Deler av teksten i noen celler forsvinner når du oppretter et dokument fra Microsoft Excel 2007 og deretter konverterer det til en PDF-fil. Dokumentets layout kan også se annerledes ut enn layouten på filen du opprettet i Excel, og linjeskift kan komme på feil sted.

Årsak

Microsoft har funnet en feil i Microsoft Excel som ikke skriver ut teksten i Excel-regnearket med riktig utskriftskvalitet dersom utskriftsparametrene ikke er angitt av Excel.

Løsning

Løsning: Konfigurer DPI-innstillingene i Excel slik at de stemmer overens med PDF-filens DPI-innstillinger.

1. Klikk på fanen Sidelayout i Excel 2007.
  2. Velg dialogboksen Sideoppsett i gruppen Sideoppsett.
  3. I listen Utskriftskvalitet klikker du 600 dpi for standardresultat. Eller, klikk 300 dpi for minimumsresultat.

Merk: Tilgjengelige dpi-innstillinger avhenger av funksjonaliteten til skriveren du bruker.
  4. Lagre et Excel 2007-regneark som PDF-fil. For å gjøre dette klikker du på PDF i dialogboksen Lagre som.

Merk: Følgende to alternativer for resultat vises:
    • Standard (publisering på nett og utskrift): bruker 600 dpi.
    • Minimumsstørrelse (publisering på nett): bruker 300 dpi.
  5. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du klikket på 600 dpi i trinn 3 klikker du på Standard (publisering på nett og utskrift).
    • Hvis du klikket på 300 dpi i trinn 3 klikker du på Minimumsstørrelse (publisering på nett).