standaardapp.
  • Probleem 3: het apparaat herkent de USB-verbinding van de aangesloten camera niet.

Productversie waarop dit van invloed is

Lightroom for mobile (Android) versie 2.2

Besturingssysteem

Android

Oplossingen

Probleem 1

Dit probleem doet zich voor wanneer u eerder een standaardapp voor USB-verbindingen hebt ingesteld door de optie Altijd te selecteren wanneer uw mobiele apparaat u vraagt om een app te kiezen. Nadat u een standaardapp hebt ingesteld, vraagt uw apparaat niet langer meer welke app voor die actie moet worden gebruikt.

U lost dit probleem op door een aantekening te maken van de app die uw apparaat start wanneer u de camera aansluit. Wis de standaardapp-instellingen op uw mobiele apparaat, zodat de USB-verbinding niet standaard meer naar die bepaalde app gaat:

1. Ga naar Instellingen > Apps op uw apparaat.
  2. Tik op de app die uw apparaat start wanneer u de camera aansluit.
  3. Tik op Standaard openen en vervolgens op Standaardwaarden wissen.

Wanneer u nu uw camera aansluit, vraagt uw mobiele apparaat welke app moet worden gebruikt, en wordt de Lightroom-app weergegeven, evenals andere apps die deze actie kunnen verwerken.

Probleem 2

Dit probleem doet zich voor op enkele Android-apparaten waarbij u handmatig een app voor de USB-verbinding moet kiezen. U kunt dit probleem als volgt oplossen:

1. Ga naar Instellingen > USB-instellingen op uw apparaat.
  2. Selecteer de Lightroom-app.

Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

Probleem 3

Dit probleem doet zich op sommige Android-apparaten voor die geen PTP-protocol ondersteunen. In dit geval wijzigt u de USB-verbindingsmodus handmatig naar het MTP-protocol:

1. Ga naar Instellingen > USB-instellingen op uw apparaat.
  2. Wijzig de Modus van de USB-verbinding naar MTP.

Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.