Een ondertekend exemplaar van een overeenkomst uploaden

Als uw ontvanger een document ondertekent en het naar u terugstuurt buiten het Adobe Sign-ondertekeningsproces om, kunt u dat ondertekende document weer uploaden naar Adobe Sign en uw bestanden op orde houden.

Opmerking:

De actie 'Ondertekend document uploaden' wordt zichtbaar in de volgende situaties:

• De overeenkomst bevindt zich in een sequentiële ondertekeningsworkflow.
    • Bij parallelle ondertekeningsworkflows (waaronder hybride ondertekeningsflows) is het niet toegestaan om het document opnieuw te uploaden in de ondertekeningscyclus
  • De volgende ontvanger is een enkele ontvanger (geen groepen ontvangers)
  • De overeenkomst is In voortgang

1. Digitaliseer het ondertekende document.

• Scan het hele document dat u wilt uploaden als PDF of afbeelding (PNG/JPG/GIF)
  2. Als u de afzender van de overeenkomst bent:

• Navigeer naar: Beheren > In voortgang
    • Vouw de actielijst in het rechterdeelvenster uit door op te klikken Meer tonen
    Vouw de acties uit
    • Klik op de actie Ondertekend document uploaden
    Klik op de actie Ondertekend document uploaden
  3. Er wordt een overlay aan het scherm toegevoegd, zodat de gebruiker de ondertekende kopie van de overeenkomst kan bijvoegen

• Klik op de koppeling Bestand toevoegen
    • Blader door uw lokale systeem om de ondertekende kopie van de overeenkomst te zoeken en bij te voegen
      • Wanneer het bestand is geüpload, ziet u de bestandsnaam in de overlay
    • Schakel de optie Ik verklaar dat dit geüploade document een ondertekend exemplaar is in
    • Klik op Uploaden om het bestand te uploaden
    Ondertekend document uploaden: bestand toevoegen

Opmerking:

De bovenstaande afbeelding toont de procesvenster voor "Ondertekend document uploaden" wanneer u het document uploadt voor de laatste ontvanger.

Als u een document uploadt voor een andere ontvanger dan de laatste, is de overlay-tekst gewijzigd om aan te geven dat volgende ontvanger(s) het geüploade document zullen ontvangen als overeenkomst voor hun actie.

Hieronder ziet u het procesvenster voor "Ondertekend document uploaden" als u een document tijdens een transactie uploadt.

Ondertekend document uploaden - halverwege de workflow
  4. Succes!

Onder de pagina Beheren vindt u de overeenkomst in de categorie Voltooid (als het geüploade bestand namens de laatste ontvanger was).

• Als het geüploade document voor een andere ontvanger is dan de laatste, blijft de overeenkomst in de categorie In voortgang
    Succes

Opmerking:

Als het document naar buiten het Adobe Sign-systeem wordt gestuurd, worden alle Adobe Sign-velden vanaf dat punt verwijderd uit het document. (Dus als er ondertekenaars zijn die nog wachten om dit document te ondertekenen, hebben zij alleen een automatisch gegenereerd veld Handtekeningenblok om hun handtekening en e-mailadres in te voeren.)

Het geüploade document wordt correct weergegeven in het activiteitenlogboek en het auditrapport

Activiteitenlogboek en auditrapport