U bekijkt help-inhoud voor de versie::

Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Lightroom Classic CC downloaden en installeren?

U kunt Lightroom Classic CC uit de catalogus met Creative Cloud-apps downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie Lightroom Classic CC downloaden en installeren voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies.

Waarom kan ik Lightroom Classic CC niet installeren?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefversie van Lightroom Classic CC downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Kom te weten hoe u een Creative Cloud-proefversie downloadt en installeert.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Lightroom Classic CC op een andere computer installeren?

U kunt Lightroom Classic CC en andere Creative Cloud-apps op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accounts pagina met uw huidige Adobe ID en wachtwoord. Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy, en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Wachtwoord vergeten? Kom te hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

U hebt twee opties om een Lightroom Classic CC-proefversie om te zetten. U kunt het in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap omzetten. Of u kunt de proefversie als stand-alone product activeren.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen van Creative Cloud en eventuele bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot apps of de meeste services. Leer hoe u andere soorten Creative Cloud-abonnementen annuleert en de begrippen van het Adobe-abonnement te begrijpen.

Veelvoorkomende problemen

Ondersteunt Camera Raw mijn camera?

Hoe kan ik de fouten of problemen met de GPU oplossen?

Volg de stappen in deze FAQ problemen met de GPU oplossen als Lightroom crasht, blokkeert, vertraagt, of als u GPU-fouten ziet.

Kunnen voorvertoningen de prestaties van Lightroom Classic CC beïnvloeden?

Ja, mogelijk. 1:1-voorvertoningen kunnen veel tijd in beslag nemen om te maken en kunnen veel schuifruimte in beslag nemen. Lees dit artikel om te leren hoe u uw gebruik van voorvertoningen optimaliseert en andere tips voor het optimaliseren van prestaties te krijgen.

Lightroom Classic CC crasht voortdurend. Wat moet ik doen?

Voer deze Basisstappen voor het oplossen van de meeste problemen in Lightroom Classic CC uit.

Welke kleurruimte gebruikt Lightroom Classic CC om de kleur te renderen?

In de module Ontwikkelen gebruikt Lightroom Classic CC de kleurruimte ProPhoto RGB. In een andere module gebruikt het de Kleurruimte Adobe RGB. Meer informatie over kleurruimten, kleurprofielen en andere kleurenonderwerpen vindt u in dezeFAQ over kleur in Lightroom.

Algemene taken

Hoe importeer ik foto's in Lightroom Classic CC?

Volg deze korte tutorial om te leren hoe u het Importeergereedschap gebruikt om bestaande foto's naar Lightroom te brengen. U kunt foto's vanuit een map op een vaste schijf, van een camera of een kaartlezer of vanuit een getetherde camera importeren.

Hoe exporteer ik foto's en sla ik deze op?

U kunt foto's van Lightroom exporteren in diverse bestandsindelingen voor een breed scala van gebruik.

Hoe maak ik of verwijder ik een catalogus?

Leer hoe u catalogi aanmaakt en beheert, inclusief hoe u deze verwijdert, kopieert en exporteert.

Het gebruik ik HDR-samenvoegen?

Met HDR-samenvoegen kunt u meerdere belichtingen samenvoegen om foto's met een hoog contrast te maken. Leer hoe in deze korte tutorial.

Hoe kan ik een wazige foto verscherpen?

Lightroom CC voor mobiel

Ik heb Lightroom CC op mijn mobiele apparaat geïnstalleerd. Wat nu?

Leer hoe u aan de slag kunt met de app Lightroom CC voor mobiel aan de hand van deze eenvoudige vijf stappen. U kunt ook deze inleiding lezen over het werken met Lightroom CC voor mobiel.

Hoe kan ik mijn foto's synchroniseren met al mijn apparaten?

Volg deze stapsgewijze tutorial om een fotoverzameling in Lightroom Classic in te stellen die automatisch synchroniseert met al uw apparaten. Krijg meer details over hoe foto's te synchroniseren.

Kan ik de foto's van mijn mobiele apparaat bewerken op mijn computer?

Zeker. Leer hoe eenvoudig het is om uw foto's in Lightroom voor mobiel te bewerken op uw computer.

Wat doet het Regel van derden-raster?

Zie hier voor meer informatie over het Regel van derden-raster en andere camera-instellingen in Lightroom CC voor mobiel.

Waar kan ik meer te weten komen over Lightroom CC voor mobiel?

Zoek antwoorden op algemene vragen in deze Veelgestelde vragen over Lightroom CC voor mobiel.