U bekijkt Help voor Photoshop Lightroom Classic CC (voorheen Lightroom CC).
Niet uw versie? Bekijk de Help voor de gloednieuwe versie van Photoshop Lightroom CC.

Ik ben een betalend Creative Cloud-lid en ik heb Lightroom Classic geïnstalleerd. Hoe werk ik Lightroom Classic via Creative Cloud bij?

Als u al een proefversie of gekochte versie van Lightroom Classic geïnstalleerd hebt, hoeft u deze niet te deïnstalleren. Kies de optie om Lightroom Classic te installeren via de Creative Cloud-desktopapp of via het Creative Cloud Download Center. Het werkt uw proef- of gekochte installatie bij naar de volledige gelicentieerde versie die deel uitmaakt van uw lidmaatschap.

Waarom zie ik Lightroom Classic niet in de Creative Cloud-desktopapp?

Als u een betalend Creative Cloud-lid bent, ziet u Lightroom Classic mogelijk niet in Creative Cloud als uw computer niet aan de minimale systeemvereisten vereist. Controleer of uw systeem aan de minimumvereisten voor de laatste versie van Lightroom Classic voldoet.

Als u een testversie van Creative Cloud gebruikt, is de Lightroom Classic-proefversie niet beschikbaar via Creative Cloud. Deze is echter beschikbaar als zelfstandige proefversie. Zie Download van Lightroom-proefversie wordt niet weergegeven | Creative Cloud-desktopapp.

Opmerking:

Lightroom vereist een 64-bits compatibel besturingssysteem.

Waarom gebruikt de Creative Cloud-versie van Lightroom Classic niet het serienummer van mijn eerder gekochte versie van Lightroom?

U kunt het serienummer van eerder aangeschafte versies van Lightroom niet gebruiken wanneer u de Creative Cloud-versie van Lightroom Classic installeert. Creative Cloud-producten worden in licentie gegeven via uw Adobe ID. Een Lightroom Creative Cloud-installatie heeft wel een serienummer, maar dit wordt alleen gebruikt voor registratie, niet voor de installatie.

Kan ik Lightroom Classic via Creative Cloud installeren op een aangepaste locatie?

U kunt Lightroom CC 2015 en later op een aangepaste locatie installeren.

Eerdere versies van Lightroom (5,0 en eerder), moesten op uw lokale station worden geïnstalleerd en konden niet zoals andere Creative Cloud-apps op een aangepaste locatie worden geïnstalleerd.

Kan ik de geïnstalleerde taal van Lightroom wijzigen?

Photoshop Lightroom Classic CC/Lightroom 6 is beschikbaar in de volgende talen: Deutsch; English; Español; Français; Italiano; Nederlands; Português (Brasil); Svenska; 日本語; 简体中文; 繁體中文, 한국어

Lees De taalinstelling wijzigen als u de taal wilt wijzigen.

Ontvang ik toekomstige updates voor Lightroom Classic als onderdeel van mijn Creative Cloud-lidmaatschap?

Ja. Als onderdeel van uw Creative Cloud-lidmaatschap moet u toekomstige updates in Lightroom Classic blijven ophalen.

Kan ik Lightroom nog altijd buiten Creative Cloud aanschaffen?

Ja. Lightroom blijft beschikbaar als standalone product, verkrijgbaar met een traditionele onbeperkte licentie.

Opmerking:

• Hoewel u Lightroom 6 met een doorlopende licentie nog steeds kunt kopen en gebruiken, levert Adobe geen updates meer voor de software. Overweeg een upgrade naar het Creative Cloud Photography-abonnement om de recentste updates in Lightroom Classic CC en de splinternieuwe Lightroom CC op te halen. Zo zorgt u ervoor dat de software werkt met raw-bestanden van de nieuwste camera's.
  • Vanwege een wijziging in het API-gedrag die door Facebook is geïntroduceerd, werkt de Facebook-publicatieservice niet langer in Lightroom 6 met een doorlopende licentie. Raadpleeg deze TechNote voor meer informatie.

Zijn er Lightroom-functies exclusief beschikbaar voor Creative Cloud-leden?

Vanaf de Lightroom CC-update (2015.1) zijn de volgende functies exclusief beschikbaar voor Creative Cloud-leden:

• Nevel verwijderen
  • Lokale aanpassingen voor zwart/wit

Vanaf de Lightroom CC-update (2015.4) zijn de volgende functies exclusief beschikbaar voor Creative Cloud-leden:

• Grens verdraaien

Lees het Overzicht van nieuwe functies voor meer informatie over functies die onlangs aan Lightroom Classic zijn toegevoegd.

Hoe gebruik ik Lightroom Classic met Creative Cloud?

• Kan ik mijn Lightroom Classic-catalogus opslaan in de opslagruimte die ik krijg bij mijn Creative Cloud-lidmaatschap? Nee, u kunt Lightroom Classic-catalogi niet in Creative Cloud opslaan, of een Lightroom Classic-catalogus op een netwerkstation opslaan. U moet Lightroom Classic-catalogi opslaan op uw lokale computer of op een lokaal aangesloten vaste schijf.
  • Verloopt mijn Lightroom Classic-catalogus als ik mijn Creative Cloud-lidmaatschap beëindig? Nee, uw catalogus heeft geen vervaldatum.
  • Verlies ik foto's als ik mijn individuele Creative Cloud-lidmaatschap beëindig? Nee. Lightroom Classic wijzigt de locatie van uw foto's niet. Ze blijven op de locatie die u kiest wanneer u ze naar uw computer downloadt of in Lightroom Classic importeert.
  • Is er een publiceerservice voor exporteren in Lightroom Classic om naar Creative Cloud te publiceren? Momenteel is er geen specifieke publiceerservice voor Creative Cloud of voor Business Catalyst.
  • Kan ik mijn originele Lightroom-foto's in Creative Cloud opslaan? Nee, u moet uw oorspronkelijke afbeeldingen lokaal opslaan op uw computer, een externe schijf of netwerkstation.Lightroom maakt en synchroniseert Slimme voorvertoningen tussen uw desktop en uw mobiele apparaat. Slimme voorvertoningen zijn weergaven van uw originele afbeeldingen waarmee u niet-destructieve bewerkingen kunt maken, zodat u altijd weer terug kunt naar uw originele afbeelding.
  • Worden de bewerkingen die ik heb uitgevoerd met de proefversie van Lightroom Classic overgebracht naar de Creative Cloud-versie? Ja. Uw catalogus die al uw bewerkingen opslaat in Lightroom Classic, blijft ongewijzigd wanneer u de Creative Cloud-versie van Lightroom Classic gebruikt.
  • Zie de Veelgestelde vragen over Adobe Lightroom CC for mobile voor meer vragen over Lightroom CC for mobile.