U bekijkt help-inhoud voor de versie::

Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden en installeren

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

U kunt Lightroom Classic en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Wachtwoord vergeten? Kom te hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

U kunt uw proefversie van Lightroom Classic in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap omzetten.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot apps of de meeste services. Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Veelvoorkomende problemen

Volg de stappen in deze FAQ problemen met de GPU oplossen als Lightroom crasht, blokkeert, vertraagt, of als u GPU-fouten ziet.

Ja, mogelijk. 1:1-voorvertoningen kunnen veel tijd in beslag nemen om te maken en kunnen veel schuifruimte in beslag nemen. Lees dit artikel om te leren hoe u uw gebruik van voorvertoningen optimaliseert en andere tips voor het optimaliseren van prestaties te krijgen.

Voer deze Basisstappen voor het oplossen van de meeste problemen in Lightroom Classic uit.

In de module Ontwikkelen gebruikt Lightroom Classic de kleurruimte ProPhoto RGB. In een andere module gebruikt het de Kleurruimte Adobe RGB. Meer informatie over kleurruimten, kleurprofielen en andere kleurenonderwerpen vindt u in deze FAQ over kleur in Lightroom.

Algemene taken

Volg deze korte tutorial om te leren hoe u het Importeergereedschap gebruikt om bestaande foto's naar Lightroom te brengen. U kunt foto's vanuit een map op een vaste schijf, van een camera of een kaartlezer of vanuit een getetherde camera importeren.

U kunt foto's van Lightroom exporteren in diverse bestandsindelingen voor een breed scala van gebruik.

Leer hoe u catalogi aanmaakt en beheert, inclusief hoe u deze verwijdert, kopieert en exporteert.

Met HDR-samenvoegen kunt u meerdere belichtingen samenvoegen om foto's met een hoog contrast te maken. Leer hoe in deze korte tutorial.

Lightroom for mobile

Leer hoe u aan de slag kunt met de Lightroom-appvoor mobiel met deze eenvoudige vijfstaps tutorial. Of, zie dit Aan de slagartikelover werken met Lightroom for mobile.

Leer hoe u Lightroom Classic-desktop kunt configureren om foto's te synchroniseren met het Lightroom-ecosysteem van apps.

Zeker. Leer hoe eenvoudig het is om uw Lightroom for mobile foto's kunt bewerken op uw computer.

Zie hier voor meer informatie over het Regel van derden-raster en andere Lightroom for mobile camera-instellingen.

Zoek antwoorden op algemene vragen in deze Lightroom for  mobiel Veelgestelde vragen.

Community

Meedoen aan de conversatie.