Adobe heeft de onderstaande compatibiliteitsproblemen gedetecteerd tijdens het uitvoeren van Lightroom CC 2015 of Lightroom 6 met Mac OS 10.11 (El Capitan).

Het is raadzaam dat klanten hun eigen tests uitvoeren op een niet-productiedeel om ervoor te zorgen dat de nieuwe besturingssystemen met hun huidige hardware en stuurprogramma's werken.

Als u problemen ondervindt die nog niet zijn gedocumenteerd, rapporteer ze dan op onze feedback-site.

Bekende problemen

Tethering met Nikon-camera's

Het tetheren van Nikon-camera's wordt ondersteund in El Capitan met ingang van Lightroom CC 2015.4 en Lightroom 6.4.

Start Lightroom en selecteer Help > Updates... om de 2015.4-/6.4-update te installeren.

Tethering met Leica-camera's

Tethering van Leica-camera's met Lightroom CC 2015 en Lightroom 6 wordt momenteel niet ondersteund op El Capitan. Het tetheren van Nikon-camera's wordt ondersteund in El Capitan met ingang van Lightroom CC 2015.4 en Lightroom 6.4.

Adobe raadt klanten die afhankelijk zijn van Lightroom voor tethering van Leica-camera's, aan om momenteel geen upgrade naar El Capitan uit te voeren.

Het engineering-team van Adobe werkt samen met onze partners om dit probleem op te lossen en om binnenkort voor compatibiliteit te zorgen.

Vertragingen en crashes met Lightroom CC 2015.2 en Lightroom 6.2.

Als u merkt dat het programma vastloopt of vertraagt, werkt u Lightroom bij naar Lightroom 2015.3/6.3.

Inconsistenties met systeemeigen modus Volledig scherm

Als Lightroom in de systeemeigen Mac OS X-modus Volledig scherm wordt geplaatst, is er inconsistent gedrag:

• De toets Esc haalt Lightroom niet uit de systeemeigen modus Volledig scherm

Tijdelijke oplossing

Om de systeemeigen modus Volledig scherm af te sluiten, verplaatst u de cursor naar de bovenkant van het scherm zodat de toepassingsbalk met de knoppen minimaliseren/maximaliseren zichtbaar is. Klik op de groene knop (de knop aan de rechterkant van de drie knoppen) om de systeemeigen modus Volledig scherm af te sluiten

• Sommige dialoogvensters zoals Exporteren en Plug-inbeheer gaan naar het systeemeigen volledig scherm dat wordt aangeroepen wanneer Lightroom in de systeemeigen modus Volledig scherm
Tijdelijke oplossing

Als u cmd + tab gebruikt om Lightroom te verlaten naar een andere app en terugkeert naar Lightroom met cmd + tab terwijl een dialoogvenster in de systeemeigen modus Volledig scherm is geopend, wordt het hoofdvenster van de Lightroom-app actief in plaats van het dialoogvenster. Open het dialoogvenster door de 3-vingerbeweging te gebruiken om omhoog te vegen en de ruimte/het venster te selecteren met het dialoogvenster dat u wilt om dit venster uit te voeren of annuleren.

De sneltoets cmd + f roept de systeemeigen modus Volledig scherm op in plaats van Bibliotheek > Zoeken

Het engineering-team van Adobe werkt samen met onze partners om dit probleem op te lossen.