Tips voor het oplossen van problemen en help

Downloaden & Installeren

Hoe kan ik Photoshop downloaden en installeren?

U kunt Photoshop uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus downloaden. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord om de download te voltooien. Zie voor meer informatie, zoals voor het installeren van oudere versies of het controleren op updatesCreative Cloud-toepassingen downloaden en installeren.

Waarom wordt Photoshop niet geïnstalleerd?

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Kan ik een proefkopie van Photoshop downloaden?

Ja! U kunt proefversies van Creative Cloud-toepassingen, waaronder Photoshop, downloaden uit de Creative Cloud-toepassingencatalogus. Meld u aan met uw Adobe ID en -wachtwoord op en meld u opnieuw aan om een proefversie te downloaden. Zie voor meer instructies Een Creative Cloud-proefkopie downloaden en installeren.

Hoe kan ik mijn Adobe ID of -wachtwoord ophalen?

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Kan ik Photoshop op een andere computer installeren?

U kunt Photoshop en andere Creative Cloud-toepassingen op maximaal twee computers installeren. Als u de software op een derde computer wilt installeren, moet u hem eerst op een van de vorige computers uitschakelen. Kom meer te weten over het activeren en deactiveren van Creative Cloud-apps.

Accountbeheer

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Meld u aan op uw Adobe accountpagina met uw huidige Adobe ID en -wachtwoord.Klik van daaruit op het tabblad Beveiliging & Privacy en klik vervolgens op Wijzigen onder Wachtwoord. Voor meer informatie over het wijzigen van uw wachtwoord en andere accountgegevens, raadpleegt u Uw Adobe ID-account beheren.

Hoe kan ik mijn creditcardgegevens wijzigen?

Hoe kan ik mijn abonnement bijwerken of wijzigen?

Het is heel eenvoudig om van Creative Cloud-abonnement te wisselen. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken of te wijzigen.

Mijn proefversie verloopt binnenkort. Hoe kan ik deze omzetten?

Uw proefversie omzetten in een betaald abonnement is eenvoudig. Volg deze stapsgewijze instructies om uw abonnement bij te werken en te starten.

Hoe kan ik annuleren en wat er gebeurt er dan met mijn bestanden?

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot Creative cloud-lidmaatschap gratis voordelen en eventuele bestanden die u aan uw apparaat hebt opgeslagen. U hebt geen toegang tot toepassingen of de meeste services en uw cloudopslag wordt tot 2 GB worden verkleind. Leer hoe u andere soorten Creative Cloud-abonnementen annuleert en de begrippen van het Adobe-abonnement te begrijpen.

Veelvoorkomende problemen

Waar kan ik hulp vinden als ik niet weet wat er mis is?

Begin met basis tips voor het oplossen van problemen met Photoshop om uw problemen op te lossen en aanvullende informatie te vinden.

Waarom herkent Photoshop mijn camerabestanden niet?

Mogelijk moet u de Adobe Camera Raw bijwerken, de invoegtoepassing die Photoshop gebruikt om afbeeldingsbestanden te importeren. Bekijk de Creative cloud-bureaubladtoepassing om te zien of er een update beschikbaar is. Als het probleem hiermee niet is opgelost, kunt u meer tips voor het oplossen van problemen krijgen om Photoshop-cameraproblemen op te lossen.

Hoe los ik problemen met de grafische kaart, intrekken of een knipperend beeld op?

Als u problemen ondervindt bij het weergeven van beelden of als uw computer langzaam is of vastloopt, kan dit het gevolg zijn van een defecte, niet-ondersteunde of incompatibele grafische kaart of grafisch stuurprogramma. Leer hoe u problemen met de grafische processor of het stuurprogramma oplost.

Waarom werkt de Voorvertoning niet op mijn mobiele apparaat?

Verschillende problemen kunnen de verbinding tussen Photoshop en Voorvertoning van apparaat in de weg staan. Zie problemen oplossen met de connectiviteit van WiFi van de Voorvertoning voor oplossingen.

Waarom is Photoshop zo langzaam op mijn computer?

U moet uw besturingssysteem, uw hardware of uw Photoshop-configuratie kunnen optimaliseren. Leer hoe u Photoshop-prestaties optimaliseert.

Compatibiliteit

Kan Photoshop wel draaien op mijn computer?

Ga naar Systeemvereisten Photoshop als u wilt nagaan of Photoshop werkt aan op uw computer.

Welke camerWelke camera's worden door Photoshop ondersteund?

In Photoshop wordt gebruikgemaakt van de Adobe Camera Raw-invoegtoepassing om afbeeldingen van vele camera's te importeren en te verbeteren. Voor een lijst met ondersteunde camera's, zie Camera's die door Camera Raw wordt ondersteund.

Welke grafische kaarten werken met Photoshop?

Door een compatibele grafische processor (ook wel grafische kaart, videokaart of GPU genoemd) te gebruiken met Photoshop, kunt u profiteren van betere prestaties en meer functies. Haal een lijst met geteste grafische kaarten en antwoorden op algemene grafische processorvragen op.

Is Photoshop beschikbaar in mijn eigen taal?

Waar kan ik Photoshop-opmerkingen bij de release zoeken?

U kunt de opmerkingen bij de release lezen voor de huidige en eerdere versies van Photoshop op de opmerkingen bij-pagina.

Oudere versies

Ik gebruik een oudere versie van Photoshop. Waar kan ik hulp vinden?

Bezoek het Photoshop Helparchief om hulp en bronnen voor oude versies van de software te vinden.

Kan ik mijn vorige versie van Photoshop op een nieuwe computer uitvoeren?

De oudere versies van Photoshop zijn niet gemaakt of getest op het huidige besturingssysteem. Zorg ervoor dat uw computer aan de systeemvereisten voldoet voor uw versie van Photoshop.

Wat als ik ga ik mijn originele installatieschijven niet kan vinden?

Kan ik zowel Photoshop CC als een oudere versie van Photoshop installeren?

Ja, u kunt meerdere versies van Photoshop op uw computer tegelijk installeren. Leer hoe u eerdere versies van Photoshop, bijvoorbeeld CS6, rechtstreeks vanuit de Creative cloud-bureaubladtoepassing downloadt.