Problemen met gebruikersmachtigingen

In Lightroom CC 2015.5 of Lightroom 6.5 wordt de fout Problemen met gebruikersmachtigingen in Lightroom tijdens het starten weergegeven.

Foutbericht Problemen met gebruikersmachtigingen in Lightroom

Opmerking:

Problemen met machtigingen kunnen ertoe leiden dat het systeem crasht of vastloopt wanneer u een versie van Lightroom, Photoshop of Bridge opent.

Oplossing 1: Klik op Herstellen om door te gaan

Klik op Herstellen om door te gaan in het foutdialoogvenster.

Oplossing 2: wijzig de mapmachtigingen handmatig

Wijzig de machtigingen van de volgende mappen en voor alle items in deze mappen handmatig naar Lezen en schrijven, zodat de Adobe-toepassingen naar deze mappen kunnen schrijven wanneer ze geopend zijn of tijdens gebruik:

• /Users/[gebruikersnaam]/Library/Preferences/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Library/Application Support/Adobe/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Library/Caches/Adobe/
  • /Users/[gebruikersnaam]/Documents/Adobe/

Ga als volgt te werk:

1. Open de map Bibliotheek van de gebruiker. Druk hiertoe op Option en selecteer Ga > Bibliotheek in de Finder.

Opmerking:

De bibliotheekmap van de gebruiker is standaard verborgen in Mac OS X 10.7 en latere versies. Raadpleeg Kan bibliotheekbestanden van gebruiker niet zien in Mac OS 10.7 en later om de map Bibliotheek van de gebruiker te vinden en openen.

1. Wijzig de machtigingen voor deze mappen en alle items in deze mappen naar Lezen en schrijven. Als u de machtigingen wilt wijzigen, raadpleegt u de onderwerpen Bevoegdheden toewijzen aan gebruikers en groepen en Bevoegdheden toepassen op alle onderdelen in een map of op een schijf in het Apple-artikel Bevoegdheden instellen voor onderdelen op uw Mac.

Opmerking:

Zorg ervoor dat u de machtiging Lezen en schrijven op alle ingesloten items in deze mappen toepast. Hiervoor zijn de naam en het wachtwoord van uw beheerder vereist.

1. Probeer Lightroom te starten.

Oplossing 3: gebruik een script om machtigingen te herstellen

Als de bovenstaande oplossing niet werkt om het probleem met machtigingen voor mappen op te lossen, kunt u deze oplossing met een gemakkelijk uit te voeren shellscript proberen. Dit shellscript herstelt automatisch het eigenaarschap en de lees-/schrijfmachtiging, en verwijdert de toegangsbeheerlijst uit de reeks Adobe-gebruikersmappen en de submappen.

Downloaden

Voer het shellscript als volgt uit:

1. Download LightroomCorrectPermission.zip via de bovenstaande link. Het bestand wordt standaard gedownload naar /Users/[gebruikersnaam]/Downloads/LightroomCorrectPermission.zip.
  2. Pak het gedownloade ZIP-bestand uit om het shellscriptbestand LightroomCorrectPermission.sh te extraheren.
  3. Typ Terminal in het Spotlight-zoekvak op uw Mac-bureaublad en start de Terminal-app.
  4. Sleep het uitgepakte shellscript-bestand LightroomCorrectPermission.sh (van stap 2) uit de Finder naar het Terminal-venster. U ziet de volgende tekst in het Terminal-venster:
    /Users/[gebruikersnaam]/Downloads/LightroomCorrectPermission.sh
  5. Druk op Enter om het shellscript uit te voeren.
  6. Voer uw Mac-aanmeldingsgegevens in wanneer u hierom wordt gevraagd.
    Opmerking: zorg ervoor dat u de account met beheerdersrechten gebruikt om u aan te melden.
  7. Probeer Lightroom te starten.

Oplossing 4: Stel een nieuwe gebruikersaccount voor beheerders in

Stel een nieuwe gebruikersaccount voor beheerders in en voer Lightroom vanuit die nieuwe account uit.