De Adobe Muse CC-versies van maart 2018 (versie 18.1) en oktober 2017 (18.0)

Opmerking:

Adobe Muse voegt geen nieuwe functies meer toe en stopt op donderdag 26 maart 2020 met de ondersteuning. Zie de pagina Einde van levensduur voor Adobe Muse voor meer informatie en assistentie.

Adobe_Muse_mnemonic

De maart 2018-versie van Adobe Muse CC (versie 18.1) bevat diverse nieuwe functies en verbeteringen, zoals het kopiëren en plakken van stijlkenmerken, verbeteringen op het gebied van het wijzigen van de formaateigenschappen en de compositiewidget. Lees verder voor meer informatie over de functies en voor koppelingen naar bronnen met nog meer informatie.

Raadpleeg Functieoverzicht | Eerdere versies voor een overzicht van de functies die in eerdere versies zijn geïntroduceerd.

Stijlkenmerken in elementen kopiëren

Nieuwe functies in de versie van maart 2018

Adobe Muse biedt nu ondersteuning voor het kopiëren van stijlen naar andere elementen in de ontwerpweergave. In eerdere versies moest u in het deelvenster zoeken naar een specifieke stijl en die vervolgens toepassen op andere tekst of een object in uw ontwerp. Vanaf nu kunt u de stijlkenmerken van een pagina-element gewoon kopiëren en met één klik op andere elementen toepassen.

U kunt tekenstijlen, alineastijlen, opsommingsstijlen, statussen en koppelingsstijlen kopiëren en plakken. Druk op de rechtermuisknop en kopieer de stijl om de stijlkenmerken van een element naar een ander element te kopiëren. Selecteer het element waarop u de stijl wilt toepassen. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Kenmerken plakken.

U kunt niet alleen alle kenmerken kopiëren, maar u hebt ook de mogelijkheid om te kiezen welke kenmerken u kopieert. Zie Stijlen kopiëren en plakken in Adobe Muse voor meer informatie over het kopiëren en plakken van stijlkenmerken.

Stijlkenmerken kopiëren en plakken in Adobe Muse
Stijlkenmerken kopiëren en plakken in Adobe Muse

Andere verbeteringen

Nieuwe functies in de versie van maart 2018

Vergroten/verkleinen is verbeterd:

Voorheen moesten gebruikers elk element in een widget individueel selecteren om de eigenschap Vergroten/verkleinen in te stellen. Nu kunt u in Adobe Muse de eigenschap Vergroten/verkleinen van een bovenliggend element en de geneste elementen in één keer aanpassen. Als u de gehele widget en de eigenschap Vergroten/verkleinen wijzigt, wordt deze eigenschap van de geneste elementen automatisch gewijzigd. Omgekeerd is het ook mogelijk om een bepaald subelement te selecteren en uitsluitend de eigenschap Vergroten/verkleinen van dat element aan te passen.

Compositiewidget is verbeterd:

Het selectievakje Widgetonderdelen tonen tijdens bewerken is weer ingeschakeld in compositiewidgets. Deze optie werd eerder uitgeschakeld in responsieve compositiewidgets.

Het selectievakje Widgetonderdelen tonen tijdens bewerken is nu ingeschakeld
Het selectievakje Widgetonderdelen tonen tijdens bewerken is nu ingeschakeld

Prestatie- en stabiliteitsverbeteringen

Nieuw in de versie van oktober 2017

De versie van Adobe Muse van oktober 2017 bevat oplossingen voor verschillende problemen met hoge prioriteit die zijn gemeld na de augustus-versie (2017.1).

Zie Opgeloste en bekende problemen in de oktober 2017-versie van Adobe Muse voor een volledig overzicht van problemen die zijn opgelost.

Nieuw startscherm

Nieuw in de versie van oktober 2017

Wanneer u de nieuwste versies van Adobe Muse CC opent, ziet u nu een nieuw startscherm. In het startscherm ziet u de onlangs geopende bestanden en Creative Cloud-bestanden die zijn gesynchroniseerd met uw aanmelding. Dit scherm ondersteunt ook de tabbladen Werken en Leren.

Als u uw recente bestanden in Adobe Muse wilt zien, klikt u op Werken. Als u de Adobe Muse-videozelfstudies wilt zien, klikt u op Leren.

Nieuw startscherm in Adobe Muse
Nieuw startscherm in Adobe Muse

Let op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik op dit pictogram en begin met het typen van uw zoekopdracht. Wanneer u een zoekopdracht invoert, geeft de toepassing recente bestanden, Creative Cloud-middelen, Help-koppelingen en Stock-afbeeldingen weer die overeenkomen met de zoekopdracht.

Als u bijvoorbeeld 'image' typt, geeft de toepassing Stock-afbeeldingen en zelfstudiekoppelingen weer die betrekking hebben op uw zoekopdracht.

Zoekresultaten voor 'image' in het startscherm van Adobe Muse
Zoekresultaten voor 'image' in het startscherm van Adobe Muse

Ondersteuning voor Chinees (vereenvoudigd)

Nieuw in de versie van oktober 2017

Adobe Muse is nu verkrijgbaar in Chinees (vereenvoudigd). Tijdens de installatie wordt gedetecteerd welk besturingssysteem u hebt en wordt de bijbehorende taal voor Adobe Muse geïnstalleerd.

Back-upbestanden maken na bestandsomzetting

Nieuw in de versie van oktober 2017

Als u een bestaand Adobe Muse-bestand opent in de nieuwste versie van de toepassing, vindt er bestandsconversie plaats. Voorheen was het na de bestandsconversie niet mogelijk om het bestand in een oudere versie van Adobe Muse te openen als u het bestand had opgeslagen.

Bij het openen en opslaan van een bestaand bestand in Adobe Muse (2018.0) ziet u nu een waarschuwingsbericht:

Maak vóór de bestandsconversie een back-up van het Adobe Muse-bestand
Maak vóór de bestandsconversie een back-up van het Adobe Muse-bestand

Wanneer u op OK klikt, wordt een back-upbestand opgeslagen op dezelfde locatie als het originele bestand. U kunt dit back-upbestand gebruiken in de oudere versies van Adobe Muse.

Opmerking:

Het back-upbestand wordt alleen gemaakt voor de bestanden die zijn omgezet nadat u het bestand hebt geopend met de nieuwste versie van Adobe Muse.