Wanneer u Adobe Photoshop CS5 (of CS4, CS3) start in Mac OS, retourneert het programma het volgende foutbericht:

"In de map Adobe Application Support ontbreken een of meer bestanden die nodig zijn voor het werken met Photoshop. Voer de installatieprocedure voor Photoshop uit en installeer Photoshop opnieuw."

Oplossing

Als u Archiveren en installeren hebt uitgevoerd voordat deze fout is opgetreden en u hebt uw gearchiveerde systeemmap niet verwijderd, probeer dan oplossing 1. Probeer anders oplossing 2. (De gearchiveerde systeemmap bevindt zich in /Library/Previous Systems.)

Oplossing 1: kopieer Adobe Unit Types.osax van een gearchiveerde ScriptingAdditions-map.

1. Sluit Photoshop af.
  2. Kies Ga > Computer in de Finder.
  3. Dubbelklik op het pictogram voor uw opstartstation.
  4. Open de map Previous Systems.
  5. Open de meest recente map in de map Previous Systems.
  6. Open de map Library. (een gearchiveerde Library-map, niet de huidige)

7. Open de map ScriptingAdditions.
  8. Selecteer Adobe Unit Types.osax in de map ScriptingAdditions.
  9. Kies Bewerken > Kopiëren.
  10. Kies Ga > Computer
  11. Dubbelklik op het pictogram voor uw opstartstation.
  12. Open de map Library. (Dit is de huidige Library-map.)
  13. Zoek de map ScriptingAdditions in de map Library. Voer vervolgens een van de volgende stappen uit:

• Als de map ScriptingAdditions bestaat, opent u deze.
    • Als de map ScriptingAdditions niet bestaat, kies dan Bestand > Nieuwe map en geef de nieuwe map de naam ScriptingAdditions (zonder spatie). Open vervolgens deze nieuwe map ScriptingAdditions.
  14. Kies Bewerken > Plakken. Adobe Unit Types.osax wordt hersteld op de juiste locatie.

Oplossing 2: herstel Adobe Unit Types.osax door Photoshop opnieuw te installeren.

Photoshop CS5 of CS4

1. Sluit alle Adobe-programma's.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u Photoshop CS5 of CS4 of Creative Suite 5 of 4 hebt gekocht als fysieke software, plaats dan uw installatie-dvd in het dvd-station van uw computer.
    • Als u Photoshop CS5 of CS4 of Creative Suite 5 of 4 hebt gekocht bij de Adobe Online Store, dubbelklikt u op het schijfkopiebestand (.dmg) of de schijfkopiebestanden die u hebt gedownload.
  3. Dubbelklik op het bestand Setup op de installatie-dvd of schijfkopie.
  4. Selecteer Adobe Photoshop in de lijst met geïnstalleerde producten.
  5. Klik op Installeren en volg de instructies op het scherm.

Photoshop CS3

1. Sluit alle Adobe-programma's.
  2. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u Photoshop CS3 of Adobe Creative Suite 3 hebt gekocht als fysieke software, plaats dan uw installatie-dvd in het dvd-station van uw computer.
    • Als u Photoshop CS3 of Adobe Creative Suite 3 hebt gekocht bij de Adobe Online Store, dubbelklikt u op het schijfkopiebestand (.dmg) of de schijfkopiebestanden die u hebt gedownload. (Als u het schijfkopiebestand of de schijfkopiebestanden niet hebt bewaard na uw originele installatie, downloadt u deze opnieuw. Meld u aan op www.adobe.com/membership, klik op Bestelgeschiedenis weergeven en zoek uw bestelling in de lijst.)
  3. Dubbelklik op het bestand Setup op de installatie-dvd of schijfkopie.
  4. Klik op Installeren of Opnieuw installeren.
  5. Klik op Volgende.
  6. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u Photoshop CS3 als zelfstandig product hebt gekocht, kunt u doorgaan naar stap 7.
    • Als u Photoshop CS3 hebt gekocht als onderdeel van Adobe Creative Suite 3, selecteer dan Adobe Photoshop CS3 in de sectie Selecteer de onderdelen die u opnieuw wilt installeren. Hef de selectie op van andere toepassingen in deze sectie. Als er items verschijnen in de sectie Selecteer de onderdelen die u wilt installeren, hef de selectie ervan dan op.
  7. Klik op Volgende.
  8. Klik op Installeren en volg de instructies op het scherm.

Aanvullende informatie

Deze fout geeft aan dat een Photoshop-ondersteuningsbestand, Adobe Unit Types.osax, zich niet op de verwachte locatie /Library/ScriptingAdditions bevindt.

U ziet deze fout waarschijnlijk nadat u de methode Archiveren en installeren hebt gebruikt om Mac OS X te upgraden of opnieuw te installeren. Tijdens Archiveren en installeren verplaatst het Mac OS X-installatieprogramma bestaande systeembestanden naar een nieuwe map en schrijft het vervolgens nieuwe systeembestanden. Deze fout treeft op omdat het Mac OS X-installatieprogramma Adobe Unit Types.osax verplaatst en niet opnieuw maakt.

U kunt deze fout zelfs zien als u Archiveren en installeren niet hebt uitgevoerd, bijvoorbeeld als u het verwijderingsprogramma voor een andere versie van Photoshop op dezelfde computer hebt uitgevoerd.