Lensmetagegevens voor sommige camera's verborgen

In Lightroom 2015.5 en Lightroom 6.5 wordt het EXIF-veld met lensmetagegevens voor sommige camera's verborgen.

Opmerking: de metagegevens staan nog in het bestand, maar ze worden niet weergegeven.

Oplossing: Lightroom bijwerken en instellingen voor de betreffende cameramodellen aanpassen

Gebruik de volgende stappen om de verborgen lensmetagegevens weer te geven.

1. Update Lightroom naar 2015.5.1 of 6.5.1.
  2. Open uw Lightroom 6.5 -catalogus met Lightroom 6.5.1.
  3. Selecteer een bestand van een betreffend cameramodel dat u in Lightroom 6.5 had geïmporteerd.
  4. Kies Metagegevens > Metagegevens opslaan naar bestand (Cmd/Ctrl + S) om ervoor te zorgen dat eventuele ontwikkelinstellingen die in het bestand zijn aangebracht, behouden blijven.
  5. Kies Metagegevens > Metagegevens lezen uit bestand.

Als u wilt controleren of de lensmetagegevens worden weergegeven, vouwt u het deelvenster Metagegevens in de Module Bibliotheek van Lightroom uit, kiest u EXIF in het pop-upmenu boven in het deelvenster en zoekt u het veld Lens op, dat de juiste lensinformatie voor het geselecteerde bestand moet bevatten.

Virtuele kopieën corrigeren waarop dit probleem van invloed is

Als u virtuele kopieën van bestanden hebt gemaakt waarbij lensmetagegevens ontbraken, gebruikt u de volgende stappen uit om deze te corrigeren, nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd:

1. In de Module Ontwikkelen maakt u een nieuwe virtuele kopie van de herstelde originele foto.
  2. Selecteer de oude virtuele kopie en kies Instellingen > Instellingen kopiëren.
  3. Selecteer de nieuwe virtuele kopie en kies Instellingen > Instellingen plakken.
  4. Verwijder eerst de oude virtuele kopie.