Om utskriftsgjengivelser

En utskriftsangivelse beskriver den endelige enheten du vil bruke for å reprodusere fargen i PDF-filen, så som separasjonstrykkingsenheten. Utskriftsgjengivelser overstyrer arbeidsområder ved visning og trykking, men de konverterer ikke fargene i PDF-filen.

Merk:

I en PDF/X1-a arbeidsflyt, vil utskriftsgjengivelse beskrive arbeidsområde for CMYK-farger. I en PDF/X-3 arbeidsflyt vil den innebygde ICC-profilen i utskriftsangivelsen brukes til å dynamisk konvertere eventuelle objekter med fargestyrt farge til fargeområdet for ICC-profilen i utskriftsgjengivelsen. I de fleste tilfeller vil denne være CMYK, men den kan også være RGB eller gråtoner.

Det finnes to typer utskriftsgjengivelser: Den ene inkluderer en innebygd enhetsprofil som definerer fargeområdet i den endelige enheten, så som U.S. Web Coated (SWOP) v2; den andre er et navn som definerer det endelig fargeområdet og normalt navngir et standard utskriftsforhold. Å bruke en navngitt utskriftsgjengivelse i stedet for en innebygd profil bidrar til å redusere størrelsen på PDF-filen, men dette er vanligvis bare mulig for PDF/X-1a-filer eller PDF/X-3-filer uten fargestyrte farger.

Du inkluderer utskriftsgjengivelser når du oppretter PDF/X-filer (eller PDF/A-filer), ved å bruke Standarder-panelet i dialogboksen Innstillinger for Adobe PDF. (Du får tilgang til Innstillinger for Adobe PDF på forskjellige måter, avhengig av hvilket program du bruker.) Du kan også bruke tredjeparts plugin-moduler for å inkludere utskriftsgjengivelser. I forbindelse med dokumenter med navngitte utskriftsgjengivelser i stedet for innebygde profiler, ser programmet etter fargeprofilen som er tilknyttet den navngitte gjengivelsen.

Lage utskriftsgjengivelser

1. Gjør ett av følgende i kategorien Utskriftsgjengivelser i Preflight-innstillinger:
    • Klikk ikonet Opprett en ny utskriftsgjengivelse for å opprette en ny utskriftsgjengivelse fra bunnen av .

• Velg et alternativ fra listen til venstre, og klikk deretter ikonet Kopier valgt utskriftsgjengivelse for å opprette en utskriftsgjengivelse basert på en eksisterende . Et heltall føyes til navnet på den kopierte utskriftsgjengivelsen.

2. Angi alternativer for utskriftsgjengivelsen.

Trekk ut en utskriftsgjengivelse for gjenbruk

Du kan trekke ut en innebygd utskriftsgjengivelse fra en annen PDF-fil og deretter legge den til i listen over utskriftsgjengivelser i Preflight-egenskaper.

1. Klikk Opptak i kategorien Utskriftsgjengivelser i Preflight-innstillinger.
  2. Finn filen som inneholder den innebygde utskriftsgjengivelsen du ønsker, og åpne den.

Utskriftsgjengivelsen vises på slutten av listen, med et navn som angir at den ble avlest fra en viss filtype, for eksempel "Registrert utskriftsgjengivelse fra PDF/X-fil".

Eksportere en ICC-profil fra en utskriftsgjengivelse

1. Velg utskriftsgjengivelsen, og klikk Eksporter ICC-profil i kategorien Utskriftsgjengivelser i Preflight-innstillinger.
  2. Angi et navn og et arkiveringssted, og klikk Lagre (Windows) eller Arkiver (Mac OS).

ICC-profilen vises med de andre ICC-profilene i Profil-mappen.

Slette en utskriftsgjengivelse

1. I kategorien Utskriftsgjengivelser i Preflight-innstillinger velger du utskriftsgjengivelsen og klikker Slett  .
  2. Bekreft slettingen.