2017-versies van Adobe Muse CC

De 2017-versie van Adobe Muse CC (november 2016) bevat meerdere verbeteringen, zoals ondersteuning voor animaties via CC Libraries, de functie Extra sterk zoomen, ondersteuning voor Google reCAPTCHA versie 2 en nog veel meer. Lees verder voor meer informatie over de nieuwe functies en voor koppelingen naar bronnen met nog meer informatie.

Raadpleeg Nieuwe functies in Adobe Muse CC 2015.2 voor een overzicht van de functies die in eerdere versies zijn geïntroduceerd.

Reorganisatie van het menu Help

Nieuw in Adobe Muse CC (februari 2017)

Het menu Help in Adobe Muse is nu gereorganiseerd. Zie de volgende afbeeldingen om te zien wat er is veranderd in de menu's.

Het menu Help in eerdere versies van Adobe Muse
Het menu Help - eerdere versies van Adobe Muse

Het menu Help in Adobe Muse 2017.0.2 en latere versies
Het menu Help in Adobe Muse 2017.0.2

De Adobe Muse CC Help is nu gereorganiseerd in Adobe Muse CC-zelfstudies (voor videozelfstudies) en Adobe Muse CC (voor Help-pagina's).

De optie Naar community-feedbacksite gaan heet nu Online forums van Adobe. Klik op deze optie om naar de Adobe Muse-forums te gaan.

Fout/functieaanvraag indienen is een nieuwe optie die u naar de pagina voor klantfeedback brengt. U kunt deze pagina bezoeken om nieuwe functies voor te stellen, contact op te nemen met ondersteuning of feedback te geven.

Klik op Fout/functieaanvraag indienen om naar de pagina voor klantfeedback te gaan.
Klik op Fout/functieaanvraag indienen om naar de pagina voor klantfeedback te gaan.

Site-overzicht-verbeteringen voor optimalisatie van zoekmachines

Nieuw in Adobe Muse CC (februari 2017)

U kunt nu de volgende wijzigingen in het bestand sitemap.xml zien dat wordt gegenereerd wanneer u een site exporteert uit of uploadt naar Adobe Muse:

• De site-overzichten geven afbeeldingen nu weer met een <image:image>-tag.
  • De bijschriften voor de afbeeldingen worden voorzien van een <image:caption>-tag.  De site-overzichten bevatten ook afbeeldingen die zijn geroteerd en afbeeldingen met effecten, met uitzondering van .png-bestanden.
  • Als u afbeeldingen met dezelfde naam uploadt maar met een andere alt-tekst, worden de afbeeldingen afzonderlijk weergegeven met een <image:caption>-tag. Het bijschrift bevat de desbetreffende alt-tekst.

Ankerkoppelingen toevoegen aan accordeonwidgets

Verbeterd in Adobe Muse CC (februari 2017)

U kunt nu ankerkoppelingen toevoegen in accordeonwidgets. U kunt elk pagina-element met een klik koppelen met een accordeoncontainer. Om te leren hoe u ankerkoppelingen kunt toevoegen, zie Ankerkoppelingen toevoegen in accordeondeelvensters.

Prestatieverbeteringen tijdens het exporteren van bestanden

Verbeterd in Adobe Muse CC (februari 2017)

U kunt nu sneller exports maken van .muse-bestanden in Adobe Muse. Dankzij de prestatieverbeteringen exporteert u zelfs grotere bestanden met meer breekpunten in minder tijd.

Extra sterk zoomen

Nieuw in Adobe Muse CC (november 2016)

Met de nieuwe functie voor extra sterk zoomen in Adobe Muse kunt u specifieke gebieden in uw paginalay-out weergeven en bewerken. U kunt extra sterk zoomen bijvoorbeeld gebruiken als u tijdens vergaderingen met klanten runtimewijzigingen wilt aanbrengen in uw website. Met deze functie kunt u de aandacht vestigen op specifieke gebieden in de ontwerpweergave. U kunt snel in- en uitzoomen op verschillende gebieden in uw paginalay-out om snel bewerkingen uit te voeren.

De functie voor extra sterk zoomen gebruiken:

1. Klik op het Handje op de Adobe Muse-werkbalk.

2. Druk op de Alt-toets en houd de muisknop ingedrukt.

Er wordt uitgezoomd op de ontwerpweergave van uw site en u ziet een volledige weergave van uw lay-out. Het weergavegebied wordt aangegeven met een rood vak. Laat de muisknop los om in te zoomen op het weergavegebied.

Extra sterk zoomen in Adobe Muse
    Het rode vak geeft het weergavegebied aan bij extra sterk zoomen

3. Houd de Alt-toets ingedrukt en gebruik de muisknop om het weergavegebied naar de gewenste locatie op de pagina te slepen.

Laat de muisknop los om in te zoomen op het gewenste weergavegebied.

Animaties toevoegen met CC Libraries

Nieuw in Adobe Muse CC (november 2016)

U kunt nu animaties in uw Adobe Muse-websites plaatsen met Creative Cloud Libraries. Voorheen kon u door uw vaste schijf bladeren om de animatie te selecteren. Daarnaast kunt u nu ook de animatiebestanden van het paneel CC Libraries verslepen naar de Adobe Muse ontwerpweergave.

U kunt uw animaties ook delen en samenwerken met andere Creative Cloud-gebruikers via CC Libraries. Zie Animaties toevoegen vanuit Animate CC om te lezen hoe u animaties kunt toevoegen en gebruiken met behulp van CC Libraries.

Bibliotheekitems met breekpunten toevoegen

Verbeterd in Adobe Muse CC (november 2016)

In eerdere versies van Adobe Muse kon u bibliotheekitems op uw website gebruiken door de items naar uw lay-out te slepen. Wanneer u nu een bibliotheekitem met breekpunten in uw lay-out plaatst, worden de breekpunten automatisch aan de pagina toegevoegd.

U kunt deze functie gebruiken om met één klik meerdere breekpunten toe te voegen. U kunt de functie ook gebruiken om een aantal breekpunten toe te voegen aan meerdere Adobe Muse-bestanden.

Als u paginamiddelen met breekpunten wilt toevoegen, klikt u eenvoudig op het plusteken naast het bibliotheekitem en sleept u het item naar het deelvenster Ontwerpen. De breekpunten worden automatisch aan de pagina toegevoegd.

Breekpunten in bibliotheekitems behouden
Op het plusteken (+) klikken en bibliotheekitems slepen om breekpunten te behouden

Zie Bibliotheekitems in uw ontwerpen gebruiken voor meer informatie over het behouden van breekpunten in bibliotheekitems.

Bekijk een videozelfstudie over deze functie: Breekpuntondersteuning voor bibliotheekitems.

De URL van uw website delen met één klik

Verbeterd in Adobe Muse CC (november 2016)

Met het nieuwe menu Delen boven aan de werkruimte kunt u de URL van uw gepubliceerde website en de URL voor het bewerken van de inhoud op uw site gemakkelijk delen. Klik op Delen nadat u uw site hebt gepubliceerd.

Uw site-URL delen
De URL van uw Adobe Muse-site delen

U kunt de URL van de live site kopiëren en verzenden naar andere gebruikers. Als u uw klanten of teamleden wilt toestaan de inhoud van uw site te bewerken via In-Browser Editing, klikt u op Koppeling kopiëren onder de optie In-Browser Editing.

Ondersteuning voor Google reCAPTCHA (versie 2)

Verbeterd in Adobe Muse CC (november 2016)

De Adobe Muse CC 2017-versie biedt ondersteuning voor Google reCAPTCHA v2. In eerdere versies van Adobe Muse kon u Google reCAPTCHA v1 configureren en gebruiken voor uw contactformulieren. Google verstrekt sinds kort echter geen privésleutels meer voor versie 1 en heeft reCAPTCHA v2 vrijgegeven.

Als u de nieuwe reCAPTCHA-versie aan uw formulieren wilt toevoegen, voegt u het contactformulier uit de widgetbibliotheek toe en klikt u op de blauwe pijl naast het formulier. Open in het pop-upmenu Opties de vervolgkeuzelijst Captcha en selecteer reCAPTCHA v2. Het veld reCAPTCHA (afbeeldingsverificatie) is nu toegevoegd aan het formulier.

reCAPTCHAv2 toevoegen aan contactformulieren
reCAPTCHAv2 toevoegen aan contactformulieren

Opmerking:

U hoeft websites niet opnieuw te publiceren als ze al live zijn en al een bestaande Google reCAPTCHA-privésleutel hebben. reCAPTCHA 2 is alleen vereist als u nieuwe contactformulieren maakt.

Als u wilt weten hoe u reCAPTCHA v2 in uw formulieren kunt configureren, bekijkt u reCAPTCHA aan een formulier toevoegen en configureren.

Als u de videozelfstudie voor reCAPTCHA v2 wilt bekijken, gaat u naar Spamfilterondersteuning met reCAPTCHA 2.