Het onderstaande artikel bevat instructies voor de klassieke pagina-indeling.
Klik hier om hetzelfde proces voor de nieuwe pagina-indeling te bekijken.

Overzicht

Met bibliotheeksjablonen kunnen gebruikers herbruikbare, interactieve documenten maken.  Dit kunnen bijzonder eenvoudige documenten zijn, zoals een handtekeningveld (voor een geheimhoudingsovereenkomst) of bijzonder complexe formulieren (bijvoorbeeld belastingformulieren).

Overal waar u hetzelfde bestand gebruikt om een overeenkomst te definiëren, kunt u een sjabloon maken om het document sneller naar de ondertekenaar te versturen. Dit garandeert bovendien consistentie in het uiteindelijk ondertekende contract en zorgt er tevens voor dat uw team altijd de huidige documentversie gebruikt.

Sjablonen kunnen op twee manieren worden gedefinieerd, namelijk als formulierveldlagen en als documenten.

• Formulierveldlagen zijn gewoon de velden die worden toegepast op het geüploade bestand. Dit is ideaal voor bedrijven die dynamisch contracten met aangepaste inhoud, maar met een gestandaardiseerde lay-out opstellen. Upload gewoon het bestand en pas de veldlaag toe om alle velden met een paar eenvoudige klikken te plaatsen.
  • De documenten bevatten naast de velden ook het basisbestand. Standaarddocumenten zonder dynamische inhoud werken het best, zoals belastingformulieren, toepassingen en geheimhoudingsovereenkomsten.

Opmerking:

De gebruiker die de sjabloon maakt, is de eigenaar van het object. Alleen de eigenaar kan de sjabloon bewerken of het machtigingsniveau aanpassen.

Het eigendom van een sjabloon kan niet worden overgedragen naar een andere gebruiker.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

• Een bibliotheeksjabloon maakt in Adobe Sign
  • De naam van een bibliotheeksjabloon wijzigt op de pagina Beheren
  • Het type sjabloon kunt bewerken
  • De toegangsrechten van de sjabloon kunt wijzigen

Een bibliotheeksjabloon maken

1. Klik op het tabblad Start om een bibliotheeksjabloon te maken. Klik vervolgens in de sectie Aanvullende functies op Sjabloon aan bibliotheek toevoegen.

nav_to_add_template
  2. De configuratiepagina Bibliotheeksjabloon maken wordt geladen.

Typ de naam van uw sjabloon in het veld Sjabloonnaam.

Als u niet expliciet een naam voor het sjabloon invoert, krijgt het veld de naam van het eerste toegevoegde document.

3. Sleep de bestanden naar de sectie Bestanden, of klik op de koppeling Bestanden toevoegen in de rechterbovenhoek van het veld Bestanden om door uw systeem te bladeren.

U kunt desgewenst meerdere bestanden bijvoegen om een grotere sjabloon te maken.

4. Configureer het Sjabloontype:

• Opnieuw te gebruiken document - Met deze optie slaat u het gehele document, de inhoud en de formuliervelden op
    • Opnieuw te gebruiken formulierveldlaag - Met deze optie wordt alleen de formulierveldlaag opgeslagen die op een ander document moet worden toegepast (andere inhoud met dezelfde lay-out)
    • Beide - Beide typen sjablonen worden beschikbaar gesteld

Opmerking:

U kunt het type sjabloon op elk gewenst moment wijzigen door de sjablooneigenschappen te bewerken.

5. Wie kan deze sjabloon gebruiken? configureren

Deze instelling geeft toegang tot het sjabloon, afhankelijk van de gebruiker die het sjabloon uploadt:

• Alleen ikzelf - Met deze optie stelt u het sjabloon alleen ter beschikking van de gebruiker die het sjabloon uploadt
    • Alle gebruikers in mijn groep - Als u het sjabloon instelt op groepsniveau, brengt u een logische koppeling tot stand tussen het sjabloon en de groep waarvan van de gebruiker die het sjabloon uploadt momenteel deel uitmaakt. Alle leden van de groep hebben toegang tot het sjabloon
      • Wanneer u de gebruiker die het sjabloon heeft geüpload naar een andere groep verplaatst, wordt de koppeling tussen de groep en het sjabloon niet verbroken
    • Alle gebruikers in mijn bedrijf - Iedere gebruiker in het account kan het sjabloon openen en gebruiken.

Opmerking:

In alle gevallen kan alleen de gebruiker die het sjabloon heeft geüpload dit bewerken of verwijderen.

Andere gebruikers kunnen het sjabloon bewerken nadat het op een overeenkomst is toegepast door Voorvertoning en handtekeningvelden toevoegen te selecteren tijdens het verzenden.  Hiermee bewerkt u de eigenschappen van het sjabloon voor de afzonderlijke overeenkomst, maar wijzigt u het originele sjabloon niet.

6. Klik op Voorvertoning en velden toevoegen om het sjabloon naar de ontwerpomgeving te verzenden

create_library_template
  7. De ontwerpomgeving voor slepen en neerzetten wordt geopend. Sleep de velden vanaf de rechterbalk naar de gewenste locaties in uw document.

Opmerking:

Alle geplaatste velden worden standaard toegewezen aan de eerste ontvanger. U kunt wijzigen aan wie de geplaatste velden worden toegewezen door de vervolgkeuzelijst Ontvangers te openen en de geselecteerde ontvanger te wijzigen.

place_fields
  8. Wanneer u klaar bent, klikt u op Opslaan.

De naam van een bibliotheeksjabloon wijzigen

De naam van een sjabloon wijzigen is eenvoudig en doet u in enkele stappen. Wijzig de naam van uw oude sjablonen om te voldoen aan revisies of markeer verouderde sjablonen die u wilt bewaren.

Opmerking:

Alleen de gebruiker die de sjabloon heeft gemaakt, kan deze sjabloon bewerken of verwijderen.

1. Blader naar de sjabloon door het tabblad Beheren te selecteren en vervolgens op de koppeling Bewerken voor de sjabloon te klikken

Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  2. Vouw de sectie Sjablooneigenschappen uit:

• Klik in het veld Sjabloonnaam
    • Voer de gewenste naam in
    Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  3. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent

Het sjabloontype van een bibliotheeksjabloon wijzigen

Het sjabloontype bepaalt of uw sjabloon het basisdocument bevat of alleen uit velden bestaat.

1. Blader naar de sjabloon door het tabblad Beheren te selecteren en vervolgens op de koppeling Bewerken voor de sjabloon te klikken

Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  2. Vouw de sectie Sjablooneigenschappen uit:

In de sectie Sjabloontype kunt u het type sjabloon definiëren

• Opnieuw te gebruiken formulierveldlaag - bevat alleen de velden (als een laag) die op een geüpload document kunnen worden toegepast
    • Opnieuw te gebruiken document - bevat een document waarop de veldlaag is toegepast.
      • Het is niet verplicht om velden te plaatsen
    Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  3. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent

Het machtigingsniveau van een bibliotheeksjabloon wijzigen

Het machtigingsniveau van de sjabloon bepaalt waartoe andere gebruikers in uw account toegang hebben en wat ze kunnen gebruiken.

1. Blader naar de sjabloon door het tabblad Beheren te selecteren en vervolgens op de koppeling Bewerken voor de sjabloon te klikken

Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  2. Vouw de sectie Sjablooneigenschappen uit:

Pas het machtigingsniveau aan in de sectie Wie kan dit gebruiken:

• Alleen aan mij: U bent de enige gebruiker die deze sjabloon kan bekijken en verzenden
    • Elke gebruiker in mijn groep: Elke gebruiker in dezelfde groep als u kan deze sjabloon gebruiken
    • Elke gebruiker in mijn bedrijf: Alle gebruikers in uw volledige account kunnen deze sjabloon gebruiken
    Op de koppeling Bewerken voor de sjabloon klikken
  3. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent

• Aangezien de maker van de sjabloon de eigenaar is en het eigendom niet naar een andere gebruiker kan worden overgedragen, raden we u aan om indien mogelijk één gebruiker aan te stellen als de sjabloonbeheerder. Dat komt het beheer van uw sjablonen aanzienlijk ten goede.
  • Als uw sjabloon veel velden bevat, moet u de sjabloon regelmatig opslaan! Als u klikt op Opslaan, gaat u terug naar de beheerpagina, maar dat is beter dan uw werk verliezen!
  • Geef de velden in uw document een toepasselijke naam, dat is handig op de lange termijn. Als u de gegevens die door uw ondertekenaars zijn ingevoerd, wilt exporteren, kunt u die informatie op basis van deze veldnamen beter ordenen en meer leesbaar maken.