U gebruikt een grafische AMD/ATI-kaart op Windows (64-bits) met het AMD Catalyst 15.7-stuurprogramma, en Lightroom CC/Lightroom 6 loopt vast of blokkeert tijdens het starten of wanneer u een afbeelding bewerkt in de module Ontwikkelen.

Dit probleem kan optreden wanneer u grafische kaarten uit de reeks AMD Radeon HD 5xxx tot 8xxx gebruikt met stuurprogrammaversies 14.501.1003, 14.502.1014 en 15.200.1062.1004.

Oplossing

Installeer AMD Catalyst 15.8 Beta Driver voor Windows (gepubliceerd op 31 augustus 2015).

Opmerking:

Dit gaat in tegen onze gebruikelijke aanbevelingen en veelgestelde vragen, waarin gebruikers wordt gevraagd om naar het nieuwste stuurprogramma bij te werken.

AMD-bètastuurprogramma's zijn de definitieve stuurprogrammaversies die voldoen aan de standaardkwaliteitscontroles wanneer ze worden uitgebracht. Als u vragen hebt over het installeren van stuurprogramma's, neemt u contact op met AMD.