Met de inbegrepen invoegtoepassing voor Mac OS en registersleutels voor Windows kunt u grote PSD- en PSB-afbeeldingen zonder compressie opslaan. Het resultaat is dat uw afbeelding veel groter is. U kunt het bestand echter sneller opslaan als u een snelle harde schijf hebt en voldoende ruimte om het grotere bestand op te slaan.

De inbegrepen invoegtoepassing voor Mac OS en registersleutels voor Windows werkt alleen met de volgende versies van Photoshop:

• Photoshop CS5 (versie 12.1 die wordt geleverd met Creative Suite 5.5)
  • Photoshop CS5 (versie 12.0.4 die wordt geleverd met Creative Suite 5)

Photoshop CS5 bijwerken naar 12.0.4

1. Open Photoshop.

2. Kies Help > Updates en volg de instructies: Photoshop up-to-date houden.

De invoegtoepassing downloaden en installeren op Mac OS

1. Sluit Photoshop af.
  2. Ctrl-klik op de invoegtoepassing hieronder en kies om het bestand op te slaan. Onthoud de gekozen locatie.
  3. Na download dubbelklikt u op het bestand om de invoegtoepassing uit te pakken.
  4. Verplaats het bestand DisallowFlateCompressionPSD.plugin naar de map Adobe Photoshop/Plug-ins/Extensions.
  5. Start Photoshop opnieuw op.

Registersleutels downloaden en installeren op Windows

Vrijwaring: Om deze stappen te kunnen uitvoeren moet het Windows-register worden gewijzigd. Dit bevat essentiële informatie over uw systeem en toepassingen. Maak altijd een back-up van het register voordat u het wijzigt. Adobe biedt geen ondersteuning voor problemen die ontstaan wanneer het register onjuist wordt gewijzigd. Raadpleeg de documentatie in Windows of neem contact op met de technische ondersteuning van Microsoft of uw computerfabrikant voor meer informatie over het Windows-register.

1. Sluit Photoshop af.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de link DisallowFlateCompressionRegKeys.zip hieronder en kies om het bestand op te slaan. Onthoud de gekozen locatie.
  3. Na download dubbelklikt u op het bestand DisallowFlateCompressionRegKeys.zip om het uit te pakken.
  4. Als u DisallowFlateCompressedPSD wilt inschakelen, dubbelklikt u op DisallowFlateCompressedPSD_ON_D.reg.
    • Als u Gebruikersaccountbeheer van Windows hebt ingeschakeld, klikt u op Ja in het bijbehorende dialoogvenster. Als Gebruikersaccountbeheer niet is ingeschakeld, klikt u op Ja in het eerste dialoogvenster (Registereditor). Klik vervolgens op OK in het tweede dialoogvenster waarin wordt bevestigd dat de registersleutel aan het register is toegevoegd.
  5. Start Photoshop opnieuw op om het nieuwe gedrag te zien (grote PSB-bestanden opslaan zonder Flate-compressie).

1. Als u DisallowFlateCompressedPSD wilt uitschakelen, sluit u Photoshop eerst af en dubbelklikt u vervolgens op DisallowFlateCompressedPSD_OFF.reg.
  2. Wanneer u Photoshop opnieuw opstart, wordt het standaardgedrag van grote PSB-bestanden opslaan met Flate--compressie opnieuw ingeschakeld.