Lightroom CC en Lightroom 6, Lightroom 5 en Lightroom 4

Met deze versies van Adobe Photoshop Lightroom kunt u videoclips in verschillende indelingen importeren en ze uitgebreid bewerken. Als u videoproblemen wilt oplossen, raadpleegt u Videoproblemen in Lightroom oplossen.

Geïmporteerde indelingen:

• Avi
  • mp4
  • Mov
  • Avchd

Ondersteunde extensies:

• MOV
  • M4V
  • MP4
  • MPE
  • MPG (alleen compressie-indelingen MPEG-1 en MPEG-4)
  • MP4
  • M4V
  • AVI
  • MTS
  • 3GP
  • 3GPP
  • M2T
  • M2TS

Opmerking:

Als uw videobestand geen van deze indelingen heeft, kan Lightroom uw bestand niet openen.

1. Leg een frame vast van een afbeelding in de clip.
  2. Open de vastgelegde afbeelding in de module Ontwikkelen.
  3. Bewerk het frame naar wens.
  4. Maak een voorinstelling met deze wijzigingen.
  5. Ga terug naar de module Bibliotheek en selecteer de videoclip.
  6. Pas de instellingen toe die u hebt opgeslagen.

Opmerking:

Als u in de modus Ontwikkelen bewerkingen maakt die niet op een videoclip kunnen worden toegepast, zoals Ruisreductie of Helderheid, wordt er een waarschuwing weergegeven.

Video 's worden alleen ondersteund in de module Bibliotheek. U kunt ze niet in een willekeurige andere module openen, zoals Ontwikkelen of Diavoorstelling.

Lightroom 3

U kunt video- en audiobestanden in de gangbare indelingen importeren in Photoshop Lightroom 3. U kunt deze bestanden in de module Bibliotheek van Lightroom 3 beheren, maar u kunt geen video- of audiobestanden bewerken.

Ondersteunde indelingen:

• .avi
  • .mov
  • .mp4

Ondersteunde functies:

• Miniaturen in de module Bibliotheek weergeven (vereist QuickTime)
  • Metagegevens toepassen en bewerken
  • Trefwoorden toevoegen en bewerken
  • Opties van de bibliotheekweergave gebruiken
  • Classificaties, labels en markeringen toepassen
  • Video's stapelen
  • Toevoegen aan verzamelingen
  • Metagegevens in de catalogus opslaan
  • In de oorspronkelijke indeling exporteren
  • Videoclips afspelen (klik op het pictogram Afspelen in de linkerbenedenhoek van het videovoorbeeld)

Zie ook Video's importeren in Lightroom in Lightroom 3 Help.