Gepersonaliseerde frames gemaakt in Photoshop Elements 15 terugzetten na herinstallatie op een ander apparaat of na upgraden naar een nieuwere versie

In de volgende gevallen kunt u een back-up maken van gepersonaliseerde frames die u heeft gemaakt met behulp van Frame Creator Guided Edit in Photoshop Elements 15:

• U wilt Photoshop Elements 15 verwijderen en opnieuw installeren.
  • U wilt gepersonaliseerde frames op een ander apparaat gebruiken.
  • U wilt gepersonaliseerde frames die u heeft gemaakt in deze versie hergebruiken in een andere versie van de software.

Oplossingen

De gepersonaliseerde frames gemaakt in Photoshop Elements 15 met behulp van Frame Creator Guided Edit kunnen worden teruggezet voor hergebruik op een later moment. Om dit te kunnen doen, maakt u een back-up van deze frames voordat u Photoshop Elements verwijdert. Dit is nodig omdat de map met de opgeslagen frames bij herinstallatie opnieuw wordt aangemaakt met standaard frames. Alle door de gebruiker gemaakte frames worden hierbij verwijderd.Gemaakte frames worden opgeslagen op de volgende locaties:

Windows: C:\ProgramData\Adobe\PhotoshopElements\15.0\PhotoCreations\frames

Mac OS:/library/ApplicationSupport/Adobe/PhotoshopElements/15.0/PhotoCreations/frames

Opmerking:

Gebruik namen die door u gemaakte frames duidelijk onderscheiden van andere frames, zoals 'Gepersonaliseerd_FrameNaam1' en 'Gepersonaliseerd_FrameNaam2'. Op die manier kunt u gemakkelijk uw eigen frames vinden bij het toepassen van een filter.

U kunt op de volgende twee manieren een back-up maken van uw gepersonaliseerde frames en ze weer terugzetten:

Oplossing 1

Een back-up maken van gepersonaliseerde frames

1. Ga naar een van de volgende locaties:

• Windows: C:\ProgramData\Adobe\PhotoshopElements\15.0\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /library/Application Support/Adobe/PhotoshopElements/15.0/Photo Creations/frames
  2. Pas een filter toe om uw gepersonaliseerde frames te vinden. Als u de aanbevolen naamgeving heeft gebruikt voor uw frames, zoek dan op 'Gepersonaliseerd_' in de 'Frames' map. Zo niet, filter dan op 'Sorteren op datum' of 'Sorteren op grootte'.

3. Kopieer alle PSD-bestanden van de gefilterde resultaten naar een aparte map, bijvoorbeeld 'Bureaublad\Gepersonaliseerde frames'.

Gepersonaliseerde frames terugzetten

1. Ga naar het Afbeeldingen deelvenster in de modus Expert in de versie van Photoshop Elements waarin u uw gepersonaliseerde frames wilt hergebruiken.

2. Selecteer Frame toevoegen in het uitklapmenu.

3. Kies een PSD frame uit de map Bureaublad\Gepersonaliseerde frames. Aangepaste frames zijn beschikbaar voor gebruik in het deelvenster Afbeeldingen.

Oplossing 2

Een back-up maken van gepersonaliseerde frames

1. Ga naar een van de volgende locaties:

• Windows: C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\15.0\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /library/Application Support/Adobe/Photoshop Elements/15.0/Photo Creations/frames
  2. Pas een filter toe om uw gepersonaliseerde frames te vinden. Als u de aanbevolen naamgeving heeft gebruikt voor uw frames, zoek dan op 'Gepersonaliseerd_' in de 'Frames' map. Zo niet, filter dan op 'Sorteren op datum' of 'Sorteren op grootte'.

3. Kopieer alle gefilterde resultaten (één PSD, één XML, en één JPG-bestand voor elk gepersonaliseerd frame) in een aparte map, bijvoorbeeld, 'Bureaublad\Gepersonaliseerde frames‘.

Gepersonaliseerde frames terugzetten

1. Ga naar de map 'Frames' voor de versie van Photoshop Elements waarin u de gemaakte gepersonaliseerde frames wilt hergebruiken:

• Windows: C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\\Photo Creations\frames
    • Mac OS: /library/Application Support/Adobe/Photoshop Elements\\Photo Creations/frames
  2. Kopieer de inhoud van de map Bureaublad\Gepersonaliseerde frames naar de map 'Frames' in de geselecteerde versie van Photoshop Elements.

3. Herstel de miniaturencache door de naam te wijzigen van 'MediaDatabase.db3', te vinden op een van de volgende locaties:

• Windows: C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\\ Locale\
    • Mac OS: /library/Application Support/Adobe/Photoshop Elements\\ Locale\

Opmerking:

Als u de werkende versie van Photoshop Elements waarin u deze frames opnieuw wilt gebruiken start, begint het programma de verwijderde cachebestanden op te bouwen. Dit kan enige minuten duren, afhankelijk van de grootte. Probeer Editor tijdens dit proces niet te gebruiken. Start vervolgens de Editor werkruimte en open het deelvenster Afbeeldingen in de modus Expert om uw gepersonaliseerde frames te gebruiken.