Tips voor het oplossen van problemen en help

Ja! Iedereen kan XD gratis ontvangen als onderdeel van het startersabonnement dat onbeperkt gebruik van functies voor ontwerp en prototypes omvat. Lees voor meer informatie Lidmaatschappen vergelijken

Het Startersabonnement is ook beschikbaar voor iedereen met een Adobe ID, Enterprise ID of Federated ID. Als u een lidmaatschap hebt voor Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen en geen toegang hebt tot de Creative Cloud-desktopapp, neemt u contact op met uw IT-beheerder om toegang te krijgen tot XD via de Creative Cloud Packager.

Zie de Systeemvereisten voor meer informatie over ondersteunde besturingssystemen.

U kunt de app van de Creative Cloud-website downloaden. Meld u aan bij uw Adobe-account als u daarom wordt gevraagd. Klik vervolgens op Downloaden of Installeren voor uw app. Zie Uw Creative Cloud-apps downloaden voor meer informatie.

Voor oplossingen bij de fout 'installatie mislukt', zie Fout: 'Installatie mislukt' Creative Cloud-desktopapp. Zie de Gids voor het oplossen van download- en installatieproblemen als u problemen hebt met downloaden, installeren of bijwerken.

Lees deze eenvoudige oplossingen voor algemene problemen met Adobe ID en aanmelden om weer toegang tot uw account te krijgen.

Meld u aan bij uw Adobe-account. Klik vervolgens op Wijzigen voor Huidig wachtwoord en volg de instructies op het scherm. Bent u uw wachtwoord vergeten? Leer hoe u het opnieuw instelt en wijzigt.

Op deze pagina kunt u lezen hoe u van een startersabonnement naar een betaald abonnement opwaardeert.

Klik op Help> Upgrade XD om uw abonnement vanuit XD te upgraden. Op de pagina die vervolgens verschijnt, kunt u het abonnement uitzoeken dat het beste bij u past.

Werk XD bij via de Creative Cloud-desktopapp of klik in XD op Help > Updates. Wanneer u een update uitvoert, wordt uw proefversie automatisch naar het gratis startersabonnement voor Adobe XD omgezet. U kunt XD dus blijven gebruiken nadat uw proefversie is verlopen.

Koppelingen voor prototypes of ontwerpspecificaties die u tijdens uw gebruik van de proefversie hebt gepubliceerd, blijven toegankelijk nadat u XD hebt bijgewerkt. U moet uw koppelingen echter beheren of uw abonnement upgraden om nieuwe koppelingen te publiceren.

Als u uw abonnement annuleert, hebt u nog steeds toegang tot de gratis voordelen voor Creative Cloud-leden, de bestanden die u op uw apparaat hebt opgeslagen en uw gedeelde koppelingen.

U gaat automatisch over op het startersabonnement waarin Adobe XD is inbegrepen. U verliest echter de mogelijkheid om een onbeperkt aantal koppelingen voor prototypes en ontwerpspecificaties te maken. U hebt geen toegang meer tot uw andere apps of de meeste services en uw cloudopslag wordt gereduceerd tot 2 GB.

Kom meer te weten over het annuleren van uw Creative Cloud-abonnement en de Adobe-abonnementsvoorwaarden.

Clouddocumenten zijn bestanden in de cloud die u kunt openen en bewerken in Adobe XD. Met clouddocumenten is je werk altijd up-to-date, op elk apparaat, waar je ook bent.  Meer informatie over clouddocumenten.

U kunt uw XD-ontwerpen opslaan als clouddocumenten om ervoor te zorgen dat ze up-to-date zijn en toegankelijk zijn vanaf elk online apparaat. U kunt ze vervolgens delen met andere Creative Cloud-gebruikers om eraan samen te werken. U kunt ook wijzigingen in clouddocumenten aanbrengen wanneer u offline bent. Ze worden automatisch opgeslagen in de cloud wanneer u weer online bent.

Je Creative Cloud-lidmaatschap omvat verschillende soorten cloudopslag: clouddocumenten, bibliotheken en Creative Cloud-bestanden (gesynchroniseerde bestanden). Meer informatie over de verschillende toepassingen en voordelen.

Wanneer u aan clouddocumenten werkt, wordt uw werk gesynchroniseerd met behulp van het Creative Cloud-synchronisatieproces. Er kunnen problemen optreden met clouddocumenten als er een probleem is met Creative Cloud-synchronisatie of als er een update nodig is.

Installatie en ontwikkeling van plug-ins wordt ondersteund vanaf XD versie 13.0.

Ja, plug-ins kunnen momenteel gratis worden gebruikt.

Selecteer Plug-ins > Development (Ontwikkeling) Create a Plug-in (Plug-in maken) in het XD-menu om de ontwikkelaarsmodule van Adobe I/O te openen.

Raadpleeg de Adobe XD-documentatie voor ontwikkelaars voor meer informatie over het maken, testen en indienen van invoegtoepassingen die in apps worden weergegeven.

Zie Plug-ins maken en beheren voor meer informatie over het downloaden en installeren van plug-ins.

Om installatieproblemen op te lossen, gebruikt u de optie Ondersteuning verkrijgen in plug-ins om contact op te nemen met de ontwikkelaar van de plug-in.

XD biedt momenteel geen ondersteuning voor scrolleffecten wanneer u een voorvertoning bekijkt van tekengebieden met automatische animatie.

Dit is afhankelijk van verschillende scenario's. Ontvang tips voor het oplossen van problemen van verschillende foutmeldingen bij het gebruik van Online Delen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor problemen bij het publiceren of bijwerken van ontwerpspecificaties. Zie Oplossingen voor veelvoorkomende fouten met ontwerpspecificaties voor meer informatie.

Het importeren van bestanden in Adobe XD mislukt vaak om de volgende vier redenen:

• SVG-bestanden met niet-ondersteunde eigenschappen
  • Zeer grote SVG-bestanden
  • Zeer grote afbeeldingen

Krijg stapsgewijze instructies voor het oplossen van problemen met importeren voor elk scenario.

De bestandsgrootte is te groot kunnen zijn of de doelmap kan niet worden vergrendeld. Meer informatie over het oplossen van problemen met exporteren.

De tijdtrigger-optie is alleen zichtbaar wanneer u op de titel van het brontekengebied klikt dat in de prototypemodus is verbonden. Zie Getimede overgangen maken voor meer informatie over tijdtriggers.

Community

Meedoen aan de conversatie.