Kom te weten hoe u uw feedback over Adobe-apps direct met ons kunt delen via ons openbare bèta-aanbod.

Overzicht

Overview

Onze openbare bèta biedt Creative Cloud-leden bètabuilds van de Adobe-toepassingen. Lees snel verder voor meer informatie.

De openbare bèta is bedoeld voor gebruikers die hun feedback direct met Adobe willen delen door nieuwe oplossingen en functies te testen tijdens de ontwikkeling van het product.

Bètabuilds zijn beschikbaar via de Creative Cloud-desktopapp als afzonderlijke installaties. U kunt bètabuilds en releaseversies van de toepassingen naast elkaar gebruiken.

De openbare bèta bevat momenteel Premiere Pro, After Effects, Adobe Audition, Character Animator, Adobe Media Encoder en Adobe Premiere Rush.

Kies de categorie Bèta-apps op de linkerzijbalk van de Creative Cloud-desktopapp. Installeer en gebruik de bètabuilds van de toepassing waarmee u wilt werken.

De uitrol van de sectie Bèta-apps in de Creative Cloud-desktopapp en de bètabuilds die erin zitten, gebeurt in kleine, willekeurige stappen en zal in een paar maanden voor alle Creative Cloud-leden beschikbaar zijn. Er is geen verdere actie vereist.

Bètabuilds worden regelmatig bijgewerkt, soms zelfs dagelijks. Installeer bètabuilds wanneer u wilt of schakel de optie Automatische update in voor uw applicatie in de voorkeuren van de Creative Cloud-desktopapp.

Opmerking: voor sommige Enterprise-klanten is deze optie mogelijk uitgeschakeld door de IT-afdeling van het bedrijf.

Dankzij openbare bèta's kunnen geïnteresseerde gebruikers meewerken aan de productontwikkeling. Openbare bèta's maken deel uit van ons streven om eersteklas toepassingen te leveren die op veel verschillende systeemconfiguraties goed functioneren.

Om uw ervaring te personaliseren en onze producten te verbeteren, sturen bèta-apps informatie over uw gebruik ervan naar Adobe. Uw gebruikelijke app-instellingen zijn niet van toepassing op bèta-apps.  Zie voor meer informatie Gebruiksinformatie van apps.

Is de openbare bèta iets voor mij?

2why_you

De openbare bèta is beschikbaar voor alle Adobe Creative Cloud-leden. U kunt deelnemen aan het programma als u bereid bent afzonderlijke builds uit te voeren en wilt samenwerken met onze productteams.

De openbare bèta is bedoeld voor gebruikers die builds willen testen en hun feedback willen delen met de Adobe-productteams. Bèta-deelnemers willen betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces, zijn bereid om afzonderlijke builds van hun toepassingen uit te voeren en begrijpen dat er vanwege de unieke systeemconfiguraties onvoorziene problemen kunnen optreden.

De openbare bèta is beschikbaar voor alle Adobe Creative Cloud-leden.

Opmerking: de uitrol van de sectie Bèta-apps in de Creative Cloud-desktopapp gebeurt in kleine, willekeurige stappen en zal in een paar maanden voor alle Creative Cloud-leden beschikbaar zijn. Er is geen verdere actie vereist.

Nee. Het maakt niet uit of u deelneemt of niet, alle gebruikers profiteren van de uitgebreide gebruikersfeedback en tests tijdens de productontwikkeling door middel van openbare bèta's.

U kunt de mobiele bètabuilds van Adobe Premiere Rush downloaden van de Google Play Store (Android) en Testflight (iOS).

U kunt de bètabuilds op elk moment verwijderen met behulp van de opdracht Verwijderen in de Creative Cloud-desktopapp. Alle documenten die met de bètaversie zijn gemaakt, blijven op de schijf staan.

Gebruiksinformatie van app

3app_usage_information

Om een optimale ervaring te garanderen en onze producten te verbeteren, kan Adobe enkele gegevens verzamelen over apparaten, uw documenten en uw interactiepatronen. Lees snel verder voor meer informatie.

Om uw ervaring te personaliseren en onze producten te verbeteren, kan Adobe de volgende informatie verzamelen:

• Systeeminformatie, zoals apparaten, besturingssysteem, geïnstalleerde hoeveelheid geheugen en schermresolutie
  • Adobe-productinformatie, zoals versienummer
  • Informatie over uw documenten, zoals het aantal pagina's en unieke document-id's (maar niet de inhoud in uw documenten)
  • Gebruiksinformatie over documenten, zoals hoe vaak u een document opent
  • Informatie over uw interactie met de Adobe-toepassingen en over de interactie van de Adobe-toepassingen met uw inhoud, inclusief de functies die u gebruikt en de opties die u selecteert

Uw gebruikelijke app-instellingen zijn niet van toepassing op bèta-apps. Download of installeer geen bèta-apps as u geen gebruiksinformatie van bèta-apps met Adobe wilt delen.

Installatie en set-up

4setting_and_setup

Bètabuilds zijn alleen beschikbaar in bepaalde besturingssystemen. We hebben ook een lijst met aanbevolen systeemvereisten. Lees verder voor meer informatie over de installatie en set-up.

De bètabuilds hebben momenteel de volgende bijgewerkte vereisten voor besturingssystemen:

• Windows 10 of Windows Server 1809 of later
  • macOS 10.13 of later

De bèta-systeemvereisten zijn een aanvulling op de bestaande systeemvereisten van de releaseversie van uw toepassingen. Lees hier meer over de specifieke processor-, grafische, opslag- en geheugenvereisten voor deze toepassingen:

Bèta-apps zijn beschikbaar via de Creative Cloud-desktopapp. Meld u aan bij Creative Cloud met uw Adobe-id. Bètabuilds worden apart vermeld van releaseversies van de toepassing. U vindt ze in de sectie Bèta-apps. Bètabuilds hebben een kenmerkend blauwwit pictogram met (Bèta) de volgende toepassingsnaam.

Selecteer de knop Installeren of Bijwerken om de nieuwste versie van de bèta-app te installeren. Er worden regelmatig nieuwe bètaversies uitgebracht, soms zelfs dagelijks.

Met behulp van de voorkeuren in de Creative Cloud-desktop kunt u zich aanmelden voor automatische updates van de bèta-apps.

Opmerking: deze optie is mogelijk uitgeschakeld voor sommige Enterprise-klanten. Enterprise-klanten nemen bij vragen het best contact op met hun accountmanager.

Een bètabuild wordt in een eigen map geïnstalleerd (bijvoorbeeld Adobe Character Animator (Beta)), gescheiden van de releaseversie van de app. Op deze manier kunt u de bètabuilds beoordelen zonder dat het uw werk met de releaseversies beïnvloedt. Bèta-apps hebben eigen voorkeuren en een standaardmap met gebruikersdocumenten die de gebruikersinstellingen in uw bestaande installatie niet veranderen.

Invoegtoepassingen van derden die al in de releaseversies zijn geïnstalleerd, zouden ook beschikbaar moeten zijn in de bètabuilds. Als u ziet dat een van de invoegtoepassingen niet is opgenomen in een bètabuild, kunt u contact opnemen met de leverancier om te bevestigen dat ze ondersteuning hebben voor bètabuilds van de Creative Cloud-toepassingen.

U kunt de bètabuilds op elk moment verwijderen met behulp van de opdracht Verwijderen in de Creative Cloud-desktopapp. Alle documenten die met de bètaversie zijn gemaakt, blijven op de schijf staan.

Wat kunt u verwachten?

5what_to_expect

We gaan er vanuit dat er vragen zullen opkomen over wat u kunt verwachten tijdens het gebruik van de bètabuilds of de interactie met onze teams. U wilt waarschijnlijk ook weten hoe wij uw feedback gebruiken.

De openbare bèta wordt regelmatig, soms zelfs dagelijks, bijgewerkt met nieuwe builds die fouten verhelpen en verbeteringen toevoegen. Zodra we vaststellen dat een in de bèta geteste functie of oplossing gereed is, wordt deze aan de volgende releaseversie van het product toegevoegd. Releaseversies van de toepassingen worden ongeveer één keer per maand bijgewerkt.

Bezoek de bètaforums om feedback te geven en vragen te stellen over bètabuilds.

beta_forum
Klik in de rechterbovenhoek van Bèta-apps op het pictogram Feedback geven. Kies Community bezoeken in het vervolgkeuzemenu om direct naar het app-specifieke bèta-communityforum te gaan.

Ga voor hulp bij releaseversies van de applicaties naar de Adobe-klantenservice in de Adobe Community, de Help-pagina's of Twitter.

Bètaversies zijn stabiel genoeg om mee te werken, maar per definitie ook minder voorspelbaar dan releaseversies. Door bètabuilds te gebruiken kunt u nieuwe builds en bugfixes testen en door middel van uw feedback een bijdrage leveren aan de productontwikkeling. Als u aan belangrijke projecten moet werken, raden we altijd aan de releaseversies van uw Adobe-toepassingen te gebruiken.

We behandelen bugfixes op basis van de impact voor de gebruiker en houden hierbij rekening met de ernst van het probleem en het aantal getroffen klanten.

We gebruiken vragenlijsten binnen apps en gegevenssignalen in bètabuilds om gebruikers- en productfeedback te verzamelen over oplossingen en de gereedheid van functies.

In het deelvenster Nieuwe functies zijn bij elke bètabuild release-opmerkingen opgenomen. Klik in de rechterbovenhoek van de app op het erlenmeyerpictogram om toegang te krijgen tot deze informatie.

beta_whats_new
Zoek het erlenmeyerpictogram in de rechterbovenhoek van de app.

We proberen elke bètabuild stabieler te maken dan de vorige. Als u problemen ondervindt, raden we aan de bètabuild naar de nieuwste versie bij te werken om te zien of de problemen zijn opgelost. U kunt op elk moment omschakelen naar de releaseversie van de toepassing.

Aangezien er regelmatig nieuwe bètabuilds worden gemaakt, verschijnen de functies en bugfixes, inclusief hun beschrijvingen in het dialoogvenster Nieuwe functies, eerst in het Engels. De vertalingen zijn kort daarna beschikbaar.

Bij Dynamic Link-workflows werkt een bètabuild alleen met de bètabuild van een andere app. Dynamic Link werkt niet tussen bètabuilds en releaseversies.

Best practices voor het testen van bèta's

6beta_testing_bestpractises

Lees verder voor best practices voor het werken met bètaversies.

Bètabuilds hebben hun eigen voorkeuren die geen invloed hebben op de releaseversies van uw toepassingen. In de volgende sectie worden andere gebieden beschreven die kunnen worden beïnvloed door het werken met bètabuilds:

• Gebruikersdocumenten (projecten)

De map voor documenten (projecten) die met de bètabuild is gemaakt, is standaard gescheiden van de map die wordt gebruikt voor releaseversies van de app. De versie Character Animator (Bèta) slaat zijn projecten bijvoorbeeld op in de map Character Animator (Beta). Met de bètabuild kunt u nog steeds projecten openen vanuit de map met documenten van de releaseversie.

We raden aan kopieën van uw projecten en bestanden te maken, voordat u ze in de bètabuilds gebruikt.

• Invoegtoepassingen en extensies

Invoegtoepassingen en extensies die in een releaseversie worden gebruikt, werken meestal ook in de bètabuild. Als u problemen ondervindt, kunt u bij de leverancier van de invoegtoepassing of extensie navragen of deze compatibel zijn met Adobe Creative Cloud-toepassingen.

• Met andere apps werken

Dynamic Link werkt alleen tussen andere bèta-apps en niet met releaseversies van apps.

Voor Photoshop- en Illustrator-bestanden zou de opdracht Origineel bewerken gewoon moeten werken bij releaseversies van Photoshop of Illustrator.

Bètabuilds zijn ontworpen om de releaseversies compatibel te houden, zodat u uw bestanden van de een naar de ander kunt verplaatsen. Door projectbestanden van een bètabuild naar de releaseversie te verplaatsen, gaan er functies verloren die alleen beschikbaar zijn in de bèta en soms helemaal niet mogelijk zijn.

Uw feedback delen

7feedback

Uw feedback is zeer belangrijk voor ons. U kunt een fout melden, een functie aanvragen of contact met ons opnemen door naar de forums te gaan.

Klik in de rechterbovenhoek van Bèta-apps op het pictogram Feedback geven.

• Om een fout te melden:

Kies in de vervolgkeuzelijst Een fout melden om via het bèta-communityforum een probleem te melden.

• Een nieuwe functie aanbevelen:

Kies in de vervolgkeuzelijst Een functie aanvragen om via UserVoice een suggestie in te dienen.

• Om de functies in een bèta-app te bespreken:

Kies Community bezoeken in het vervolgkeuzemenu om direct naar het app-specifieke bèta-communityforum te gaan.