Adobe Authenticator instellen voor 2-stapsverificatie

Kom te weten hoe u de Adobe Authenticator downloadt en gebruikt voor 2-stapsverificatie.

Om uw Adobe-account beter te beveiligen kunt u 2-stapsverificatie instellen. Dit wordt uitgelegd in Gebruik 2-stapsverificatie om uw account beter te beveiligen. Met 2-stapsverificatie is naast uw Adobe ID-wachtwoord een verificatiecode vereist bij het aanmelden.

U kunt de Adobe Authenticator voor deze extra verificatie gebruiken. Met de Adobe Authenticator zijn push-meldingen voor authenticatie mogelijk.

Hoewel andere authenticatie-apps zoals Google Authenticator een verificatiecode genereren die u moet invoeren, ondersteunt Adobe Authenticator ook authenticatie met één tik.

Met Adobe Authenticator kunt u gewoon op uw iOS- of Android-apparaat of uw verbonden smartwatch tikken om u bij uw account aan te melden. U hoeft de verificatiecode niet bij elke aanmelding handmatig in te voeren. (U kunt de verificatiecode desgewenst invoeren.)

Aanmeldingsautorisatie
Aanmeldingsautorisatie

U kunt de Adobe Authenticator downloaden via de volgende locaties:

• Android (Google Play Store)
  • iOS (Apple App Store)

Als u Adobe Authenticator wilt instellen, volgt u de instructies zoals beschreven in Authenticatie op basis van TOTP instellen.

Wanneer u Adobe Authenticator hebt ingesteld, wordt het 2-stapsverificatieproces bij de volgende aanmelding geactiveerd. Adobe Authenticator stuurt dan een push-melding naar uw apparaat.

Aanmelding goedkeuren
Aanmelding goedkeuren

Wanneer u op Goedkeuren hebt geklikt, wordt u aangemeld bij uw account zonder dat u de code handmatig hoeft in te voeren.

U kunt ook handmatig de verificatiecode invoeren die door de app is gegenereerd.

Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online

Adobe MAX

De creativiteitsconferentie

14–16 oktober Miami Beach en online