Schakel een gebruiker in mijn account uit

Een accountbeheerder kan een gebruikers-id in een account uitschakelen. Een inactieve gebruikers-id kan zich niet aanmelden, geen documenten ondertekenen of verzenden en neemt geen plaats op in de account.  

Wanneer gebruikers de organisatie verlaten, dient u hun gebruikers-id in de beheerconsole van Adobe Sign uit te schakelen om deze gegevens te beveiligen tegen onbevoegde toegang.

Door de gebruikers-id uit te schakelen worden alle aanmeldingsactiviteiten onmogelijk gemaakt maar dit doet geen afbreuk aan eventuele lopende overeenkomsten in. Alle transacties van het gebruikers-id worden normaal afgerond. Het uitschakelen van een gebruikers-id heeft louter en alleen betrekking op het aanmelden/de toegang en is bedoeld als beveiligingsmaatregel.

Inactieve gebruikers kunnen op elk gewenst moment opnieuw worden geactiveerd zonder dat dit invloed heeft op de gebruikers-id. De gebruiker moet wel zijn wachtwoord resetten aan de hand van de 'Wachtwoord vergeten'-koppeling op de aanmeldingspagina.

Accountbeheerders kunnen gebruikers op elk moment uitschakelen. Groepsbeheerders kunnen gebruikers uitschakelen als zij toestemming hebben om gebruikers toe te voegen.

Inactive user on User list

Snelle stappen

  1. Navigeer naar Account > Gebruikers
  2. Klik op het menu Opties en selecteer Alle gebruikers weergeven
  3. Klik op het e-mailadres van de gebruiker
  4. Klik op Gebruiker deactiveren
  5. Vink de optie aan om zijn of haar account met u te delen.
  6. Klik op Ja om het deactiveren te voltooien

Stap voor stap

  1. Om een gebruiker te deactiveren, meldt u zich aan als account- of groepsbeheerder en gaat u naar Account > Gebruikers

    Klik op Alle gebruikers weergeven onder het menu Opties

    Nav to Users
  2. Alle gebruikers worden getoond.

    Zoek en klik op de gebruiker die u wilt deactiveren

    De koppeling Gebruiker deactiveren verschijnt boven aan de lijst als een gebruiker is geselecteerd. Klik op de koppeling Gebruiker deactiveren

    DEactivate User Link
  3. Nadat u op Gebruiker uitschakelen geklikt heeft, ziet u een bevestigingspagina. Deze pagina bevestigt dat u begrijpt dat deze gebruiker zich niet langer kan aanmelden of overeenkomsten kan verzenden of ondertekenen.

    U wordt ook gevraagd of u alle overeenkomsten in de uitgeschakelde account wilt bekijken. Deze optie is alleen beschikbaar als u heeft aangegeven dat de account wordt gedeeld.

    Door dit vakje aan te vinken worden alle overeenkomsten van de uitgeschakelde gebruiker in één richting gedeeld op tabblad Beheer. U kunt dit delen op elk gewenst moment annuleren.

    Als u klaar bent, klikt u op Ja, deactiveren.

    Deactivate Challenge

    Opmerking:

    U kunt terugkomen, de gebruiker opnieuw activeren en vervolgens weer deactiveren als u in de toekomst opnieuw wilt delen.

  4. U wordt dan teruggeleid naar de gebruikerspagina

    Boven aan de pagina wordt een succesbanner weergegeven

    De gebruiker wordt in de lijst bijgewerkt met de status Inactief

    Success Message

Tips van ondersteuning

  • De uitgeschakelde gebruikers kunnen geen documenten ondertekenen en zich niet aanmelden. Als u wilt dat de gebruiker documenten ondertekent, opent u een ticket bij Ondersteuning om de gebruikers te verwijderen uit uw account en ze opnieuw te activeren.

Opmerking:

Zorg ervoor dat de accountbeheerder diegene is die het ticket opent. Om veiligheidsredenen wordt alleen gereageerd op een aanvraag van de accountbeheerder.

Dit werk is gelicentieerd onder de Creative Commons Naamsvermelding/Niet-commercieel/Gelijk delen 3.0 Unported-licentie  De voorwaarden van Creative Commons zijn niet van toepassing op Twitter™- en Facebook-berichten.

Juridische kennisgevingen   |   Online privacybeleid