Validatie van Google Gmail-account mislukt

Wanneer u uw Lightroom-e-mailaccount probeert in te stellen met Google Gmail-accountgegevens, mislukt de accountvalidatie. De fout treedt ook op als u in Lightroom dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord invoert waarmee u zich aanmeldt bij uw Gmail-account.

Opmerking: U ontvangt mogelijk ook een e-mailbericht van Google met daarin een waarschuwing over niet-geautoriseerde toegang.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom Classic, Lightroom CC 2015 en eerder

Besturingssysteem

Windows and macOS

Probeer de volgende oplossingen in volgorde uit. Voer elke oplossing uit en start Lightroom opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost.

Oplossing 1: Schakel 2-stapsverificatie in en genereer een app-specifiek wachtwoord

1. 2-stapsverificatie inschakelen voor het aanmelden bij Google. Raadpleeg voor meer informatie het Google-helpdocument 2-stapsverificatie inschakelen.
  2. Genereer een app-specifiek wachtwoord voor Lightroom. Raadpleeg voor meer informatie het Google-helpdocument Inloggen met app-wachtwoorden.
  3. Voer in Lightroom het app-specifieke wachtwoord in dat u hebt gegenereerd en probeer uw Gmail-account te valideren.

Extra informatie

Raadpleeg het Google-helpdocument Foutbericht over onjuist wachtwoord om te begrijpen waarom deze fout is opgetreden.

Oplossing 2: Pas de beveiligingsinstellingen van uw Gmail-account aan

Google-beveiligingsbericht
  1. Start uw webbrowser en ga naar uw Gmail-postvak. Zoek een bericht van Google waarin wordt bevestigd dat de autorisatiepoging is geblokkeerd.
  2. Klik in het e-mailbericht op de link die in de afbeelding hierboven is gemarkeerd. Als u dit e-mailbericht niet kunt vinden, probeer dan de directe link naar deze pagina.
  3. Zoek in het Helpcentrum van Google Accounts naar het onderdeel “Minder beveiligde toepassingen” en klik op de link (of gebruik deze directe link).
  4. Naast Toegang voor minder beveiligde toepassingen, selecteert u Inschakelen
  5. Ga naar Lightroom en probeer uw Gmail-account te valideren.