Lees hoe je je lidmaatschap annuleert en kom meer te weten over terugbetalingen en de kosten van vroegtijdige beëindiging.

Een lidmaatschap annuleren dat bij een winkel is gekocht

Als je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt gekocht in een online winkel (zoals Amazon, App Store, Google Play of Best Buy), neem je voor hulp contact op met de verkoper.

Een lidmaatschap annuleren dat je rechtstreeks bij Adobe hebt aangeschaft

Als je je lidmaatschap van Creative Cloud voor individuen of je gratis proeflidmaatschap wilt annuleren via je Adobe-account, ga je als volgt te werk:

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID (je e-mailadres) en wachtwoord.

2. Klik onder Mijn lidmaatschappen op Lidmaatschap beheren voor het lidmaatschap dat je wilt annuleren.

Lidmaatschap beheren

Zie je de optie Lidmaatschap beheren niet? Neem contact met ons op om je lidmaatschap te annuleren.

3. Klik onder Lidmaatschap en betaling op Lidmaatschap annuleren.

Lidmaatschap annuleren

Zie je de optie Lidmaatschap annuleren niet? Neem contact met ons op om je lidmaatschap te annuleren.

4. Geef de reden op waarom je wilt annuleren en klik op Doorgaan.

5. In het volgende scherm kun je een ander lidmaatschap kiezen, je lidmaatschap houden, doorgaan met annuleren of chatten met de klantenservice van Adobe.

Als je doorgaat met annuleren, ontvang je per e-mail een bevestiging van de annulering.

Opmerking:

Nadat je jouw Creative Cloud-abonnement hebt geannuleerd, blijf je toegang houden tot de gratis lidmaatschapvoordelen.

Een teamlidmaatschap annuleren

Als je een Creative Cloud voor teams-lidmaatschap wilt annuleren, neem je contact met ons op.

Kom ik in aanmerking voor een restitutie?

Jaarlidmaatschap (maandelijkse betaling)

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling.

Als je na veertien dagen annuleert, loopt de service door tot het einde van de betalingsperiode van die maand en wordt 50% van de resterende contractverplichting in rekening gebracht voor de vroegtijdige beëindiging. Als er bijvoorbeeld nog 5 maanden van je contract over zijn wanneer je annuleert en je 20 euro/maand betaalt, betaal je 50% van het resterende saldo van 100 euro = 50 euro voor de vroegtijdige beëindiging.

Jaarlidmaatschap (volledig vooruitbetaald)

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de contractperiode.

Maandlidmaatschap

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode voor de betreffende maand.

Opmerking:

De terugbetaling geldt alleen voor de 14 dagen na de oorspronkelijke aanschaf, niet voor de volgende verlengingen.

Raadpleeg de voorwaarden van Creative Cloud-lidmaatschappen voor meer informatie over terugbetalingen.

Wat gebeurt er als ik annuleer?

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, heb je geen toegang meer tot je Creative Cloud-applicaties en tot de meeste services die deel uitmaken van je betaalde Creative Cloud-lidmaatschap.

Voordelen van het gratis lidmaatschap

Nadat je je Creative Cloud-lidmaatschap hebt geannuleerd, blijf je toegang houden tot de voordelen van het gratis lidmaatschap.

Creative Cloud-opslag

Na annulering wordt je toegestane cloudopslag teruggebracht tot 2 GB. Als je de opslaglimiet hebt overschreden, moet je binnen 90 dagen de gebruikte hoeveelheid online opslagruimte verlagen. Na 90 dagen heb je geen toegang meer tot sommige of alle bestanden die zijn opgeslagen op de Creative Cloud-servers. Zie Hoe weet ik hoeveel opslagruimte ik heb gebruikt? voor meer informatie over opslag.

Als je je werk hebt opgeslagen op je computer, heb je nog steeds toegang tot die bestanden op je apparaat.

Lightroom-afbeeldingen

Adobe bewaart je originele afbeeldingen gedurende één jaar nadat het lidmaatschap is beëindigd. Tijdens die periode kun je Lightroom blijven starten om je originele bestanden van onze cloudservices te downloaden.

Lightroom Classic-afbeeldingen

Je blijft via de Lightroom-versie voor de desktopcomputer toegang houden tot de foto's op de lokale vaste schijf van je computer. Je kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in een diavoorstelling of op het web te plaatsen. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot Lightroom voor mobiele apparaten.