Dette dokumentet inneholder instruksjoner for Acrobat XI. Hvis du bruker Acrobat DC, kan du se Hjelp for Acrobat DC.

Du kan åpne PDF-filer på en nettside i nettleseren, i Acrobat eller Reader. Nedenfor finner du instruksjoner for hver enkelt nettleser.

Merk:

Hver nettleser har sine egne innstillinger for å styre hvordan PDF-filer åpnes fra en nettside. Acrobat XI og Adobe Reader XI inneholder ikke en innstilling for å åpne nettbaserte PDF-filer. Hvis du vil endre virkemåten for visning, følger du instruksjonene nedenfor for nettleseren, eller ser dokumentasjonen for nettleseren for informasjon om hvordan du styrer plugin-moduler og tillegg.

Internet Explorer 8 og 9

1. Åpne Internet Explorer, og velg Verktøy > Administrer tillegg.

2. Velg Verktøylinjer og utvidelser under Typer av tillegg.

3. Velg Alle tillegg på menyen Vis.

Velg Alle tillegg på menyen Vis
    Velg Alle tillegg på menyen Vis i dialogboksen Administrer tillegg.

4. Velg Adobe PDF Reader i listen over tillegg.

Merk:

Hvis du ikke ser tillegget Adobe PDF Reader, kan du prøve de andre alternativene på menyen. På noen systemer vises tillegget hvis du for eksempel velger Kjør uten tillatelse.

5. Klikk Aktiver eller Deaktiver (den veksler, avhengig av statusen for det valgte tillegget):

Aktiver angir at Adobe PDF Reader-tillegget skal åpne PDF-filer i nettleseren.

Deaktiver deaktiverer tillegget slik at det ikke åpner PDF-filer i nettleseren.

Klikk Aktiver/Deaktiver-knappen
    Velg Adobe PDF Reader, og klikk Aktiver/Deaktiver.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Internet Explorer-hjelpeemnet Bruke Tilleggsprogrambehandleren i Internet Explorer 8 eller Behandle tillegg i Internet Explorer 9.

Mozilla Firefox

1. Velg Verktøy > Tillegg

2. I vinduet Tilleggsbehandling, klikker du kategorien Plugin-moduler og velger deretter plugin-modulen Acrobat eller Reader.

3. Klikk Aktiver eller Deaktiver (den veksler, avhengig av statusen for det valgte tillegget):

Aktiver angir at plugin-modulen skal åpne PDF-filer i nettleseren.

Deaktiver deaktiverer plugin-modulen slik at den ikke åpner PDF-filer i nettleseren.

Velg Acrobat- eller Reader-plugin-modulen
    Velg plugin-modulen Acrobat eller Reader i Tilleggsbehandling.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Mozilla Firefox-hjelpeemnet Bruke en plugin-modul for PDF Reader.

Google Chrome

Chrome og Acrobat er ikke lenger kompatible. Plugin-modul for Acrobat/Reader for Google Chrome er basert på NPAPI-teknologi (Netscape Plug-In API). Google kunngjorde i april 2015 at støtte for NPAPI-plugin-moduler ville være deaktivert som standard i Google Chrome-nettleseren med en overstyringsfunksjon for erfarne brukere.  I september 2015 vil NPAPI-støtte i Google Chrome-nettleseren bli fjernet fullstendig.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Endring i støtte for Acrobat og Reader-plugin-moduler i moderne nettlesere.

Apple Safari

Hvis du vil vise PDF-filer i Safari, kan du gjøre ett av følgende:

• Angi i Safari-innstillingene at Adobe Reader-programtillegget skal brukes
  • Deaktiver AdobePDFViewer-programtillegget for å bruke standard PDF-visning i Safari

Angi i Safari-innstillingene at Adobe Reader-programtillegget skal brukes for å vise PDF-filer

1. Start Safari, og gå til Valg

Valg for Safari
  2. I vinduet med valg velger du Sikkerhet og klikker deretter Nettstedsinnstillinger for Internett-programtillegg.

Klikk Sikkerhet
  3. Velg Adobe Reader i listen over programtillegg.

I rullegardinlisten under alternativet Når du besøker andre nettsteder, velger du Tillat alltid og klikker deretter Ferdig.

Velg "Tillat alltid" og klikk Ferdig

Merk:

Dette vil angi at nettleseren skal bruke Adobe Reader-programtillegget til å vise PDF-filer

Deaktiver AdobePDFViewer-programtillegget for å bruke standard PDF-visning i Safari

Du må ha rotbrukerrettigheter for å endre programtillegg for Safari. Du må deaktivere Adobe PDF Viewer for å vise PDF-filer ved hjelp av visningsprogrammet for PDF-filer for Safari.

1. Avslutt Safari.

2. Logg på som rotbruker. Rotbrukerrettigheter er ikke aktivert som standard fordi rotbrukeren kan endre systemfiler. Hvis du vil ha mer informasjon og instruksjoner, kan du se følgende Apple-dokumenter: Aktivere og bruke rotbrukeren i Mac OS X eller OS X Mountain Lion: Aktivere og deaktivere rotbruker.

3. Velg Gå > Gå til mappe.

Velg Gå > Gå til mappe
  4. Skriv /Bibliotek i feltet Gå til mappen, og klikk Gå.

Gå til mappen-feltet
  5. Opprett en ny mappe i bibliotekmappen, og gi den navnet Internet Plug-ins Disabled.

ny mappe i Bibliotek-mappen
  6. Åpne mappen Internet Plug-ins, og flytt AdobePDFViewer.plugin og AdobePDFViewerNPAPI.plugin til den nye mappen Internet Plug-ins Disabled.

mappen for Internett-tillegg,

Merk:

Hvis begge AdobePDFViewer-plugin-modulene fremdeles er i mappen Internet Plug-ins, drar du dem til papirkurven. Det kan hende du blir spurt om navn og passord.

Hvis du vil ha mer informasjon om deaktivering eller fjerning av programtillegg, kan du se i hjelpen for Apple Safari.