Kom te weten hoe u de bibliotheek, titelsjablonen en sjabloonprojecten (functionele inhoud) voor Adobe Premiere Pro, After Effects en Encore installeert.

In Adobe Premiere Pro en Encore ontbreekt functionele inhoud.

• Wanneer u probeert de titelsjablonen in Adobe Premiere Pro CS6 of CC te openen, ontbreken de titelsjablonen.
  • Wanneer u probeert de sjabloonprojecten in After Effects CS6 of CC te openen, ontbreken de sjabloonprojecten.
  • Wanneer u het deelvenster Bibliotheek in Adobe Encore CS6 opent, bevat het venster geen inhoud. Bovendien is er geen submap met de naam Bibliotheek in de Adobe Encore-toepassingsmap op uw harde schijf.

Oplossing voor Adobe Premiere Pro en Encore: de functionele inhoud van CS6 installeren

Adobe Premiere Pro CS6: raadpleeg de installatie-instructies om de titelsjablonen voor Adobe Premiere Pro CS6 te installeren.

Adobe Premiere Pro CC: installeer Adobe Premiere Pro CS6, als dit nog niet is geïnstalleerd. Raadpleeg vervolgens de installatie-instructies om titelsjablonen voor Adobe Premiere Pro CS6 te installeren. Na de installatie naar CS6 kopieert u de voorinstellingen naar Adobe Premiere Pro CC.

Opmerking:

Er is geen functionele inhoud specifiek voor Adobe Premiere Pro CC, maar CS6-sjablonen kunnen in Premiere Pro CC worden gebruikt. U kopieert de sjablonen van Adobe Premiere Pro CS6 naar Adobe Premiere Pro CC.

Installatie-instructies

Download en installeer de functionele inhoud voor Adobe Premiere Pro CS6 en Adobe Encore CS6:

macOS (1,1 GB)
Windows (734 MB)

macOS

1. Om een schijfkopie te koppelen die de installatieprogramma's bevat, dubbelklikt u op het .dmg-bestand.

2. Installeer de functionele inhoud van Encore of Adobe Premiere Pro, of beide pakketten, indien nodig. Open de map voor elk pakket en zoek het installatieprogramma.

3. Voer Install.app uit om het installatieproces te starten.

Na het installeren van de functionele inhoud die beschikbaar is in het eerste pakket, werpt het installatieprogramma de schijfkopie uit. Koppel de schijfkopie opnieuw en voer het tweede installatieprogramma uit.

4. Als u Adobe Premiere Pro CC gebruikt, kopieert u de mappen uit de map Adobe Premiere Pro CS6 > Presets en plakt u deze in de map Adobe Premiere Pro CC (versie) > Presets.

1. Selecteer Finder > Premiere Pro CS6 Application> Presets.

2. Selecteer en kopieer de volgende mappen:

Applications/Premiere Pro CS6/Presets/Styles

Applications/Premiere Pro CS6/Presets/Templates

Applications/Premiere Pro CS6/Presets/Textures

3. Plaats de drie mappen in de map met voorinstellingen van Adobe Premiere Pro CC.

Applications/Adobe Premiere Pro CC/Presets

Windows

Opmerking:

Als u de vorige functionele inhoudspakketten hebt geïnstalleerd, zijn er mogelijk mappen voor Sjablonen en Structuren aanwezig in de map Program Files > Adobe > Adobe Premiere Pro CS6 > Presets. Verwijder deze mappen voordat u installeert.

1. Pak de inhoud van het gedownloade ZIP-bestand uit naar een handige locatie (bijvoorbeeld het Bureaublad).

2. Als u installatiemappen wilt maken voor de installatieprogramma's voor functionele inhoud in Encore en Adobe Premiere, voert u het bestand met de extensie .exe uit.

3. Navigeer naar de map voor de inhoud die u wilt installeren en voer het installatieprogramma uit.

4. Als u Adobe Premiere Pro CC gebruikt, kopieert u de mappen uit de map Adobe Premiere Pro CS6 > Presets en plakt u deze in de map Adobe Premiere Pro CC > Presets.

1. Selecteer C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6\Presets.

2. Selecteer en kopieer de volgende mappen:

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6\Presets\Styles

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6\Presets\Templates

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS6\Presets\Textures

1. Open de map Adobe Premiere Pro CC en selecteer Toon pakketinhoud.
      2. Kopieer de drie bovengenoemde mappen naar de maplocatie Adobe Premiere Pro CC > Presets.
      3. Zorg ervoor dat het pad correct is en naar de nieuwste versie verwijst.

C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CC\Presets\

Pakketinhoud van map tonen

Oplossing voor After Effects: inhoud downloaden van de Adobe After Effects Exchange en installeren

After Effects-sjabloonprojecten kunnen worden gedownload vanaf de locatie Adobe Add-ons.

Oplossing (alleen voor ESD-klanten (Electronic Software Delivery))

Download en installeer functionele inhoud voor Encore, After Effects en Adobe Premiere Pro.

Opmerking: sla stap 1-6 over als u al functionele inhoud voor Encore, After Effects en Adobe Premiere Pro hebt gedownload.

1. Ga in een browser naar uw Adobe ID-account.

2. Meld u aan met uw Adobe-id en -wachtwoord.
  3. Klik op Bestelgeschiedenis weergeven.
  4. Bekijk de rij met uw bestelnummer en klik op Downloaden.
  5. Bekijk op de downloadpagina de rij met de beschrijving voor functionele inhoud. Zoek voor CS5 bijvoorbeeld naar “Adobe Premiere Pro CS5: download bevat extra ReadMe-bestanden en inhoud (menu's, knoppen en achtergronden) voor Adobe Encore CS5.”
  6. Download deze inhoud met Akamai Download Manager of een alternatieve downloadmethode.
  7. Sluit Encore en Adobe Premiere Pro.
  8. Dubbelklik op macOS op het gedownloade .dmg-bestand.

Selecteer de schijfkopie met Adobe Premiere Pro CS5 Content > Encore Functional Content en dubbelklik op Setup

9. Voer op Windows de volgende stappen uit:

• Selecteer de map waarnaar u de bestanden van de downloadpagina hebt gedownload. Bijvoorbeeld Desktop > Premiere
    • Dubbelklik op PremierePro_5_Content_LS7.exe. De installatiebestanden worden uitgepakt naar een map met de naam Adobe CS5. Bijvoorbeeld Desktop > Adobe CS5.
    • Selecteer de map Adobe CS5 > Premiere Pro Family Content Installers > Adobe Encore CS5 Functional Content
    • Dubbelklik op Setup.exe om de installatie te starten.
    • Volg de instructies om de installatie te voltooien.

Aanvullende oplossing: de bibliotheekinhoud van Resource Central installeren

De extra bibliotheekinhoud downloaden

Kies uw taal om het downloaden te starten:

De bibliotheekinhoud naar de map Bibliotheek uitpakken

1. Extraheer het gedownloade ZIP-bestand om een .7z-bestand te maken (bijvoorbeeld nl-NL.7z).

2. Pak het .7z-bestand uit naar de gewenste locatie op uw computer. U ziet een map die is gemaakt op basis van de geselecteerde taal.

Opmerking:

3. Kopieer de inhoud van de taalmap (bijvoorbeeld nl-NL) naar de volgende locatie:

• Windows: C:/Program Files/Adobe/Adobe Encore CS6/
    • macOS: Applications/Adobe Encore CS6/

4. Als u een andere aangepaste locatie voor de map Bibliotheek kiest dan de standaardlocatie, start u Adobe Encore en bladert u naar uw aangepaste locatie voor de map Bibliotheek:

• Windows: Bewerken > Voorkeuren > Media
    • macOS: Encore > Voorkeuren > Media