Wanneer u Lightroom Classic CC of Lightroom 6 probeert te starten op een Windows-computer, krijgt u het volgende foutbericht:

LoadLibrary kan niet laden. Foutcode 1114: Een initialisatieroutine van de dynamic link library (DLL-bestand) is mislukt.

Loadlibrary kan niet laden. Fout 1114
Loadlibrary kan niet laden. Fout 1114

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom Classic CC en Lightroom 6

Besturingssysteem

Windows 7 en hoger

Oorzaak

Dit probleem doet zich voor op Windows-laptops met een grafische AMD- of NVIDIA-kaart, wanneer de prestatie-instelling voor Lightroom in de software van de videokaart is ingesteld om grafische prestaties te optimaliseren.

U krijgt mogelijk met dit probleem op uw Windows-desktop te maken als u meer dan een grafische kaart hebt. Als er problemen ontstaan vanwege conflicterende grafische stuurprogramma's, volgt u stap 5 en stap 6 in Oplossing 3: Problemen met de GPU en het grafisch stuurprogramma oplossen.

Oplossing

Opmerking:

Voordat u de onderstaande oplossingsstappen uitvoert, moet u controleren of uw kaart wordt weergegeven als voorgestelde grafische kaart en of het nieuwste stuurprogramma voor uw specifieke grafische kaart is geïnstalleerd.

Als u dit probleem op een Windows-laptop wilt oplossen, voert u de onderstaande oplossingsstappen in de aangegeven volgorde uit:

Configureer de grafische instelling voor Lightroom met hoge prestaties

Wijzig de grafische instelling in de software-instellingen van uw grafische kaart voor Lightroom Classic CC of Lightroom 6 naar de optie voor hoge prestaties.

Grafische AMD-kaart

1. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige locatie op het bureaublad en kies het AMD Catalyst Control Center of Configure Switchable Graphics.
  2. Klik op Bladeren, voeg Lightroom.exe toe aan de lijst met toepassingen en kies dan de hoge prestaties in plaats van stroombesparing.

Raadpleeg de Help-documentatie van AMD: Assigning Applications to GPUs (Toepassingen toewijzen aan GPU's).

Grafische NVIDIA-kaart

1. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige locatie op het bureaublad en kies het NVIDIA-configuratiescherm.
  2. Klik op de optie om 3D-instellingen te beheren.
  3. Klik op de programma-instellingen en voeg Lightroom.exe toe. Wijzig de gewenste grafische processor naar High-performance NVIDIA processor.

Voor extra informatie raadpleegt u de NVIDIA Help-documentatie: How do I create Optimus settings for a new program? (Hoe maak ik Optimus-instellingen voor een nieuw programma?)

De wisselbare dynamische grafische stroominstellingen configureren voor optimale prestaties

Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram. In de lijst die wordt weergegeven, klikt u op Energiebeheer.

first_step

Hiermee wordt het venster met stroom- en slaapstandinstellingen geopend. Klik op de optie voor extra stroominstellingen onder de gerelateerde instellingen.

2nd

Nu wordt het venster Energiebeheer geopend. Klik op de optie De schema-instellingen wijzigen voor uw huidige schema.Het energiebeheerschema met een zwarte stip geeft uw actieve schema aan.

3rd

In het volgende scherm selecteert u Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

4th

In het weergegeven dialoogvenster Energiebeheer zoekt u de instelling voor wisselbare dynamische graphics en breidt u deze uit.

Vouw vervolgens Algemene instellingen uit die onder de wisselbare dynamische graphics worden weergegeven.

5th

Daarna worden er twee opties weergegeven: Batterij en Netstroom. Voor beide opties klikt u op de vervolgkeuzepijl en kiest u Prestaties maximaliseren.

Klik op de knop Toepassen en klik op OK.

6th