Adobe® Photoshop® Lightroom® 5 bevat een uitgebreide en krachtige reeks tools om uw afbeeldingen te beheren, bewerken en presenteren. Sterker nog, Lightroom is zelfs zeer uitbreidbaar. Onafhankelijke ontwikkelaars kunnen dankzij de plug-in-architectuur een breed scala aan softwareplug-ins creëren. Zo kunt u de reeds uitgebreide Lightroom-werkset aanvullen met nieuwe functies en mogelijkheden.

Voorinstellingen voor ontwikkeling

Met voorinstellingen voor ontwikkeling past u snel een specifieke uitvoering of bewerkingsstijl toe op uw afbeeldingen, en deelt u ze makkelijk. Kies uit duizenden verschillende uitvoeringen, gemaakt door ontwikkelaars en andere Lightroom-fotografen.  Bekijk meer voorinstellingen voor ontwikkeling.

ononesoftware_50x50.jpg.adimg.mw.58

Lightroom-voorinstellingen van OnOne Software

Uw workflow stroomlijnen en makkelijk creatieve effecten toevoegen? Gebruik de meer dan 140 gratis Lightroom-voorinstellingen ontwikkeld door Photoshop-expert Jack Davis.

Plug-ins voor exporteren

Met deze plug-ins kunt u de Lightroom-exportinterface gebruiken om afbeeldingen te verzenden naar bepaalde sites waar u online foto's kunt delen, naar socialenetwerksites zoals Facebook of zelfs naar andere toepassingen, waarbij u bijvoorbeeld een foto direct per e-mail kunt versturen via uw Gmail-account. Ontdek de plug-ins voor exporteren.

exportList.png.adimg.mw.58

Exportlijst [Mac OS, Windows]

Maak makkelijk een volledige inventaris van al uw geüploade foto's wanneer u exporteert of publiceert vanuit Lightroom. De exportlijst ondersteunt meerdere uitvoerindelingen, zoals platte tekst, HTML en CSV. HTML-uitvoer is makkelijk naar wens te groeperen, per trefwoord of metagegevensveld.

LR2Gmail_50x50.jpg.adimg.mw.58

LR2/Gmail

Gebruik de plug-in voor het exporteren om uw afbeeldingen per e-mail te sturen via uw Gmail-account, als afzonderlijke bijlagen of in één zip-bestand.

jfriedl-metadatawrangler-50x50.png.adimg.mw.58

Metadata Wrangler

Deze add-on voor elke export- of publicatieservice kan specifieke metagegevens van de foto in geëxporteerde kopieën behouden of ze eruit verwijderen. Dit is handig om de privacy te beschermen (verwijderen van locaties en seriegegevens van de camera), de bewerkingsgeschiedenis van foto's te verbergen en bandbreedtevereisten te beperken.

LR/Enfuse

LR/Enfuse biedt een handige interface voor de opensource Enfuse-toepassing. De toepassing voegt meerdere opnamen van dezelfde scène uitstekend samen in één definitieve foto. Selecteer eenvoudig de afbeeldingen die u wilt samenvoegen en kies Samenvoegen van belichtingen met LR/Enfuse in het menu Bestand.

costco-photo-center.png.adimg.mw.58

Costco Photo Center[Mac OS, Windows]

Stroomlijn het uploaden van foto's vanuit Lightroom naar uw Costco Photo Center-account. Beheer eenvoudig uw albums in Lightroom.

jfriedl-crop-for-iPad-50x50.png.adimg.mw.58

Uitsnijden voor iPad

Met deze plug-in optimaliseert u uw afbeeldingen voor weergave op een iPad of andere apparaten met een vaste schermgrootte.

jfriedl-snapshot-on-export-50x50.png.adimg.mw.58

Momentopname bij export

U kunt deze add-on bij elke export gebruiken om een momentopname te maken van de ontwikkelinstellingen van elke afbeelding, zodat u later dezelfde instellingen opnieuw kunt gebruiken. Het is net als een back-up van de ontwikkelinstellingen.

LR/Mogrify 2

LR/Mogrify 2 is een naverwerkingsplug-in die uw afbeeldingen bij de export verfraait. Voeg randen, watermerken en aantekeningen toe. U kunt JPEG-afbeeldingen genereren en comprimeren tot de gewenste bestandsgrootte.

Plug-ins voor publicatie

Met de plug-ins voor publicatie kunt u afbeeldingen uploaden naar sites voor het online delen van foto's, zoals Flickr® en Facebook, en wel meteen vanuit de Lightroom-bibliotheek. Blijf steeds op de hoogte van nieuwe plug-ins voor publicatie.

nextgengallery.png.adimg.mw.58

NextGEN Gallery [Mac OS, Windows]

Publiceer en exporteer foto's vanuit Lightroom naar uw blog met de NextGEN Gallery voor WordPress. Beheer albums en plaats eenvoudig posts op blogs of maak blogpagina's voor nieuwe galerieën – allemaal vanuit Lightroom.

LR/Blog

LR/Blog is een plug-in waarmee u uw afbeeldingen rechtstreeks naar uw blog kunt exporteren. Versie 1.70 is getest met WordPress (3.2), NextGEN (1.9.0) en Blogger (alleen gehoste blogs). LR/Blog biedt een geavanceerd sjabloonsysteem waarmee u ook nieuwe posts kunt maken voor uw afbeeldingen.

export-to-zenfollio-50x50.jpg.adimg.mw.58

Exporteren naar Zenfolio

Export-to-Zenfolio van Jeffrey Friedl is een plug-in voor Lightroom waarmee u Zenfolio kunt integreren in uw digitale workflow. Met de plug-in kunt u met behulp van krachtige configuratie-opties direct uploaden naar Zenfolio.

bdaghhhc.png.adimg.mw.58

Piwigo [Mac OS, Windows]

Publiceer makkelijk en rechtstreeks foto's vanuit Lightroom naar uw Piwigo-hostaccount, beheer uw albums in Lightroom en download opmerkingen over en beoordelingen van uw foto's

snapfish.png.adimg.mw.58

Snapfish

Publiceer foto's en exporteer ze rechtstreeks vanuit Lightroom naar uw Snapfish-account. Ondersteunt alle internationale Snapfish-accounts in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific

smug-mug-50x50.jpg.adimg.mw.58

SmugMug

Met de SmugMug Publish plug-in kunt u uw fotobibliotheek synchroniseren met uw SmugMug-pagina voor het delen van foto's en u kunt afbeeldingen weer publiceren op uw online galeries.

Webgalerieën

De vele verbluffende sjablonen en stijlen zijn beschikbaar als plug-ins en breiden het aantal en de variatie uit van HTML- en Adobe Flash® Player-compatibele webgalerieën die u in de Lightroom Web-module kunt creëren.

gallery3.jpg.adimg.mw.58

Gallery 3

Upload foto's en video's rechtstreeks vanuit Lightroom naar uw Gallery 3-hostservice. Gebruik de geavanceerde importfuncties om uw bestaande albums en foto's makkelijk te beheren.

lrbexhibition50pxjpgadimgmw58

LRB Exhibition

LRB Exhibition is een plug-in voor websiteontwerp, speciaal voor fotografen. Er zijn tot wel zeven galerieën met diapresentaties, een infopagina en pagina met contactgegevens, aangepaste pagina's, capaciteit voor grote afbeeldingen tot wel 1.200 px, en meer.

lrbportolio_jpg_adimgmw58

LRB Portfolio

LRB Portfolio is een plug-in voor websiteontwerp, speciaal voor fotografen. Er zijn tot wel zeven doorbladerbare galerieën, een infopagina, een pagina met contactgegevens, aangepaste pagina's en meer.

The Turning Gate (TTG)

TTG biedt een reeks plug-ins voor de Web-module van Lightroom, waardoor gebruikers autonome galerieën of volledige websites kunnen maken met behulp van de grootste, krachtigste en meest flexibele reeks plug-ins voor webcreatie die momenteel beschikbaar is voor Lightroom. Maak galerieën, pagina's en zelfs een blog met HTML5 en mogelijkheden voor mobiel gebruik, zoals e-commerce, proefdrukken voor klanten, galerieën die met een wachtwoord zijn beschermd, indices voor galerieën en een volledig aanpasbaar ontwerp. Een speciaal ondersteuningsforum is beschikbaar.

Impact WSPP

Gebruik Impact WSPP om een volledige website te ontwerpen en daarop uw werk te presenteren. Maak niet één galerie, maar meteen een volledige website met een gestructureerde hiërarchie van galerieën.

Plug-ins voor workflows

Werk uw fotografietaken eenvoudiger en sneller af met plug-ins voor gespecialiseerd werk en specifieke stappen in uw workflow.

tpg.png.adimg.mw.58

TPG LR Backup

De TPG LR Backup-plug-in bezorgt u gemoedsrust door de back-up van uw Lightroom-omgeving te vereenvoudigen. U kunt vanuit Lightroom zelf automatisch een back-up maken van de configuratiebestanden van Lightroom en back-ups van catalogi beheren.

geoencoding-50x50.jpg.adimg.mw.58

Geocoderingsplug-in

Tag afbeeldingen in uw Lightroom-bibliotheek met locatiegegevens via deze plug-in. De plug-in ondersteunt verschillende methoden om geocoderinggegevens aan foto's toe te voegen, zoals gps-tracering, lengte- en breedtegraad en link naar Yahoo/Google-kaart.

jfriedl-bulk-develop-50x50.png.adimg.mw.58

Bulk Develop

Met Bulk Develop past u uw ontwikkelinstellingen massaal toe, aangepast aan elke foto, op basis van de ISO-gevoeligheid waarmee de foto is gemaakt. Dit is handig voor workflows waarbij foto's met hoge ISO-waarde worden geïmporteerd.

proshow-50x50.jpg.adimg.mw.58

ProShow

Met deze plug-in maakt u snel en eenvoudig professionele diapresentaties in Lightroom. Exporteer ze meteen daarna naar ProShow Gold of Producer voor verdere verbeteringen en uitvoer.

jfriedl-photosafe-50x50.png.adimg.mw.58

Photosafe

Photosafe biedt u de mogelijkheid om handmatig of op basis van regels foto's op te geven die niet uit Lightroom mogen worden verwijderd. Zo kunnen ze niet per ongeluk worden verwijderd.

Externe plug-ins voor bewerking

Naast de uitgebreide en krachtige beeldbewerkingsfuncties van Lightroom kunt u ook externe plug-ins voor bewerking gebruiken. Die geven u toegang tot extra tools en technieken en u kunt ze gebruiken om zeer gespecialiseerde bewerkingstaken uit te voeren.

photomatix-50x50.jpg.adimg.mw.58

Photomatix Pro

Gebruik Photomatix Pro, de Lightroom plug-in voor exports, om van foto's in uw Lightroom-bibliotheek eenvoudig samengevoegde HDR-afbeeldingen en afbeeldingen met kleurtoontoewijzing te maken.

alien-skin-logo-black-50x50.png.adimg.mw.58

Alien Skin Software

Alien Skin Software produceert tal van tools die compatibel zijn met Lightroom, waaronder Exposure voor filmweergaven, Blow Up om te vergroten/verkleinen, Snap Art voor natuurlijke media en Bokeh voor creatieve effecten.

topaz-labs-50x50.jpg.adimg.mw.58

Topaz Labs-software

Neem creatief de controle over uw digitale afbeeldingen en leg mooie herinneringen voor altijd vast. De plug-ins van Topaz voor Lightroom zijn voorzien van eenvoudig te gebruiken tools voor kleur en belichting, HDR-effecten, detailaanpassingen, ruisreductie, digitale kunst, maskeren en extraheren, vloeiend maken en structuurregeling, verscherpen, bokeh en nog veel meer.