De deelvensters boven, onder, links en rechts in de gebruikersinterface van Lightroom worden periodiek 'zwart' weergegeven wanneer u handelingen uitvoert zoals schakelen tussen Lightroom-modules of het minimaliseren en maximaliseren van het Lightroom-venster.

Probleem: deelvensters in Lightroom worden 'zwart' weergegeven
Probleem: deelvensters in Lightroom worden 'zwart' weergegeven

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom CC 2015.8/Lightroom 6.8 en eerdere versies

Besturingssysteem

macOS 10.12 (Sierra), Mac OS X 10.11 (El Capitan)

Opmerking:

Het Lightroom-team heeft geprobeerd dit probleem grotendeels op te lossen, ervoor te zorgen dat het zich minder vaak voordoet, en er automatisch van te herstellen als het probleem zich toch voordoet. Als Lightroom draait op een oudere versie van Mac OS X 10.11 kan dit probleem nog steeds voorkomen. Probeer de meest recente versie van Lightroom en geef ons feedback.

Oplossing

Doe het volgende om dit probleem op te lossen:

• Update naar Lightroom CC 2015.10/Lightroom 6.10 of hoger.
  • Update naar macOS Sierra 10.12.4 of hoger.

Tijdelijke oplossing voor macOS 10.11 en ouder

Wanneer de Lightroom-panelen zwart op uw Mac worden weergegeven, volgt u de onderstaande stappen om dit probleem op te lossen:

1. Klik in de Dock-balk op uw Mac met de rechtermuisknop op het Lightroom-pictogram en selecteer Verbergen in het menu.

Verberg Lightroom met het Dock-menu

2. Klik met de rechtermuisknop opnieuw op het Lightroom-pictogram in het Dock en kiesToon in het menu.

Toon Lightroom met behulp van het Dock

De Lightroom-panelen moeten nu zichtbaar zijn.