Probleem 1: foto's worden als zwarte of grijze rechthoeken weergegeven in de module Bibliotheek

In de module Bibliotheek worden uw foto's als zwarte, grijze of lege rechthoeken weergegeven wanneer u foto's bekijkt in de rasterweergave.

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom 5 en Lightroom 6/Lightroom CC 2015.

Besturingssystemen

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) en later
  • Windows 7 en hoger

Probleem 2: lege voorvertoningen van afbeeldingen in het venster Importeren

In het venster Importeren worden alle voorvertoningen leeg weergegeven wanneer u afbeeldingen in Lightroom probeert te importeren.

Besturingssystemen

• Mac OS X 10.9 (Mavericks) of later
  • Windows 7 en hoger

Productversies waarop dit betrekking heeft

Lightroom 5 en Lightroom 6/Lightroom CC 2015.

Oplossingen voor probleem 1

Probeer de volgende oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven. Kijk na het uitvoeren van de stappen van elke oplossing na of het probleem is opgelost.

Oplossing 1: werk Lightroom bij naar de nieuwste versie

Werk Lightroom bij naar de nieuwste versie. Zie Lightroom up-to-date houden voor details.

Oplossing 2: koppel kleurenprofiel sRGBiec 61966-2.1 kleurprofiel aan uw systeem

Het probleem kan in de rasterweergave van de module Bibliotheek voorkomen vanwege een beschadigd kleurenprofiel.

Windows 7, 8.x en 10

1. Open het Configuratiescherm. Zoek de optie Kleurbeheer.

2. Zorg er in het dialoogvenster Kleurbeheer > tabbladApparaten voor dat het selectievakje Mijn instellingen voor dit apparaat gebruiken is ingeschakeld.

3. Klik op Toevoegen.

4. Het dialoogvenster Kleurenprofiel koppelen verschijnt. Zoek het kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 in de lijst en klik op OK.

5. In het dialoogvenster Kleurbeheer verschijnt het kleurenprofiel sRGB IEC61966-2.1 nu onder de titel Profielen die aan dit apparaat zijn gekoppeld.

Selecteer dit kleurenprofiel en klik op Als standaardprofiel instellen.

6. Start Lightroom opnieuw.

Mac (ingebouwde Retina-display)

1. Klik op het Apple-pictogram en selecteer Systeemvoorkeuren in het menu.

2. Zoek in het venster Systeemvoorkeuren de optie Beeldschermen en klik erop.

3. In het venster dat wordt weergegeven, gaat u naar het tabblad Kleur. Onder de sectie Beeldschermprofiel zoekt en kiest u het kleurenprofiel sRGB IEC 61966-2.1.

4. Start Lightroom opnieuw.

Oplossingen voor probleem 2

Probeer een van de volgende oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven. Kijk steeds na het uitvoeren van de stappen van de oplossingen na of het probleem is opgelost.

Oplossing 1: werk Lightroom bij naar de nieuwste versie

Werk Lightroom bij naar de nieuwste versie. Zie Lightroom up-to-date houden voor details.

Oplossing 2: wijzig de modus van Toevoegen in Kopiëren

1. Verander in het venster Importeren van Lightroom de modus van Toevoegen in Kopiëren in de linkerbovenhoek van het venster.

2. Vouw het deelvenster Doel aan de rechterkant uit.